Kultura21 na veletrhu Svět knihy

Kultura21 na veletrhu Svět knihy

Tisk

svetKnihy perexKulturní internetový magazín KULTURA21.CZ se letos zúčastní 20. mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu Svět knihy Praha 2014. Je to první účast K21 na akci podobného druhu a tak srdečně zveme návštěvníky z řad nakladatelů, spisovatelů a další odborné i laické veřejnosti poslechnout si naše vystoupení na téma Kudy vedou cesty od nakladatelů ke čtenářům.


V pátek 16. 5. 2014 od 14.00 do 14.50 bychom vám na pravém křídle holešovického výstaviště rádi představili nezávislý a neziskový web Kultura21.cz a nastínili naše představy a vize do budoucna, včetně možností různých druhů spolupráce.

Těšíme se na vás!

svet knihy

Svět knihy
Pátek 16.5.2014
14.00 - 14.50
LITERATURA ONLINE - Pravé křídlo
Kudy vedou cesty od nakladatelů ke čtenářům
Proč vznikl nezávislý a neziskový web Kultura21.cz, co a komu přináší, jaké jsou jeho cíle a přání…
Kultura 21.cz

k21-color-cmyk

www.kultura21.cz
www.svetknihy.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Miloš Dvořák: Péče o hroby předků vypovídá o kultuře národa

Milos Dvorak perexJsou lidé, kteří po hřbitovech chodí velmi rádi. Milují tu tichou atmosféru. Mezi ně určitě patří divadelník a fotograf Miloš Dvořák, který je také autorem knihy „Malý průvodce po hrobech velkých...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Chillibraní překvapilo velkou návštěvností i odolností soutěžících

200chilliPrvní zářijová sobota na brněnské přehradě patřila akci Chillibraní a především Chilližrout – druhému ročníku mistrovství České a Slovenské republiky v pojídání pálivého. Jací zde byli letos borci a jaká panovala atmosféra?

...

Literatura

Sluníčko Helena Illnerová hovoří o světle

Illnerova perexČeská fyzioložka a biochemička Helena Illnerová je i ve světě uznávanou autoritou v oboru chronobiologie. V knize s příhodným názvem Čas pro světlo se může čtenář ponořit do dobrodružství vědeckého výzkumu, ...

Divadlo

Rossiniho opera v Brně, odvážná Zkouška lásky ve 21. století

Zkouska lasky perexHudební fakulta Janáčkovy Akademie múzických umění v Brně má své malé, ale moderní divadlo v ulici Orlí. Zde se představují studenti a absolventi Komorní opery Hudební fakulty se svými zajímavými výsledky studia. Posledním ti...

Film

Holub seděl na větvi a rozmýšlel o životě

holubMožno si myslíte, že už ste videli svoj najabsurdnejší film, ale tento snímok dokáže vyvrátiť celý zmysel absurdity.

...