Na život a na smrt

Na život a na smrt

Tisk

world of warcraft 200Dlouhé zimní večery strávené se superhrami od nejlepšího herního vydavatele na trhu, Blizzard. Tak si pamatuju svoje dětská léta. Jednou z těch her byla i pecka, kde jste mohli za hnusné zelené nestvůry – orky – budovat své město a bojovat proti lidem, nebo naopak. Jde samozřejmě o nezapomenutelný Warcraft. Po velkém úspěchu přišly díly dva a tři, který byl z nich asi nejvíce oblíbený mezi samotnými hráči, ale dnes se fanoušci této série setkávají s, dosud nejvýdělečnější, online verzí s titulem World of Warcraft. Milióny lidí se dennodenně převtělují na internetové síti za elfy, orky, lidi a bůhví co ještě, aby mohli trávit svůj volný čas přesně tak, jak chtějí – v propracovaném fantasy světě World of Warcraft.

 

O této modle samozřejmě již vyšlo nespočet knih. Bylo ale jen otázkou času, kdy někoho napadne udělat opravdu pořádný komiks. Tohoto krásného úkolu se zhostili Walter Simonson (scénář) a Ludo Lullabi (ilustrace).

Hned v úvodu vás čeká kratičký rozhovor s oběma tvůrci o tom, jak tento komiks vznikal. Pak následuje kratičký prolog o nejslavnějším bojovníkovi ilegálních gladiátorských zápasů a jde se přímo na věc. Hlavními postavami příběhu jsou shapeshifter Broll, sexy elfka Valeera a člověk, kterému přezdívají prostě Žrádlo kvůli tomu, že ho zkrátka nepovažují za někoho silného. To se ovšem pletou… Všichni totiž byli vybráni, nebo spíše zajati, samotným Rehgarem, za něhož mají bojovat na gladiátorských zápasech, a tam buď zemřít, nebo si vydobýt slávu. Ubohý človíček se předvede v nejlepším možném světle, získá si celou arénu a stává se bojovníkem hodným zapamatování. Rehgar po turnaji prodává elfku do druhého gladiátorského týmu a tak dále, a tak dále.

Scénář je opravdu skvostný. Text je naprosto srozumitelný, obejde se bez větších chyb a struktura příběhu je i velice dobře postavena. Nad barvami mi rozum zůstává stát. Není to to, na co jsem v posledních měsících zvyklý, ale není to vůbec špatné. Právě naopak. Není to typický moderní styl mainstreamu, ale je stejně dokonalý, akorát jsou barvy podané jinou formou.

Warcraft a komiks? Proč ne! Je to sakra dobrá kombinace.

world of warcraft

World of Warcraft 1
Walter Simonson, Ludo Lullabi

Překlad: Martin D. Antonín
Vazba: brožovaná
Vydalo: CREW
Počet stran: 176
Hodnocení: 90/100

Zdroj foto: crew.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ivan Franěk: V mé dosavadní herecké kariéře jsem měl štěstí na různé typy postav

franek200Když po absolvování pražské DAMU vycestoval Ivan Franěk do Francie, začal hrát v loutkovém divadle, ale souběžně se rozjela i jeho filmová kariéra. I když se stal vyhledávaným hercem a natočil desítky francouzských a italských filmů, jeho početná filmog...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Akupresura v praxi

akupresura v akci200Starobylé umění léčit tlakem prstů na určité body těla patří k tzv. čínské medicíně. Jedná se o neinvazivní léčivou proceduru, během které dochází k zřetelné úlevě od nejrůznějších potíží a nastartování přirozených zotavovacích ...


Literatura

Snaha o obnovení kapradinové horečky

kapradiny200V nakladatelství Kazda vyšla kniha Kapradiny od Antona Sundina, na kterou je opravdu radost pohledět a obsahuje plno zajímavých informací.

...

Divadlo

Městské divadlo Zlín rozjíždí divadelní sezónu s Řidičem slečny Daisy

ridic slecny daisy 200„Předskokanem“ nové sezóny v Městském divadle Zlín bude komedie Řidič slečny Daisy v režii Petra Akimova. Premiéru bude mít v divadelním klubu Dílna už 26. srpna. Hlavní roli Daisy dostala jako dárek za věrnost zlínskému div...

Film

Jaké to je Být ženou?

Být ženouJeden svět “kouká” na nás všude. Reklamní plochy, internet, televize. Všude tam je nám připomínán ten svět sám pro sebe, dokumentární ostrov, na který máme možnost udělat si výlet. Široká nabídka pohledů do jádra všemožných problémů, denních realit...