Holešovská Regata 2015 nabízí program plný zvučných jmen i zajímavých aktivit

Holešovská Regata 2015 nabízí program plný zvučných jmen i zajímavých aktivit

Tisk

regata 200Festival letos bude opět dvoudenní - uskuteční se tradičně ve třetím červnovém víkendu 19. – 20. června v krásném prostředí zámeckého parku a zámku v Holešově. Kromě skvělých interpretů se mohou návštěvníci těšit i na rozmanitou nabídku aktivit.


Hudební nadílka

Tomáš Klus, Mig 21, Chinaski, David Koller s kapelou, Ivan Mládek a Banjo Band, Mňága a Žďorp nebo Gipsy.cz. To jsou hlavní hudební lákadla pátého ročníku Holešovské Regaty - největšího rodinného festivalu u nás.

„V pátek večer vystoupí se speciálním koncertem Tomáš Klus, v sobotu pak další vyhlášené kapely. Minulý rok se nám tento model osvědčil, rozhodli jsme se, že v něm budeme pokračovat také letos, protože Tomáš Klus je dostatečně silný interpret na sólový páteční koncert, stejně jako loni Jaromír Nohavica“, objasnil ředitel pořádající Agentury Velryba Michal Žáček, který zároveň dodal, že nemusí jít o tradici.

„S Mig 21 to bylo jasné – Jirkovi Macháčkovi se na druhém ročníku velmi líbilo, a proto jsme ho chtěli pozvat znovu. David Koller předvede jak své písně, tak i ty od skupiny Lucie, což bude určitě zajímavé. V sobotu jako první vystoupí skupina Premier, která zazpívá i písně pro děti, tak si to nenechte ujít,“ nabádá Michal Žáček.

Soutěž netradičních plavidel

Soutěž netradičních plavidel je nedílnou součástí hlavního festivalového programu, a chybět nebude ani Mistrovství Holešova (a světa) v přejezdu vodní lávky.

Úroveň plavidel rok od roku stoupá, posádky byly loni na velmi dobré úrovni a daly si práci s plavidly, kostýmy i závěrečnou prezentaci. „Ten zájem je opravdu milý. Na prvním ročníku soutěžilo 11 nebo 12 plavidel a tentokrát je kapacita 25 lodí. Momentálně zbývají poslední dvě startovní pozice“, řekl Michal Žáček.

regata lodka

Letos to bude cirkus!

Tentokrát je jedním z nosných témat „NOVÝ CIRKUS“, díky němuž se na festivalu objeví různé soubory s cirkusovými vstupy. Asi nejznámějším vystupujícím bude soubor artistů na chůdách s názvem Long Vehicle Circus, který je známý i z finálových klání Československo má talent.

Zajímavým zpestřením bude také pouliční soubor Vlkoryb s představením s obřími loutkami s čínskými motivy. Další náplní budou žonglérská, artistická nebo provazochodecká vystoupení. Cirkusové umění si budou moci vyzkoušet i sami návštěvníci, pro které bude během celého dne připraveno několik cirkusových worskhopů, při nichž si sami můžou vyzkoušet žonglování, chůzi na chůdách nebo například šálovou akrobacii.

Vrcholem sobotního večera pak bude vystoupení šálových akrobatů ve výšce 8 metrů, čímž se udělá pomyslná tečka za hlavním koncertem kapely Chinaski a odstartuje se tradiční festivalový ohňostroj.

Aktivní zábava nejen pro milovníky cyklistiky

Pořadatelé mysleli i na sportovní vyžití dětí i rodičů. Ve spolupráci s holešovskými pořadateli bude jedna z luk vyhrazena pro „Koutek legendárního cyklomaratonu Drásal“, který je pevně spjat s Holešovem. Pro děti zde bude připravena překážková dráha s maketami vztahujícími se k závodu. Dospělí mohou změřit síly na ergometru (cyklistickém trenažéru), kde bude před nimi monitor s projekcí částí trasy, takzvaný Kelčák (Kelčský Javorník) a bude tak simulována námaha, kterou účastníci zájezdu musí vynaložit. „Budeme stopovat čas a ten nejlepší se může těšit na hodnotnou cenu. Machři to jezdí za 10 minut, tak uvidíme,“ usmívá se Michal Žáček.

Pro malé bude připravena „Hravá louka klokánka Ríši“, kde najdou další zábavné i pohybové aktivity.

Druhé pódium

Druhé podium bude umístěno na nádvoří zámku, kde dostanou prostor vítězové soutěže Moravia Talent 2015, domácí amatérské kapely a alternativní žánry – hudební i divadelní. Navíc mezi vystoupeními na hlavním pódiu budou téměř hodinové mezery, aby návštěvníci festivalu měli čas užít si dalších aktivit.

Užijte si Holešova

„Zámek Holešov a město Holešov jsou pro mě hlavní hvězdy festivalu,“ říká s pokorou a radostí Michal Žáček. Je vděčný, že město má z festivalu radost a že se zámek velkou měrou podílí na doprovodném programu. Tradičně budou pro návštěvníky připraveny prohlídky zámku a zvýhodněný vstup na speciální výstavy. Například na ty věnované Zdeňku Burianovi či Ondřeji Kulhánkovi nebo exotickým zvířatům, na které si návštěvníci mohou i sáhnout.

Také další holešovské objekty, jako je Malé muzeum kovářství nebo Synagoga, mohou návštěvníci festivalu navštívit s 50% slevou.

reg synagoga

Vstupenky za stejné ceny jako loni

Generálním partnerem festivalu je na základě dlouhodobé smlouvy společnost Enapo, hlavními partnery jsou pak společnosti Gienger, Continental Barum, Elko EP a Nestlé. „Jsem rád, a jsem na to hrdý, že stěžejní partneři festivalu zůstávají již několik let věrní a nemění se. Díky tomu můžeme v klidu předem pracovat na celé programové náplni festivalu a neřešit do poslední chvíle ve stresu naplnění potřebných financí. Diváci to letos v dobrém slova smyslu pocítí i tím, že ceny vstupenek zůstávají stejné jako minulý rok, tedy v kontextu dnešní doby na nízké cenové úrovni,“ dodal Michal Žáček.

V současné chvíli jsou v prodeji vstupenky za zvýhodněné ceny. Zájemci by ale neměli váhat s jejich nákupem, protože směrem k datu festivalu se ceny budou postupně zvyšovat.

regata plakatek

Všechny informace o cenách vstupenek, programu atd. najdou zájemci na webových stránkách www.HolesovskaRegata.cz a na facebookovém profilu festivalu.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Praha + pobočka Dittrichova

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Prababička Marcely Kohoutové vařila honosným rodinám z mocnářství i první republiky

Kohoutova perexK 100. výročí vzniku Československa vydává nakladatelství AOS Publishing knihu Marcely Kohoutové Provařená historie. "Autorka v ní popisuje životní osudy své prababičky, vyhlášené kuchařky, která vařila v lepších rodinách ve Vídni a Bu...


Literatura

Češi 1968 aneb jak Dubček v Moskvě kapituloval

dubcek 200Koncept komiksového seriálu Češi se mi opravdu líbí. To, že nevychází chronologicky popořadě, nýbrž na přeskáčku, drží čtenáře v napětí. To, že každý díl komiksu kreslí jiný autor, umožňuje srovnání přístupu k zadanému tématu a originality. Teď byl...

Divadlo

Mladá krev a staré kosti divadelní tradice v příští sezóně HaDivadla

hadivadlo200Brněnské HaDivadlo se ve své 39. sezóně 2013/2014 chystá obrátit svoji pozornost k protipólu dvou postav hrdina – monstrum v klasických dramatických textech. Divadlo se navrátí k ikonám české i světové divadelní tradice, jako j...

Film

Vyšla další kniha o Vladimíru Menšíkovi

mensi200O Vladimíru Menšíkovi jsme si mohli přečíst řadu knížek - jak ty drbavé, tak s menšími či většími ambicemi. Nyní k  nim přistupuje tlustý, téměř sedmisetstránkový spis Lumíra Holčáka VLADIMÍR MENŠÍK A JEHO FILMY. Autor se rozhodl pro nezvyklý postup: v c...