Dům kultury v Kroměříži připravil na září dvě výstavy s obrazy i fotografiemi

Dům kultury v Kroměříži připravil na září dvě výstavy s obrazy i fotografiemi

Tisk

vystava km200Dvě výstavy nabídne v září Dům kultury v Kroměříži. Zatímco výstava LES bude prezentací mladičké výtvarnice Kristýny Chrastinové, druhá výstava nese název GLORIA IN URBE! a přinese tvorbu kroměřížských fotografů u příležitosti 760 let města Kroměříže. Zatímco LES bude k vidění v Pravé klubovně v prvním poschodí DK, expozice GLORIA IN URBE! bude ve foyer DK.

 

LES je název výstavy Kristýny Chrastinové, která bude k vidění v Pravé klubovny Domu kultury v Kroměříži od 31. srpna do 30. září. Výstava pokračuje v loni započatém výtvarném cyklu JUNIOR ART, který představuje mladé tvůrce.

Jmenuje se Kristýna Chrastinová a je jí 17 let. Studuje Střední Zdravotnickou školu v Kroměříži. Už od malička se věnuje malování. Z počátku chodila do Šipky v Kroměříži a později absolvovala sedm let Základní umělecké školy také v Kroměříži.

„Začínala jsem s technikou stínování tužkou, kdy jsem kreslila hlavně zvířata. Později jsem přešla na více technik, ale kreslení zvířat mi zůstalo dodnes. A proto jsem si vybrala téma les, kde mnoho zvířat obývá. Výstava se netýká jenom lesních zvířat, ale i krajiny, rostlin, hmyzu a krásy přírody,“ říká Kristýna Chrastinová na své první výstavě obrazů a ilustrací s kombinovanou technikou.

vystava km 1

GLORIA IN URBE!

„Fotografická výstava 760. výročí města Kroměříže je připravena Fotoklubem Domu kultury v Kroměříži od 4. září do konce září 2023. Na této výstavě uvidíte fotografie nejen od členů našeho fotoklubu, ale i od bývalých členů i fotografů, kteří nejsou členy našeho fotoklubu,“ říká Miroslav Pilát.

Každý s vystavujících přistoupil svým způsobem problematice fotografování města Kroměříže individuálně, nikdo nebyl svazován žádnou ideu pro tuto výstavu, a proto tato výstava je nesmírně pestrá. Mezi vystavujícími najdeme fotografie profesionála Jardy Stojaníka a mezinárodního mistra fotografie Standy Domanského. Z členů fotoklubu mohu jmenovat Jakuba Halama, Honzu Záhornackého, Marii Korbelovou a další tvůrce.

Slavnostní vernisáž výstavy proběhne 7. září v 16 hodin ve foyer Domu kultury Kroměříž.

„Na tuto výstavu bude navazovat pravidelná přehlídka prací členů fotoklubu Fotobraní 2023,” připomíná Miroslav Pilát.

vystava km plakat

Zdroj foto: autor článku


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Aleš Cibulka, moderátor České tajenky a Toboganu, zahradničí a chystá se koupit vertikutátor

ales cibulka200S Alešem Cibulkou se od ledna letošního roku můžeme potkat vpodvečer každého všedního dne u České tajenky. Tato vědomostní ryze česká soutěž, kterou připravila TV Barrandov, si rychle našla...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Předvánoční aukce v Arthouse Hejtmánek nabídne nejen unikátní díla z bývalé československé ambasády ve Stockholmu

hejtmanek200Mimořádný velkoformátový obraz autora posledních československých bankovek Albína Brunovského s názvem Zahrada nabídne 7. prosince od 18 hodin večerní aukce v Arthouse Hejtmánek v Praze 6. Dílo bylo součástí umělecké výzdoby bývalé českoslovens...


Literatura

Máme tu týmovku! Deadpool: Hodný, zlý a ošklivý

deadpool3 perexVloni zavalil čtenáře komiksů šílenec jménem Deadpool a nejinak tomu je i letos. V květnu vydalo nakladatelství Crew další komiks s tímhle bláznem v hlavní roli: Deadpool 3- Hodný, zlý a ošklivý. A jak naznačuje název, DéPéčko na to neb...

Divadlo

Co se stane, když naše vnitřní dítě mrzne?

Chladne-dite perexMít nějaký životní plán. To je to, co starší generace očekává od svých potomků. Jasnou vizi, do detailů promyšlenou cestu, po které by šli. Potomkové však nic takového nemají. Ano, vědí, co nechtějí, ale není jim jasné, jak by vlastně...

Film

Raubíř Ralf aneb když padouch začne toužit po uznání!?

taubir ralf disnesyWalt Disney Pictures v posledních dnech uvedl v kinech dlouho avizovaný, originální a vychvalovaný videoherní animák Raubíř Ralf, a soudíme-li podle premiérových tržeb ve výši 49 milionů dolarů, leg...