Spanilí motorkáři v Praze slavili 115. narozeniny

Spanilí motorkáři v Praze slavili 115. narozeniny

Tisk

motorkari 1Harley-Davidson si pro své celosvětové oslavy 115. výročí vybral ze všech metropolí Prahu, do které se sjelo více než 60 tisíc motorkářů z celého světa. Na holešovickém Výstavišti byla k vidění největší výstava Harley Davidson.

 

 

Součástí oslav byly i tři spanilé jízdy Prahou. Zúčastnit se jich mohlo pouze 4 000 motorek, proto proběhlo o jednotlivé jízdy losování.

motorkari 2

Další doprovodný program po dobu 4 dnů byly, kromě výstavy motorek, koncerty hudebních skupin z celého světa, soutěže a v neposlední řadě skvělé kaskadérské kousky na motorkách Harley Davidson.

FOTOGALERIE:

Byl to skvělý prodloužený víkend pro všechny generace. Oslav se aktivně zúčastnili pravnučka a pravnuk zakladatele značky Karen a Bill Davidsonovi.

Foto: autor článku www.rosefoto.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Festival Tomáškova a Novákova hudební Skuteč zahajuje svůj program

skutec festival200Ve východočeské Skutči nedaleko Chrudimě se po dobu 2 měsíců od 24.2. do 28.4.2013 odehraje již X. ročník festivalu Tomáškova a Novákova hudební Skuteč, který připomíná dlouholetou hudební tradici Skutče a odkaz dvou ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Moderní romance o sestřičkách z předválečného Londýna

Sestricky na prijmu perexNa jaře roku 1937 mají Dora a Millie, studentky ošetřovatelství v nemocnici Nightingale, plné ruce práce. Čekají je závěrečné zkoušky, a tak kromě praxe na odděleních věnují spoustu času i studiu. Hned po zkouškách...

Divadlo

Touha po ženichovi jako nejlepší cesta do pekel

hratky s certemNedílnou součástí Mikulášovy družiny jsou čerti. Proto není divu, že pár dní před tím, než řinčení pekelných řetězů rozezvučí ulice, uvedlo Městské divadlo Zlín pohádku z pera Jana Drdy Hrátky s čertem

Film

Colette mezi sexuálním násilím a něžnou láskou

200filmPrózy Arnošta Lustiga, zpodobňující rozličné podoby holocaustu i jeho následků, už několikrát posloužily jako námět pro film (Démanty noci, Dita Saxová, Modlitba pro Kateřinu Horowitzovou, v televizi Modrý den). Nejnověji se mezi ně zařadila Colette. Lust...