Umělecká výstava Kuráž 2 v Galerii Lapidárium přináší rozmanitost

Umělecká výstava Kuráž 2 v Galerii Lapidárium přináší rozmanitost

Tisk

Lapidarium foto 2Sdružení nezávislých umělců pořádá uměleckou výstavu Kuráž 2, tato prodejní výstava je volným pokračováním úspěšné výstavy Kuráž, která se v roce 2015 uskutečnila v Kafkově domě. Výstava byla otevřena v úterý 4. června, ukončena bude 30. června. Instalována byla v Galerii Lapidarium (Rámová 6, Praha 1).


"Jde především o uspořádání takzvaného uměleckého salónu a představení originální tvůrčí snahy bez ohledu na věk, styl, či techniku. Chceme tak dát příležitost všem, jenž milují tvorbu a nebojí se jít s kůží na trh. Svoboda obsažena v díle, kterou umělecký svět obsahuje a nezbytně potřebuje, bude konfrontována pouze se subjektivními pocity každého jednotlivého diváka," zvou organizátoři.

Lapidarium foto 1 - Karel Dudek

Výstava byla zahájena slavnostní vernisáží v úterý 4.června a veřejnosti bude přístupná od úterý do neděle od 16 do 20 hodin. "Během celé výstavy se můžete těšit na skvělé art večery pro dospělé: jak na autorská čtení, tak na hudební vystoupení," zvou organizátoři.

Lapidarium foto 2 - Karel Dudek

Hudební vystoupení i tombola
Program vernisáže 4. června byl následující: po zahájení večera a slavnostním přípitku následovalo hudební vystoupení sopranistky Barbary Slezákové, Arie z opery Rinaldo / G. F. Handel LASCIA CH' IO PIANGA MIA CRUDA SORTE / NECH MNE OPLAKÁVAT MŮJ KRUTÝ OSUD. Poté krátký proslov a představení výstavy, tombola a losování výherců, na závěr afterparty v CHILI BARU v Kožné ulici.

Lapidarium foto 3 - Karel Dudek

Výstavu zorganizovali zakladatelé uměleckého spolku Art Attack - český surrealistický malíř, spisovatel a ilustrátor Marcell Vallas, malířka Ivona Danziger a manažerka výstav a galeristka Markéta Nováková. Vystavovali tam rozmanití malíři včetně kupříkladu i novinářky a záhadoložky Jitky Lenkové. Ze známých osobností se vernisáže zúčastnil mimo jiné Slávek Boura. Další výstava se uskuteční v červenci v galerii Ladronka v Praze 6.

Foto: Karel Dudek


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vždy se snažím, aby lidé odcházeli z koncertu s prožitkem, říká David Deyl

Deyl perexTři alba, několik hitů i videoklipů a řadu koncertů má na svém kontě zpěvák David Deyl. Do kolekce jeho úspěchů patří rovněž několik cen, které posbíral jednak v tuzemsku, jednak na festivalech v zahraničí. Hodně se toho naučil od Heleny Vondráčkov...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Robert Rohál vystaví fotografické portréty slavných osobností v galerii MonAmi v Bílovci

vystava foto200Pro letošní rok připravil Robert Rohál fotografickou výstavu „Neobyčejně obyčejní – Obyčejně neobyčejní“, kterou už představil na třech místech. Prvně to bylo ve foyer Domu kultury v Kroměříži, potom v Galerii města Přerova a od května do ...


Literatura

Než si proženeš hlavou kulku, přečti si tuto knihu

nez si prozenes hlavou200Jak hluboký je svět lidských emocí, osudů a temný svět ve chvíli, kdy o všechno přijdete? Jaké to je oprášit kolena a urovnat ten pod nohama stržený koberec. Někdy vás k tomu dovede oklika, musíte opustit něco, abyst...

Divadlo

Řádná dávka originality, abstrakce a destrukce v belgickém Springville

altUmíte přesně určit hranice své představivosti? Co je pro vás tak akorát a co je už příliš? Belgické uskupení CAMPO se vás neptá, co zvládnete vydržet, parta z Gentu jen předvádí a neručí za následky (a možné psychosoma...

Film

Metoda doktora Téra a profesora Péra, psychiatrie podle E.A.Poea

Poe perexV těchto dnech přichází do kin filmová adaptace povídky „Metoda doktora Téra a profesora Péra“ od slavného hororového klasika Edgara Allana Poea. Film dostal název Podivný experiment a vedle výborného obsazení nabízí napínavý příběh i hrůzostrašnou at...