Zpátky do vánoční atmosféry, kterou však naruší vražda

Zpátky do vánoční atmosféry, kterou však naruší vražda

Tisk

Vanoce Hercula Poirota 200Vydavatelství OneHotBook zakončilo rok 2018 spoustou titulů a nechyběla mezi nimi ani jedna vánoční lahůdka od Agathy Christie – Vánoce Hercula Poirota.

 


Agatha Christie (1890–1976) byla anglická spisovatelka a hlavně nejznámější autorka detektivních příběhů. Jen s Herculem Poirotem napsala během své téměř šedesátileté literární kariéry 33 románů a skoro 60 povídek. Vytvořila i postavy jiných detektivů (kromě slečny Marplové třeba tajemného pana Quina či úředníka na penzi Parkera Pynea), ale Poirot zůstává jejím nejznámějším a nejoblíbenějším vyšetřovatelem. Úspěšná byla též jako autorka divadelních her a pod pseudonymem vydávala romantické příběhy.

Sama jsem četla málo knih Agathy Christie, ale ráda po nich sáhnu, protože jsou zárukou kvalitně vystavěného příběhu. Nejinak je to i v tomto případě, kdy čtenáře a posluchače čekají poněkud netradiční Vánoce jedné britské rodiny. Ta se sjíždí na pozvání Simeona Leea, který má plno plánů, mimo jiné změnu závěti. Než to vše však rodina zjistí, je hostitel zavražděn a tím začíná práce právě pro Hercula Poirota. Ten se musí zorientovat v zajímavých rodinných vztazích, poradit si se zajímavou dusivou atmosférou a především odhalit vraha, což pro něj není žádným problémem.

OneHotBook se do této audioknihy pustila na základě úspěchu Vražda v Orient expresu, která se stala nejlepší jednohlasou audioknihou roku 2017. Opět se tady setkal interpret Lukáš Hlavica s režisérem Michalem Burešem. Osobně jsem toto dílo neslyšela, ale s tímto duem už jsem se setkala, a to v audioknize Mortdecai - Záhadný případ s knírem. Už tehdy jsem v recenzi zmiňovala, jak jde těžce uvěřit, že se při měnění hlasů jedná stále o jednoho interpreta. A stejně je tomu i v případě tohoto díla, kde je Lukáš Hlavica naprosto výborný. Jeho hlouběji posazený hlas se skvěle poslouchá, a to nejen v dialozích. Celkově dodává Herculu Poirotovi jedinečný šmrnc.

Občas jsem u poslechu audioknihy měla problém s udržením pozornosti, ale to bude spíše mou vinou, rozhodně ne chybou interpreta. Vánoce Hercula Poirota představují takovou jednohubku, která však rozhodně stojí za slupnutí. Poslouchá se velmi dobře, příběh je promyšlený a závěrečné rozhřešení je pak třešničkou na dortu (jednohubce).

 Vanoce Hercula Poirota

Vánoce Hercula Poirota
Autor: Agatha Christie
Interpret: Lukáš Hlavica
Vydavatelství: OneHotBook
Délka: 8 hodin 8 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 88 %

http://www.onehotbook.cz/audioknihy/vanoce-hercula-poirota/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Rozhovor

Zchlaďte se u rozhovoru O sněhu

pata 100 o snehu 200V těchto horkých letních dnech vám přinášíme rozhovor s Pavlem Talašem, kterého můžete znát z našeho webu. A sice ne z článků, ale z rubriky Komiks, do kterého nám laskavě propůjčuje jeho stripy. Loni mu vyšla k...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Na brněnskou vilu už se nikdy nebudu dívat stejně

Skleneny pokoj 200V nakladatelství OneHotBook vyšla audiokniha Skleněný pokoj, která přináší příběh inspirovaný osudem brněnské vily Tugendhat.

 

...

Literatura

Krásní a stateční Buddhovi bojovníci za osvobození Tibetu

buddhovi bojovnici dunhamVětšině z nás se při zmínce o Tibetu vybaví usměvavá tvář Jeho Svatosti dalajlamy žijícího v exilu a šířícího myšlenku nenásilí. I on však velmi obdivuje tibetské bojovníky za svobodu, jejichž příběh nám vypráví Mi...

Divadlo

Poprask na laguně jako pouliční muzikál

Poprask 200Vášně, atmosféra přímořského italského předměstí, živá kapela na jevišti a silná herecká komediální sestava, to jsou hlavní lákadla inscenace Poprask na laguně, která bude mít v sobotu 5. září odloženou premiéru ve Velkém sále Městského divadla Zl...

Film

Co nám zanechal 17. festival francouzského filmu?

francouzsky film 200Do českých kin pronikají z Evropy i Ameriky zejména podřadné, na mentalitu stádních teenagerů zacílené horůrky, komiksovité historky o lidičkách s nadlidskými schopnostmi či přepracované verze původně počítačových her. A čest...