Osmdesát růží pro Karla Srpa

Osmdesát růží pro Karla Srpa

Tisk

Karel Srp200Osmdesát růží dostal před koncem loňského roku zakladatel a předseda Jazzové sekce Karel Srp (na snímku vlevo).V předstihu  totiž oslavil osmdesáté narozeniny, které ho čekají 18. ledna.

 

 

Především díky jeho osobnosti a aktivitám je Jazzová sekce dodnes živým místem, kde jsou pořádány kulturní akce i setkání lidí nejrůznějších názorů.

Hudební publicista Karel Srp byl před rokem 1989 politickým vězněm a následně jedním z účastníků slavné pražské snídaně s tehdejším prezidentem Francie Françoisem Mitterrandem. Je nositelem medaile Za zásluhy, kterou mu 28. října 2014 udělil prezident Miloš Zeman. 

Karel Srp


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Adam Pavlovčin (ADONXS): „Rád si před vystoupením čistím zuby“

Adam Pavlovcin200ADAM PAVLOVČIN alias ADONYX (adonys) zatím poslední ČeskoSlovenská SuperStar roku 2021, přichází s novým unikátním videoklipem a míří na jeden největších evropských festivalů.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Prahu čeká tuto neděli největší demonstrace

Dem 2V Praze na Letenské pláni se tuto neděli, 23. června 2019 v 16.30, uskuteční největší demonstrace od roku 1989. Na Letné promluví k demonstrantům řada osobností z kulturního a společenského života.

...

Literatura

Ready Player One: Hra začíná

hra zacina 200Kniha s názvem Ready Player One: Hra začíná se k českým fanouškům dostala už v roce 2012, kdy ji vydalo nakladatelství Jota. Nyní ji s větší slávou vydal Knižní klub a označil ji za sci-fi senzaci roku. Vydejte se s hlavním hrdinou do neo...

Divadlo

Jak si vedli němečtí divadelníci v Praze?

az k horkemu konci divadloAspoň trochu vstoupila do povědomí ta skutečnost, že v meziválečné Praze kvetlo dvojjazyčné písemnictví, české a německé (přesněji německo-židovské), velké zjevy jako Franz Kafka se již dávno staly nedílnou součástí pr...

Film

Jak se hudební aktivity stávaly součástí literární i filmové tvorby

Kapitoly z filosofie nove hudby perexNová kniha, kterou vydala Univerzita Karlova v nakladatelství Karolinum, nese trochu odstrašující název KAPITOLY Z FILOSOFIE NOVÉ HUDBY. Ale naštěstí nevyžaduje ani odbornou hudební průpravu, ba...