Návrat kurtizány

Návrat kurtizány

Tisk

Navrat kurtizany perexRok 1576 byl pro Benátky těžký. Město se zmítalo v chaosu způsobeném morem a zločinem. Uprostřed zmatku se však najdou obyvatelé, kteří navzdory všemu v sobě našli odvahu v téžce zkoušaném měste zůstat. Patří k nim i Tizian, nejslavnější benátský malíř, který pomalu umírá.

 


Dalšími jsou gondolier Sebastiano toužící po pomstě nebo kurtizána Tullia Buffová, která musí bojovat o své postavení a majetek. Jejich osudy patří do dávné minulosti, no i v současnosti ovlivňují životy obyčejných lidí – herce Terryho a režiséra Ludovica, který v Londýně prožívají komplikovaný milostný vztah nebo uklízečku Auroru v New Yorku, která v sídle svých zaměstnavatelů obdivuje starý obraz.

Victoria Blakeová je americká spisovatelka, jejíž román Návrat kurtizány je inspirován historickými fakty. Některé z nich si však autorka upravila pro potřeby knihy, jiné jsou sporné a další jsou výplodem autorčiny fantazie.

Návrat kurtizány je oddechové čtení, u kterého hned od začátku víte, jak skončí, no i tak čtete dál, protože autorka má dar poutavě popisovat postavy , jejich touhy a sny a taky prostředí, ve kterém se příběh odehrává. Při čtení se tak přenesete do Benátek šestnáctého století, současného Londýna a New Yorku a budete poznávat jejich tajemství.

Nejzajímavější jsou příběhy Sebastiana, Tiziana a Tullie. Ty ostatní za nimi moc nezaostávají, no pokud nemáte rádi čtení o homosexuálech a jejich vztazích, tahle kniha pro vás nebude to pravé, protože tomuhle tématu je zde věnován poměrné velký prostor. Pokud vám však tohle téma nevadí a kromě toho máte rádi propojené příběhy odehrávající se v různých časových období, bude se vám Návrat kurtizány líbit. Nejen kvůli podmanivému začátku a konci, díky kterým se vaše představivost rozběhne naplno, ale i kvůli povídání o opravdové lásce, přátelství a oddanosti, které chytí za srdce.

Navrat kurtizany 1

NÁVRAT KURTIZÁNY
Autorka: Victoria Blakeová
Originální název: Titian's Boatman
Překlad: Veronika Fričová
Vydáno: Fortuna Libri (SK), 2017
Počet stran: 352

Hodnocení: 70%

www.fortunalibri.sk/search?q=n%C3%A1vrat+kurtiz%C3%A1ny 



 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

S odstupem bych po poslechu alba už zase mnoho věcí udělal jinak, říká Oldřich Bohadlo

bohadlo 200Někde tam jsi. To je název debutového alba náchodského tria BohadloBand, jejímž výhradním autorem je její kapelník, kytarista a zpěvák Oldřich Bohadlo. Jeho texty, melodie a zpěv jsou poznávací značkou skupiny, která se sice na první pohled může j...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Mentati Duny


mentan 200Píše se rok 2014 a na pulty knihkupectví se dostává další ze série románů Briana Herberta a Kevina J. Andersona, zasazený do vesmíru Duny, který vytvořil skoro před půl stoletím Frank Herbert.

...

Literatura

Kniha Bratříček překvapí alternativními konci

bratricek 200Dovolte nám představit vám novou knihu s názvem Bratříček od autora Marka Hnila. Těšte se na umně propracovaný příběh s prvky psychologie s jednou exkluzivitou- existuje ve dvou vizuálně stejných verzích, které se od sebe vzájemně liší pouz...

Divadlo

„Ale, proboha, já nejsem můj milovaný Sartre, Wilde, Williams, Albee, Shakespeare…“ rdí se Petr Nýdrle

Jméno Petr Nýdrle je zlínským kulturním nadšencům jistě dobře známo, ale tento herec, učitel, scenárista a umělecký šéf zanikajícího divadla Malá scéna má co říct i ostatním. V rozhovoru se dozvíte věci o Malé scéně, ale budete svědky i osobního zamyšlení nad vážnějšími tématy.

Film

Zlomené město

200filmNew York coby město hříchu, kráska v nesnázích a cynický policajt s temnější minulostí. Allen Hughes ve svém novém snímku křísí klasické atributy americké drsné školy.

...