Aristokratka tentokrát řeší zločinnost

Aristokratka tentokrát řeší zločinnost

Tisk

Aristokratka a vlna zlocinnosti na zamku Kostka 200Evžen Boček potěšil své čtenáře a po dvou letech jim přinesl další díl aristokratky – tentokrát s názvem Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka. Vydavatelství OneHotBook nezůstalo pozadu a vydalo toto dílo v audioknižní podobě, stejně jako předchozí knihy.

 


Evžen Boček se narodil se v Kyjově, kde navštěvoval základní školu i gymnázium. Dále studoval na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem a posléze Masarykovu univerzitu v Brně. Po ukončení studia učil na ZŠ Červené Domky v Hodoníně a poté byl zaměstnán v Národním památkovém ústavu jako kastelán na Státním zámku Milotice, čemuž se věnuje dodnes. Pod pseudonymem Jan Bittner vydal knihu Deník kastelána (1999, 2008, 2014), pod svým jménem romány Poslední aristokratka (2012, Cena Miloslava Švandrlíka 2012: Nejlepší humoristická kniha), Aristokratka ve varu (2013), Aristokratka na koni (2016) a Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka (2018).

Příběh začíná krátkým úvodem, takže se čtenáři a posluchači mohou snadno zorientovat, než se rozjede hlavní zápletka. Ta začíná smrtí Diany a na Kostce je vyhlášen smutek a také zřízeno kondolenční místo. Aristokratka Marie se vydává za svým přítelem Maxem a na zámku se mezi tím dějí věci… Objevují se tam dvě party zlodějů, které tvoří nové postavy a jsou zásobárnou mnoha komických situací.

Tento díl Aristokratky je tím pádem trochu jiný, není už postavený jen na známých postavách a netočí se jen kolem prohlídek a života na zámku. Jedná se o posun, který není špatný – autor se díky novým postavám neopakuje a přináší zase něco navíc. Postavy jsou velmi vtipné a celkově je tak Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka opět skvělou oddechovkou.

Interpretkou audioknihy není nikdo jiný než Veronika Khek Kubařová. Ta mi tentokrát zněla vyspěleji, což koresponduje se zvyšujícím se věkem Marie. V jejím hlase však rozhodně nechybí hravost a rozpustilost a na její ironii a sarkasmus zkrátka nedám dopustit. Navíc se skvěle poprala i s novými postavami.

Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka je moc příjemnou jednohubkou, která pobaví a člověk díky ní zapomene na všechny své starosti.

Aristokratka a vlna zlocinnosti na zamku Kostka

Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka
Autor: Evžen Boček
Interpret: Veronika Khek Kubařová
Vydavatelství: OneHotBook
Délka: 4 hodiny 4 minuty
Typ: audiokniha
Hodnocení: 90 %

http://www.onehotbook.cz/audioknihy/aristokratka-vlna-zlocinn/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Petr Urban: „Humor je vždycky dobrý společník a odbourá mantinely“

petr urban 200Přečtěte si rozhovor s Petrem Urbanem, otcem legendárního Čecha Rudy Pivrnce. Řeč bude nejen o této značce, produktech a úskalích, ale i o jeho dětech nebo výtvarné výchově.

...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Cizinka není jen červená knihovna

Cizinka 200Vydavatelství OneHotBook se rozhodlo pustit také na pole červené knihovny a začalo s Cizinkou, románem od Diany Gabaldon, podle kterého byl natočen také oblíbený stejnojmenný seriál s Caitrionou Balfe, Samem Heughanem a Tobiasem Menziesem v hlavn...


Literatura

První díl komiksové revue zaujme především kluky

komiks200Na poli české komiksové scény se příliš často nedějí výrazné změny. V současné době se u nás můžete setkat především s formou pro dospělé. Ale tento druh četby byl přece původně určen z velké části pro děti. Jen si vzpomeňte na Rychlé šípy či Čtyřl...

Divadlo

Cirkus, který vám vyrazí dech

Festival Letní LetnáMezinárodní festival Letní Letná oživí od 19. srpna do 2. září pražské Letenské sady již podeváté atmosférou nového cirkusu a divadla. Vyroste zde pestré a veselé festivalové městečko s cirkusovými šapitó, kde...

Film

Festival japonského filmu EIGASAI 2022 vypukne 21. 2. v Kině Lucerna

eigasai 200Už 15. ročník japonského filmového festivalu Eigasai s podtitulem Ztráty a nálezy bude ve dnech 21. – 27. 2. hostit pražské Kino Lucerna. Letos představí zcela unikátní filmy a návštěvníkům znovu přinese také oblíbené workshopy, kde si budou moci sam...