Nový bubeník Stratovarius: “Začal jsem mlátit hrnci a pánvemi, když mi bylo sedm.”

Nový bubeník Stratovarius: “Začal jsem mlátit hrnci a pánvemi, když mi bylo sedm.”

Tisk


rolf pilve stratovariusNa konci června se ve finské kapele Stratovarius změnilo obsazení a baviče Jörga Michaela vystřídal mladičký Rolf Pilve. Tento šestadvacetiletý student konzervatoře není v hudbě žádným nováčkem, hrál například ve skupinách Miseration, Solution.45 nebo The Magnificent. V tomto rozhovoru si přečtete hlavně o tom, jak ho Stratovarius vzali mezi sebe, či jakou píseň má nejraději...


Jaké bylo tvé léto?

Mé léto bylo opravdu rušné. Měli jsme se Stratovarius hodně zkoušek a hráli jsme na spoustě festivalů. A během srpna jsme nahrávali bicí na další album Stratovarius.

Pojďme se bavit právě o Stratovarius. Jak jsi se cítil, když si vybrali na post bubeníka zrovna tebe?

Byl jsem z toho opravdu vzrušený a nadšený. Víš, jsem fanouškem Stratíků skoro po dvě desetiletí, takže hrát v této kapele je pro mě opravdová čest.

Nastoupit do rozjetého vlaku muselo být složité, ne?

Ve skutečnosti šlo všechno velmi dobře, myslím, že tomu dost pomohlo mé dělání domácích úkolů.. ;)

Znal jsi se s členy skupiny? Jak tě přijali mezi sebe?

Nikdy předtím jsem chlápky nepotkal, ale už máme ve skupině opravdu dobrou chemii.

Bavil jsi se s Jörgem o hraní na bicí?

S Jörgem jsem se nepotkal, takže jsem se jej bohužel nemohl zeptat na jeho bubenická tajemství.

Jak tě přijali fanoušci?

Hodně mě podporují a já si toho moc vážím.

rolf pilve stratovarius

Jaká je tvá oblíbená píseň od Stratovarius? A jakou nejraději hraješ?

Samozřejmě, že hraní starých klasik, jako je Black Diamond a podobně, je skvělé, ale já si opravdu užívám hraní progresivnějších písní jako Deep Unknown, Infernal Maze, atd. Nemůžu se dočkat, až budu hrát některé songy z nového alba, protože pár jich bude zcela nesmlouvavých!

Jak se ti líbilo vaše vystoupení na Masters of Rock ve Vizovicích? Byl jsi už někdy v České republice?

Už jsem tady jednou byl – hrál jsem s Miseration a tak trochu vím, že obvykle je tady velmi dobré publikum. Show na Masters of Rock jsme si opravdu užívali! Publikum šílelo a celý festival byl úžasný!

A co čeští fanoušci?

Čeští fanoušci jsou skvělí a my si opravdu vážíme jejich podpory!

Zkusil jsi české pivo? Chutnalo ti?

Mám raději cidery a tvrdý alkohol, ale zkusil jsem nějaká česká piva a nemohu o nich říct špatného slova.

Jaký je tvůj oblíbený alkohol? Vodka? :-)

Většinou preferuju Jägermeistera, ale někdy je velký panák vodky všechno, co potřebuješ.

Zatoužil jsi někdy vyběhnout ze stínu bubnů a předvést se v popředí pódia?

Ne, užívám si na stagi svou vlastní “kancelář”. ;)

Osobně mám už dlouho dojem, že bubeník je vždy trošku šílený. Můžeš to potvrdit nebo vyvrátit? :-)

Vím, že jsem šílený. Myslím, že pokud chceš dělat byznys, musíš být trochu šílený, abys přežil.

rolf pilve stratovarius

Kdy jsi začal bubnovat? Objevily se tvé bubenické tendence už v dětství? Například hraním na pokličky?

Začal jsem mlátit hrnci a pánvemi, když mi bylo 7, inspirován Iron Maiden a Black Sabbath. Po nějaké době jsem dostal svůj první opravdový set bicích a zbytek je, myslím, historie.

Když už jsme u toho, pověz nám, jaké bylo tvé dětství? Byl jsi spíš dáblík nebo andílek?

Býval jsem docela ďáblík, ale uklidnil jsem se docela brzy.

Vedli tě rodiče k hudbě? Za co jsi jim vděčný?

Můj otec je milovník hudby, takže když jsem jej viděl, jak pořád poslouchá hudbu a to, že jsem dostal přístup k jeho sbírce nahrávek, bylo důležité pro můj muzikantský rozvoj. Rozhodně jsem svým rodičům vděčný za maximální podporu a za to, že ve mě věří.

Na závěr se tě zeptám, co plánuješ na zimu?

Zima pro mě bude rušná. Čeká mě nahrávání s různými kapelami a před Stratovarius/Amaranthe-Tour během jara 2013 budu nepřetržitě koncertovat.

A ještě tě poprosím o na vzkaz pro naše čtenáře a tvé fanoušky u nás!

Chtěl bych poděkovat za vaši podporu! Jste nejlepší! Zůstaňte u metalu!

 Zdroj foto: archiv Rolfa


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor se zpěvákem kapely The Rasmus - Lauri Ylönen.

lauriNaše redaktorka Pavlína Kohoutová, která žije ve Finsku, vyzpovídala zpěváka Lauriho z kapely The Rasmus. Hovořili o jeho sólovém albu s názvem ,,New World´´, o tom, proč se rozhodl vydat sólové album, první singl a o jeho ritu...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Nanovo: „Snažíme se prodávané předměty vytrhávat z kontextu doby a zasazovat je do moderních interiérů.“

nano200Přinášíme vám rozhovor s Jirkou Mrázkem a Adamem Karáskem, kteří stojí za eshopem a dnes i kamennou prodejnou s názvem Nanovo. Ta se zaměřuje především na designový nábytek druhé poloviny 20. století a my se zeptali, jak k tomu vlastně došli a na spoustu ...


Literatura

Romantika jako řemen: Milenec ze snů

milenec ze snu 200V červnu potěšilo nakladatelství Ikar fanoušky světoznámé autorky romantických příběhů Sandry Brown, neboť vyšel její román Milenec ze snů. Jde o druhé vydání staršího příběhu z roku 1987, ale to na sentimentálním příběhu o lásce...

Divadlo

Je tanec vaše vášeň? Pak vás zveme na TANCESSE 2012

altV květnu 11.-13. května Brno opět ožije tancem a pohybem.  Již počtvrté se sem sjedou soubory z nejrůznějších končin republiky.  Zahraniční hostem festivalu bude soubor z Polska Akro Dance Theatre Torun. Festival pořádá

Film

Ghostface znovu na scéně: tentokrát v New Yorku

Vriskot200Ikonická maska se vrací už pošesté. Poté, co Samantha, Tara a dvojčata Chad a Mindy přežily řádění tajemného vraha v městečku Woodsboro, se ve snaze zapomenout na tyto tragické události všichni čtyři přestěhují do New Yorku. Nebude to ale trvat dlouho ...