ZVÍŘATA SLAVÍ 20 let

ZVÍŘATA SLAVÍ 20 let

Tisk

zvi 200Občanské družení „Svoboda zvířat“, jako nejstarší instituce působící v České republice, začínající ve formě sítě aktivistů, ochraňuje práva zvířat již 20 let. Záměrně den jejich oslav připadl na Mezinárodní den zvířat – 4.října.

 

 

Večírek se odehrál v pražském klubu „Rock café“ , kde měli nově příchozí možnost občerstvení na veganském rautu. Nechyběla ani nabídka oblečení a dalších doplňků s motivy Svobody zvířat a heslům proti týrání zvířat, jejímž zakoupením podpoříte činnost organizace.

zvi 3

 

„Většina z nás se věnuje tématům jako jsou pokusy na zvířatech, kožešinová zvířata, zvířata v cirkuse a opuštěným kočkám v Plzni, dále organizujeme výchovné hodiny na základních školách.“  „..Těch úspěchů bylo docela hodně. Přehled ukazuje kampaň Zvířata slaví. Chtěli jsme, aby si lidé nemysleli, že nemohou nic udělat, aby se také zapojili.

V evropské úrovni se nám podařil zákaz kožešin a tuleních výrobků – včetně zákazu výroby a dovozu testované kosmetiky na zvířatech. Pro nás je úspěchem to, že si lidé uvědomí, co za těmi výrobky stojí a co kupují a to se odráží i v legislativě. Chceme pokračovat v tom, co děláme, práce je stále dost...Ideální by bylo, kdyby naše pomoc nebyla potřeba, ale to bude ještě dlouhá doba.

Popřála bych Svobodě zvířat mnoho dalších úspěšných let, spoustu nových lidí, kteří jsou ochotni se zapojit, protože bez nich to nejde.“  zakončila svůj úvodní proslov místopředsedkyně organizace - Barbora Bartušková Večlová.

zvi 1

 

Pro přítomné byl připraven bohatý doprovodný program. Součástí bylo vystoupení moderního tance se zvířecí tématikou „Nemoc dneška“, umělecká čísla artistů z novodobého cirkusu bez zvířat, kde se nám představili Nadia Horska, Eliška Svobodová, Petr Biel a Anna Nikulina.

Pro hudební fajnšmekry následovala hudební vystoupení kapel „Gattaca“, „The Chancers“, a „Esazlesa“.

zvi 2

 

„Cílem kampaně je poukázat na úspěchy, kterých se nám v průběhu let podařilo dosáhnout, oslavit tyto úspěchy a přilákat k ochraně zvířat nové lidi,“ doplňuje Bartušková.


www.zvirataslavi.cz
www.svobodazvirat.cz
www.facebook.com/events/769500363093821

zdroj fotografií: FB Svoboda zvířat


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Fotograf Ondřej Prosický: „Nebaví mě zpracovávat fotografie, nejraději bych byl pořád venku a fotografoval.“

prosicky 200Tentokrát nám k rozhovoru kývl fotograf Ondřej Prosický, jehož fotografie můžete znát například z časopisu Koktejl či Příroda. Jaká zvířata rád fotí, kolik si bere s sebou vybavení a co se děje na jeho workshopech?

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Svět knihy skončil, ať žije Svět knihy!

K21SvetKnihy perexV polovině května se v Praze konal již 20. ročník Mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu Svět knihy. Od čtvrtka 15. až do neděle 19. května poskytlo holešovické Výstaviště již tradičn...


Literatura

John Marrs je tu s dalším psychologickým thrillerem

kdyz jsi odesel 200Nakladatelství XYZ vydalo druhou knihu britského spisovatele Johna Marrse. Po Spřízněných duších tak přichází s titulem nazvaným Když jsi odešel.

...

Divadlo

Městské divadlo Brno oslaví Velikonoce hudbou

Velikonocni koncert200Proslulé pěvecké hvězdy, věhlasní hudebníci, monumentální orchestr i vynikající pěvecký sbor – to vše dohromady vytváří jedinečný Velikonoční koncert, který pro diváky připravuje Městské divadlo Brno.

...

Film

Hranice Agnieszky Holland a krátký film z FAMU budou soutěžit na letošních Benátkách

Sea Salt (c) other storiesDo hlavní soutěže mezinárodního filmového festivalu v Benátkách byl vybrán nový film Agnieszky Holland Hranice. V další soutěžní sekci Orizzonti se představí krátký hraný snímek Mo...