145 let Evy Hruškové a Jana Přeučila

145 let Evy Hruškové a Jana Přeučila

Tisk
foto - Jan Preucil a Eva HruskovaKdo by jim to hádal?! Dohromady 145 let slaví Eva Hrušková a Jan Přeučil. Oslava se uskutečnila v jejich oblíbeném podniku – Café Faux Pas na pražských Vinohradech. Moderátor René Kekely řekl, že oba si prožili své, počkali na sebe, proto to klaplo.
 
 


Od starostky Prahy 2 Jany Černochové (ODS) dostal pár dárky spojené s městskou částí – klíče od městských bran a maketu ulic Evy Hruškové a Jana Přeučila. Starostka je ráda, že z „dvojky“ nikam neutekli, Jana Přeučila považuje za nejvydařenějšího císaře a krále Karla IV., kterého při loňských oslavách sedmi set let od jeho narození herec ztvárnil.


Eva Hrušková slaví pětašedesát, Jan Přeučil osmdesát. Na oslavě vládla pozitivní nálada, jak ji umějí oni dva navodit. V pozvánce stálo, aby hosté nenosili velké dary, ale přispěli na Románka, který trpí autismem. Přesto se jeden obrovský dárek objevil – perníková číslice 145 od pardubického perníkáře Pavle Janoše. I další dárky byly krásné – třeba korunka pro první, černobílou, československou Popelku.


Na oslavu dorazilo několik desítek lidí, třeba Liliana Malkina známá z role babičky Kolji, zpěvačka Petra Černocká s manželem Jiřím Pracným, hlasatelka a moderátorka Marie Tomsová, Láďa Hruška, moderátor a tanečník Jiří Zbořil, vizážista Kája Pavlíček nebo PR manažer Ondřej Syrový známý zálibou v selfíčkách se známými osobnostmi. Dostavili se samozřejmě i rodinní příslušníci, v průběhu večer zpívala sestra Evy – Jana Yngland Hrušková, sestry si zazpívaly i spolu.

 
foto - Jan Preucil a Eva Hruskova
Foto: Ondřej Syrový

 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kuly z Desmod by si na zábavě klidně zazpíval své písně!

desmod kuly 200Festivalová sezóna pomalu končí a my přinášíme rozhovor s Máriem „Kully“ Kollárem ze slovenských Desmod. Jaké byly letošní koncerty, jak vzpomíná na začátky kariéry a co si myslí o moderních technologiiích...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Och, vy pochvy rozeznělo se sklepením Garchu

basne perexPodzimní salón vulgární poetoterapie – tak zní název letošního básnického, a především vulgárního čtení. Salón poetických sprosťáků, nebo jak si sami básníci často říkají Sprosťáci, zavítali do podzimní Olomouce i letos.


Literatura

Procházka lesem? Anebo červivou minulostí?

houbarka perexTak schválně. Co se vám jako první vybaví, když se řekne „houbaření“? Mohly by to být třeba ranní procházky po lese, zablácené pohorky, hříbek ukrytý v roztomilém chomáčku mechu ne...

Divadlo

Švandovo divadlo přináší mrazivý zážitek

zahrada perexKdyž slyšíte název Betonová zahrada a nečetli jste novelu Iana McEwana ani neviděli její filmovou verzi, asi máte mnoho představ, co se za trochu sterilním názvem skrývá. Přesně pro takové diváky bude nová inscenace mrazivým zážitkem. V Česku...

Film

Vyšší princip mravní po woodyallenovsku

iracionalni-muz perexTak jako mnoho lidí každý rok čeká na Vánoce, filmový svět a fanoušci očekávají novinku od Woodyho Allena. Pro rok 2015 slavný režisér nachystal drama ze současnosti a teď si ho díky Magic Boxu můžete doma uložit do své DVD či B...