HC Bílí tygři Liberec – Extraliga, Bílí tygři na ledě i v ZOO

HC Bílí tygři Liberec – Extraliga, Bílí tygři na ledě i v ZOO

Tisk

bili tygri 200V liberecké Tipsport areně se ve čtvrtek 3.1.2013 v 18:10 hodin rozduní mantinely a do ledu se zařízne ostří hokejových bruslí. V extraligovém zápasu se utkají hokejisté HC BÍLÍ TYGŘI a HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE.

 

 

Lední hokej má ve městě pod Ještědem velkou tradici. První hokejový klub zde vznikl v roce 1934 a po různých peripetiích došlo v roce 1994 k novému odrazu a znovuzrození klubu. Následující léta s sebou přinášela dílčí úspěchy a v roce 2000 bylo představeno nové logo a název – Bílí tygři.

Na hráče jako by přestoupila síla těchto nádherných zvířat a Tygři se postupně propracovali mezi elitu českého hokeje.

bili tygri hokej

Největšími úspěchy klubu jsou bronzové medaile v extralize 2004/05 a 2006/07, vítězství v základní části extraligy 2005/06 a 2006/07, čtvrté místo v extralize 2007/08 a 2009/2010, vítězství v 1.lize a postup do extraligy 2001/02.

Mezi nejslavnější odchovance se řadí například Leo Gudas, Zdeněk Orct, Petr Nedvěd, Jaroslav Nedvěd st., Jaroslav Nedvěd, Martin Maškarinec, Jakub Čutta, Lukáš Pabiška, Ladislav Šmíd, Jan Holub, Jan Víšek, Václav Novák, Jan Ludvig, Tomáš Plíhal a další.

Kromě Tygrů se od roku 2006 na ledě prohánějí i Liberecké Bílé tygřice – ženský hokejový tým, který od roku 2010 měří své sily v nejvyšší hokejové soutěži.

bili tygri autogramiada

A proč Bílí tygři?

Liberecká zoologická zahrada disponuje totiž jediným chovem bílého indického tygra v českých ZOO. První dva jedince získala ZOO Liberec v roce 1994 ze ZOO Eskilstuna, první mláďata se podařilo odchovat v roce 2002. Letos, 1.července 2012, se po 10 letech narodila tři další mláďata čtyřleté samici Surya Báře (otcem je 7 letý Paris).

Od 8. září 2012 mají trojčata svá jména. Při slavnostních křtinách jim je udělila čtveřice skvělých osobností - dvojnásobná olympijská vítězka v hodu oštěpem Bára Špotáková, za HC Bílí Tygři jejich kapitán a nejproduktivnější hráč základní části sezóny 2011/12 Petr Nedvěd, moderátorka Televizních novin TV NOVA Michaela Ochotská a kreslíř a humorista Petr Urban. Trojčata dostala jména Gaia, Liam a Sambur.

bili tygri krest

Před samotným zápasem se tedy můžete zajít podívat i na pravé tygry do liberecké ZOO. Jelikož tam se budete muset chovat tiše, popustit uzdu hlasivkám můžete potom na hokejovém utkání, kde můžete fandit více, než hlasitě. Řev tygrů, nechť je vám inspirací!

bily tygr

Zápas: EXTRALIGA - BÍLÍ TYGŘI vs. HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE
Termín a místo: 3.1.2013 v 18:10 hodin, Tipsport arena Liberec
Cena vstupenek: 170,- až 360,- Kč dle sektoru

Zdroj informací a foto: http://www.zooliberec.cz
http://www.hcbilitygri.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zbyňka Šolcová: „Mám ráda pestrost a změny.“

zbynka solcova200Lidé si myslí, že harfenistky jsou romantičky ze starých časů. U Zbyňky Šolcové to neplatí. Nevyhýbá se uměleckým experimentům a fúzím s jinými žánry. Také se věnuje poezii a fotografování. Před nedávnem nahrála se so...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Jede jede mašinka, v ní dvě děti a maminka

Masinka 1Ráda jezdím s dětmi vlakem. Jakože fakt ráda. Na kratší cesty dávám přednost autu, ale na ty delší volím vlak. Můžu za jízdy kojit, přebalovat, číst (z toho bych se v autě pozvracela, i kdybych zrovna neřídila a tu možnost měla). Nemusím řešit parkování...

Z archivu...


Literatura

Knihkupectví Karolinum krade jako straka

dramaticka tvorba200Pokud nějakou tuzemskou knihu nemůžete v běžné síti knihkupectví sehnat (protože velkodistributor Kosmas ji nenabízí), objednejte si ji raději u vydavatele. I poštovné, které zaplatíte, je pořád levnější než přirážka, kterou si ú...

Divadlo

Hru Teď mě zabij uvede Městské divadlo Mladá Boleslav po pěti letech v derniéře

Ted me zabiji200Derniéru inscenace Brada Frasera Teď mě zabij oznámilo na pondělí 11. prosince Městské divadlo Mladá Boleslav. Příběh jedné rodiny, která žila šťastně až do osudového okamžiku. Ten zamíchá kartami a navždy změní životy. Premiéra hry...

Film

Severská filmová zima potěší fanoušky metalu

heavy200Není to tak dávno, co jsme vás zvali na Severský filmový podzim a už za pár dní na vás čeká zimní nálož toho aktuálně nejlepšího ze severské kinematografie. 14. února v Praze bude festival zahajovat bláznivým finským filmem o více méně úspěšné metalové...