Doreen Virtue: Andělské tarotové karty

Doreen Virtue: Andělské tarotové karty

Tisk

perex„Zachovali jsme plný rozsah lidských emocí a zkušeností z tradičního tarotu, ale přepracovali jsme obrazy a slova založené na strachu, aby raději rozzářily, než odstrašily ty, kteří karty používají. Naše interpretace přináší novou a živou symboliku, která může být neznámá pro zkušené tarotové praktiky…“

 

 

Tak tomu říkám výzva na tarotovém poli

Přesvědčení autorů, že tarot je strašidelný? Mnoho lidí je prý odrazeno nebo vystrašeno tradičními obrazy a frázemi tarotu. Tak v tuhle chvíli jsem trošku zapochybovala, jestli jsem pro Andělský tarot ta pravá, protože jsem asi staromilný klasik a cokoliv tradičního mě naplňuje nadšením. První dojem z karet jsem měla rozporuplný – moc jemné, moc andělské, moc snové…

Přesto jsem se ponořila do jejich studia… Říká se, že tarot si máte vybírat podle okamžitého oslovení. Je to prostě záležitost lásky na první pohled. Pokud to tady někdo takhle bude mít, prosím – je pro tuto tarotovou sadu od americké psycholožky Doreen Virtue tím pravým. Mne na první pohled neoslovil. Ale pokud máte rádi výzvy, zkuste se ponořit se mnou.

P7033599

Dokonalá příručka

Zkraje je nutno říci, že Doreen Virtue a tarotový odborník Radleigh Valentine stvořili hodně dobrou knížečku k celé karetní sadě. Dobře se čte a pokud vás od prvního pohledu neoslovily karty, pak na to jděte právě od knížky. Ta je stručná, ale příjemně napsaná.

Je však třeba si uvědomit, že ačkoliv se ti dva v něčem uchýlili k pojetí více než tradičnímu – tedy původnímu nastavení osmé karty jako Spravedlnosti a jedenácté jako Síly (což otočil na počátku 20. Století Arthur Edward Waite), jinde zase přitvrdili na odlišnosti. Některé tradiční názvy karet Velké arkány jsou změněny, upraveny tak, aby lépe vyhovovaly tomu, co chtějí autoři sdělit. Navíc každou kartu věnovali jednomu z archandělů, který nejlépe souzní s jejím významem a životním úkolem. A změnu na první pohled poznají čtenáři i u Malé arkány. Je rozdělena do čtyř barev (živlů): oheň, voda, vzduch a země, tedy tu nenajdete klasické názvy jako hole, poháry, meče a pentakly. Tato symbolika je tu ale zachována na vyobrazeních, takže tak úplně bezradní nebudete. Navíc toto rozdělení může být výhodou v tom, že si lépe uvědomíte vlastnosti živlu, ke kterému každá karta patří.

Svým způsobem je tento tarot z tohoto úhlu pohledu údernější.

Najdete tu prostě klasiku, úvod, jak o karty pečovat, jak s nimi začít a dva návody k výkladu. A samozřejmě jednotlivé popisky ke kartám.

Tak třeba tento: „Osmička vzduchu „Nemusíte setrvávat v současné situaci, pokud jste nešťastní. I když můžete mít pocit, že není cesty ven, podívejte se znovu! Existuje spousta možností, jak se osvobodit z této situace zdravým a harmonickým způsobem. Nejprve se však musíte cítit jistější ve svých schopnostech. Věřte si a právě nyní udržujte své myšlenky pozitivní. V tomto okamžiku klíčem ke svobodě a úspěchu je snaha vidět situaci pravdivě a pak jednat s vírou.

Doplňující významy této karty: Zmatenost. Pocit bezmoci. Tendence vidět sebe jako oběť. Bát se jednat.“

Jednoduché, stručné a naučné. Navíc vyobrazení každé karty obsahuje několik krátkých větiček, které ji jednoduše charakterizují.

Výtvarníkem je Steve A. Roberts – mistr fantasy Dalo by se říci, že výtvarník je mezinárodně uznávaný umělec a na Floridě vlastní svou firmu Fantasy Graphics. Začal od píky, v podstatě od nuly a je ve svém oboru samoukem. Už jen z toho důvodu musíte nad jeho malbami stanout s obdivem a je potom na vás, jestli vás tématika jednorožců, víl, draků a andělů osloví či nikoliv.

P7033600

Je to každopádně velmi zajímavé zobrazení tarotů. Pro někoho úžasné, pro jiného matoucí. Určitě se na tento tarot jinak dívám dnes… jinak to bude zítra. A pokud s ním budu i nadále pracovat, bude za rok můj úhel pohledu opět jiný. Nyní vnímám tříštivý jemný cinkot hvězdného andělského prachu a cítím, že je buď láskou na první pohled nebo k němu proniknete náročnou, leč velmi objevnou cestou.

O autorech: Doreen Virtue je celý život jasnovidná a je metafyzičkou čtvrté generace, která obdržela tři vysokoškolské tituly v poradenské psychologii. Je autorkou mnoha knih, vykládacích karet a audioprogramů o andělech, o psychickém vývoji a tématech souvisejících s myslí, tělem a duchem.

Doreen se často objevuje v televizi a rozhlase, kde je známá jako „andělská dáma“. Více informací najdete na její webové stránce www.angeltherapy.com

Radleigh Valentine je mezinárodně uznávaný řečník, spisovatel, intuitivní duchovní, moderátor rozhlasových pořadů a bývalý daňový poradce. Po odchodu z obchodního světa se Radleigh stal mezinárodně uznávaným tvůrcem RadScopes, týdenních horoskopů spojených s tarotem a humorem. Radleighyho rádiové pořady a workshopy jsou plné smíchu a poučení. Má schopnost vyjádřit složité koncepty s vtipným a okouzlujícím optimismem, který vás jistě pomůže dovést k poznání, že „život je kouzelný“. Pro více informací navštivte www.magicalthings.com

Název titulu: Andělské tarotové karty
Autoři: Doreen Virtue, Radleigh Valentine
Originál: Angel Tarot Cards, 2012 (nakl. Hay House Inc, USA)
Překladatelka: Lucie Hovjacká
Vydání: první
Nakladatelství: Synergie Publishing SE, www.synergiepublishing.com, 2013


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tereza Tobiášová: „Někdy se člověk prostě blbě vyspí nebo nemá svůj den, takže říká blbosti nebo mu to nemyslí.“

tobiasova tereza 200Terezu Tobiášovou už nějaký ten pátek můžeme vídat jako moderátorku na úspěšné televizní hudební stanici Óčko. Za svou kariéru měla možnost poznat nespočet kvalitních českých interpretů a dělat ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Předválečné časy v nemocnici Nightingale

Sestricky a jejich prani perexBlíží se konec roku 1938 a válka je na spadnutí. Život v londýnské nemocnici Nightingale však pokračuje v zajetých kolejích. Helen doufá, že po smrti milovaného manžela znovu najde lásku. Je okouzlující...


Literatura

Manželé Wohllebenovi představili v knize jejich samozásobitelství

jak se zije u wohllebenu 200Pokud vás láká myšlenka samozásibitelství, neměli byste si nechat ujít knihu Jak se žije u Wohllebenů. Samozásobitelství v praxi, která nedávno vyšla v nakladatelství Kazda.

 <...

Divadlo

Sunset Boulevard, šperk ostravské muzikálové sezóny se blíží

sunset 200Velkolepý muzikál a především nádhernou hudbu - to slibuje česká premiéra muzikálového titulu Sunset Boulevard. Dramatický příběh s prvky hořké komedie, který začíná smrtí jedné postavy a končí šílenstvím druhé, režíruje na scéně Národního divadla mo...

Film

Festival Všemi směry očima manažerky Marie Pokorné

altBěhem minulého týdne jste mohli zaznamenat článek o chystaném netradičním publicistickém festivalu Všemi směry, který se uskuteční 12. dubna v pražském Rock Café. Pozvání přijalo mnoho odborníků z oboru, ...