Sbírka Pražských symfoniků pomohla Nemocnici milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze

Sbírka Pražských symfoniků pomohla Nemocnici milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze

Tisk

fok 200Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK uspořádal v jarních měsících roku 2020 dobročinnou sbírku pro Nemocnici Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze. Členové a zaměstnanci orchestru podpořili zakoupení dvou monitorů vitálních funkcí pro zdejší oddělení ARO. Podařilo se vybrat celou potřebnou částku a monitory tak už pomáhají v každodenním chodu nemocničního oddělení. O funkci přístrojů i práci zdravotníků vzniklo krátké dokumentární video.

 

Kompaktní pacientský monitor pro zobrazení a měření základních vitálních funkcí pacienta je nyní akutní potřebou, využívat se bude plně i po odeznění současné pandemické situace. Cena přístrojů činí 240 tis. Kč.

„Hudebníci se zpravidla vyjadřují svými uměleckými prostředky. To v těchto dnech není možné. O to více si vážím spontánních lidských postojů členů orchestru Pražských symfoniků a vzkazu, který tak můžeme vyslat lékařům a zdravotníkům v první linii,“ uvedl Daniel Sobotka, ředitel Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK.

K zorganizování sbírky a samotnému předání vybrané částky vzniklo krátké video v režii Movie Factory a člena orchestru Kurta Neubauera. Zdravotníci a zdravotnice v něm také objasňují potřebnost a fungování monitorů vitálních funkcí a jak důležité je pro nemocnici vlastnit nejnovější modely přístrojů, které využívá.

Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK děkuje všem, kteří se do sbírky zapojili a pomohli tak podle svých možností přispět k zlepšení současné situace.

Více informací:
Web FOK: www.fok.cz
Youtube kanál Pražští symfonikové FOK
Facebook: orchestrFok


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Archie Kimptonem pro Brooke Hunter

smodr200Honzík Bačkora je docela obyčejný kluk z jednoho docela obyčejného městečka. Když ovšem jednoho obyčejného dne na toulkách po okolí náhodou natrefí na příšerně pomotaného, zpřeházeného, mrzoutského, vypaseného a na sušenkách závislého MLUVÍCÍHO kocoura,...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Pes přítel člověka… aneb když tlapky pomáhají

tlapky perexPejsek je vítaným společníkem většiny z nás. Dokáže uklidnit, povzbudit a díky nutnému venčení zajišťuje svému páníčkovi i tolik potřebný pohyb. Pro zdravotně postižené ale pejsek znamená mnohem víc. Především je to velký pomocník, který se takřka...


Literatura

Legendární tvorové – Draci

legendarni tvorove draci 200V lednu vydalo nakladatelství Egmont knihu pro děti Legendární tvorové – Draci. Tahle knížečka se zaměřuje na skutečné i smyšlené tvory, zkoumá je vědecky, ale nepohrdne ani bájnými legendami. Pojďte nahlédnout po...

Divadlo

Biskupskému dvoru bude kralovat Eliška/Rejčka

EliskaRejcka 200Letní premiéra na Biskupském dvoře bývá již tradičně spojena s některou výraznou brněnskou osobností či událostí. Příběh o životě Elišky Rejčky se nabízel už několikrát a dramaturgie našeho divadla o něm často uvažovala. Vždyť tato dvojná...

Film

Proměny filmového vyprávění

film perexPro vnímavější diváky narozené dříve než v 80. letech nebývají vrcholem filmového umu ani tak ohromující trikové efekty a formálně bezchybná klipovitá vypravěčství, nýbrž soustředěná výpověď o světě, v němž žijeme. Filmaři se odjakživa pokoušeli "něc...