Radlická jde naproti umění - ArtWay Fest se blíží

Radlická jde naproti umění - ArtWay Fest se blíží

Tisk

art 200Člověk v životě potká různé cesty. Spletité i ty jednoduché. Některé mají jasný cíl, ale jiné člověka mohou zavést na místa, o nichž se mu ani nesnilo. A právě proto tu bude během tří dnů od 12. do 14. září multižánrový ArtWay Fest s jasným posláním „ArtWay is the only way“!

 

ArtWay nebo-li ArtWay o.s. je sdružení, které se snaží podporovat určité umělce či umělecké skupiny, a to prostřednictvím nejrůznějším kulturních akcí. Právě ArtWay Fest je jednou z nich. Bude se konat ve dnech 12. až 14. září v prostorách tzv. kulturní sportovny v Praze v bezprostřední blízkosti autobusového nádraží Na Knížecí. Radlická – kulturní sportovna je budova dříve sloužící coby drážní sklad, později poskytující přístřeší pro bezdomovce a v současnosti sloužící široké veřejnosti, která tento prostor může využít v podstatě pro jakoukoliv kulturní nebo sportovní činnost. Lze využít nejen vnitřek budovy, která sálá industriální atmosférou, ale i prostor před ní.

art 1

 

Od páteční šesté hodiny večerní až do nedělního večera se můžete těšit na pořádnou dávku hudby, výtvarného umění, divadla a filmu. Každý den zde vystoupí kapela česká, slovenská či polská jako například Kill The Dandies!, Inheritance, Angela Gaber Trio nebo Kalle. Od psychedelic–alternative přes atmospheric post–rock po world music a jiné. Každý den si budete moci prohlédnout různé výstavy, mnohé z nich i s komentovanou prohlídkou. V pátek to bude například Krisztian Palocz z Maďarska se svou instalací Tři sestry, která vznikla na námět románu Tři sestry od Antona Pavloviče Čechova. V sobotu to bude Sylwester Stabryła nebo Lena Gallovičová s výtvarným workshopem Projekt Píp Show, která zde bude i vystavovat. V neděli pak Vojtěch Otčenášek s cyklem koláží Podněty, jenž je absurdní reakcí na podněty v lidském životě. Z oblasti divadla se nám představí slovenské divadlo Tuš a jejich představení Žena cez palubu aneb dámská jízda v humorném podání, NEKROteatro s tragikomedií na téma stereotypů NEKROgames, vizuálně-taneční představení KINOWALZ v podání Terezy Havlíčkové a André Amália, z oblasti nového cirkusu to bude skupina Cink Cink Cirk a jejich vystoupení plné otázek BUM a další. Pro filmové nadšence zde bude filmový stan s nabídkou třech snímků.

Po celou dobu festivalu si budete moci včetně programu samotného projít i areál kulturní sportovny, kde toho bude k vidění opravdu hodně. K dispozici bude i nějaké to občerstvení a pití, páteční a sobotní večer bude po desáté hodině zasvěcen DJ’s afterparty. Zkrátka – užijte si víkend plný různorodého mladého umění z koutů čtyř zemí Visegradské čtyřky.

http://www.artway.cz/fest/
http://www.artway.cz/
Facebook
https://www.facebook.com/Radlicka

Zdroj foto: Facebook


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Petr Vydra v karanténě je ten normálnější, protože Vydra mimo karanténu je ten na jevišti

petr vydra 200Petr Vydra (*1972) vystudoval dramaturgii na pražské DAMU. Jako stand-up komik vystupuje v internetových a klubových pořadech Na stojáka a v televizním Comedy clubu. Jeho divadelní hry a adaptace uvádělo Městské divadlo Kladno a Švandovo...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Střetnutí barev Aleny Kováčové-Trizuliakové

vystava kovacova 200Stretnutia farieb, takový název nese výstava obrazů slovenské výtvarnice Aleny Kováčové-Trizuliakové, která je instalovaná v KC Kaštan – scéna Unijazzu (Bělohorská 201/150, Praha 6).

...


Literatura

Odložený vesmír se připomene sám

odlozeny vesmir perexZačneme pěkně zesyrova. Ono to vlastně je takové čtení. Do hloubky, pořádně do masa, až do morku kostí. Michal Čagánek toto umí a jako červená nit se jeho příběhy linou vlastní bolesti, křivdy, pokřivené svědomí či viny. ...

Divadlo

Poprask na laguně jako pouliční muzikál

Poprask 200Vášně, atmosféra přímořského italského předměstí, živá kapela na jevišti a silná herecká komediální sestava, to jsou hlavní lákadla inscenace Poprask na laguně, která bude mít v sobotu 5. září odloženou premiéru ve Velkém sále Městského divadla Zl...

Film

Reggiovy dokumenty zachycují stav planety i poměry na ní

koyaanisqatsi 200Tato planeta skýtá přenádherné a majestátní kouty panenské přírody, nad nimiž se tají dech. Tato planeta skýtá množství druhů zvířat a rostlin. Na této planetě však žije i člověk. Člověk přetváří tuto planetu k obrazu svému. Přetváří p...