Tosha Silver: Myšlenky hojnosti, jedny z nejroztomilejších karet

Tosha Silver: Myšlenky hojnosti, jedny z nejroztomilejších karet

Tisk

myslenky-hojnosti perexAno, jsou to jedny z nejroztomilejších karet, které svým inspirativním sdělováním umí navodit příjemné rozmýšlení nad štěstím i zašmodrchanými životními cestami. Hojnost, kterou se nám snaží ukázat, pak podle mého vychází často z toho, že se zbavíme strachu, jak moc se dokážeme otevřít, jak umíme dávat, ale i příjemně brát s pocitem vděčnosti a právě té životní i lidské hojnosti.

 

Jak moc se otevřeme světu. A svět nám.

Tak pokud vám toto bytostně chybí a vůbec nevíte, kudy na to, abyste to zase mohli prožívat, směle se ponořte do poselství těchto kartiček.

Roztomilé, mandalové, tečkované

Koneckonců, Fena Gonzalez je doprovodila dokonalými obrázky, které zaujmou pozornost. Máte chuť si je prohlížet, tak jsou detailní. A to i přesto, že jsou kartičky tak maličké. Buddhistické, indické motivy, kočky, motýli, bohyně a všechno to barevné kolem!

Tolik možností, tolik cest aneb když jsou karty malé…

Když jsou karty takto malé, skoro kapesní, skýtají velké množství způsobů, jak je vykládat. Doslova mne lákaly, abych jich vytáhla co nejvíc a skládala si je do obrazců. Můžete si pak určit, co která strana nebo část obrazce představuje. A vnímat, jestli v tom není střípek něčeho, co v tuto chvíli potřebujete slyšet, cítit, vnímat, vidět.

Mohla jsem si je různě překládat. Dozvídat se tak, že bych měla bojovat s lpěním, nezdravým a neuctivým vůči sobě… a pak přijde vnuknutí a mír. Klid. Přijde do života důvěra. A také… hojnost.

Zdálo se, že karty mají logické následnosti.

A to z nich činí dobrého společníka. Takže milujete-li buddhistickou symboliku a hravé mandaly i roztomilé tečkované pečlivé obrázky, jsou to karty přímo pro vás!

myslenky-hojnosti

Myšlenky hojnosti
Autor: Tosha Silver
Ilustrátor: Fena Gonzales

Hodnocení: 90 %

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing, 2022
www.synergiepublishing.com


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

V divadle se ten čas úplně nezastavil, míní herečka Bohdana Pavlíková

bohdana perexCo poslední rok dělala a čím se zabývala herečka Bohdana Pavlíková, ale také o tom, jaké má mimoherecké vlohy či koníčky, jaké filmy či seriály ráda sleduje anebo o tom, co jí třeba už v další sezóně čeká, je následující rozhovor. I když působi...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Nejvzácnější drahokam? Alexandrit!

Alexandrit 200Myslíte si, že nejvzácnějším drahým kamenem současnosti je diamant? Omyl! Princezny o tom už vědí své… a chtějí alexandrit.

...

Literatura

Superhrdinové nabití elektřinou

 

Uprchlík 200Příběhy lidí s nadpřirozenými schopnostmi patří již dlouhodobě mezi velice oblíbené. Společnosti Marvel a DC by o tom mohli vyprávět. I na knižním poli se občas najde nějaký ten superhrdina. Mezi ty nejnovější patří Uprchlík z cely 2...

Divadlo

Dramatizace slavné literární klasiky Paní Bovaryová poprvé v Národním divadle moravskoslezském

pani bovaryova perexUž ve čtvrtek 16. listopadu se na jevišti Národního divadla moravskoslezského v Ostravě objeví poprvé dramatizace slavné literární klasiky – románu Gustava Flauberta Paní Bovaryová, a to v titulní roli s...

Film

Recenze: Prázdniny v Provence

prazdniny v provence200Tento film vypráví o trojici muzikantů, již znechucených povinností ustavičně vystupovat, kteří se jednoho dne sbalí a prchnou do slunné Provence k tetě jednoho z nich. Záhy vplují do malé české komunity, která se ve francou...