Zpátky do vánoční atmosféry, kterou však naruší vražda

Zpátky do vánoční atmosféry, kterou však naruší vražda

Tisk

Vanoce Hercula Poirota 200Vydavatelství OneHotBook zakončilo rok 2018 spoustou titulů a nechyběla mezi nimi ani jedna vánoční lahůdka od Agathy Christie – Vánoce Hercula Poirota.

 


Agatha Christie (1890–1976) byla anglická spisovatelka a hlavně nejznámější autorka detektivních příběhů. Jen s Herculem Poirotem napsala během své téměř šedesátileté literární kariéry 33 románů a skoro 60 povídek. Vytvořila i postavy jiných detektivů (kromě slečny Marplové třeba tajemného pana Quina či úředníka na penzi Parkera Pynea), ale Poirot zůstává jejím nejznámějším a nejoblíbenějším vyšetřovatelem. Úspěšná byla též jako autorka divadelních her a pod pseudonymem vydávala romantické příběhy.

Sama jsem četla málo knih Agathy Christie, ale ráda po nich sáhnu, protože jsou zárukou kvalitně vystavěného příběhu. Nejinak je to i v tomto případě, kdy čtenáře a posluchače čekají poněkud netradiční Vánoce jedné britské rodiny. Ta se sjíždí na pozvání Simeona Leea, který má plno plánů, mimo jiné změnu závěti. Než to vše však rodina zjistí, je hostitel zavražděn a tím začíná práce právě pro Hercula Poirota. Ten se musí zorientovat v zajímavých rodinných vztazích, poradit si se zajímavou dusivou atmosférou a především odhalit vraha, což pro něj není žádným problémem.

OneHotBook se do této audioknihy pustila na základě úspěchu Vražda v Orient expresu, která se stala nejlepší jednohlasou audioknihou roku 2017. Opět se tady setkal interpret Lukáš Hlavica s režisérem Michalem Burešem. Osobně jsem toto dílo neslyšela, ale s tímto duem už jsem se setkala, a to v audioknize Mortdecai - Záhadný případ s knírem. Už tehdy jsem v recenzi zmiňovala, jak jde těžce uvěřit, že se při měnění hlasů jedná stále o jednoho interpreta. A stejně je tomu i v případě tohoto díla, kde je Lukáš Hlavica naprosto výborný. Jeho hlouběji posazený hlas se skvěle poslouchá, a to nejen v dialozích. Celkově dodává Herculu Poirotovi jedinečný šmrnc.

Občas jsem u poslechu audioknihy měla problém s udržením pozornosti, ale to bude spíše mou vinou, rozhodně ne chybou interpreta. Vánoce Hercula Poirota představují takovou jednohubku, která však rozhodně stojí za slupnutí. Poslouchá se velmi dobře, příběh je promyšlený a závěrečné rozhřešení je pak třešničkou na dortu (jednohubce).

 Vanoce Hercula Poirota

Vánoce Hercula Poirota
Autor: Agatha Christie
Interpret: Lukáš Hlavica
Vydavatelství: OneHotBook
Délka: 8 hodin 8 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 88 %

http://www.onehotbook.cz/audioknihy/vanoce-hercula-poirota/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Sami si vytvárame svojich nepriateľov cez svoju pasivitu

iv 200V kníhkupectve Panta Rhei v Bratislave 8. septembra pokrstil knihu Štěstí na míru český motivátor a autor bestsellerov o osobnostnom rozvoji Ivo Toman. Slovensko mu je dôverne známe, keďže na ňom vyštudoval ...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Šikmý kostel se stal absolutním vítězem Cen AVA – Audiokniha roku 2020

audiokniha roku 200V příjemném prostředí Vrtbovské zahrady na Malé Straně byly dnes rozdány ceny za nejlepší audio knižní počin – Audiokniha roku 2020. Absolutním vítězem se stal román Karin Lednické Šikmý kostel. Cenu za mimořádný přínos v oblast...


Literatura

Nalakuj to narůžovo: O tom, jak se vyrovnat se smrtí manžela

nalakuj to narůžovoNalakuj to narůžovo je nová autobiografická próza Martiny Formanové, ve které se vyrovnává se smrtí svého manžela. A to po svém. Knížka je milým a povzbuzujícím čtením hlavně pro ženy. Vydalo ji nakladatelství Pros...

Divadlo

Skromný muž s velkým srdcem a obrovskou pokorou!

velen 200Už jako malá holka jsem registrovala herce s dobráckýma očima a širokým úsměvem, ale nikdy jsem si k němu neuměla přiřadit jméno, někdy se mi to tak stává i dnes. To ovšem vůbec neznamená, že to v mých očích snižuje jeho herecké kvality. Byl celkem...

Film

Rychle, zběsile a tentokrát i smutně

Rychle a zbesile 200Šílenci na kolech jsou zpět. Již sedmý díl populární série Rychle a zběsile vstoupí zanedlouho do českých kin. Stojí za návštěvu nebo jen přežívá díky předchozím dílům?

 

...