Kryjte si záda, superhrdinové

Kryjte si záda, superhrdinové

Tisk

ultimate spiderman 8 200V dalším pokračování UltimateSpider-Man a spol. si v první polovině Peter Parker užívá radostného studentského života až do chvíle, kdy jeden bystrý student si dá dvě a dvě dohromady a začne ostatním kamarádům namlouvat, že právě Peter je oním maskovaným superhrdinou. Mezitím se náš Octopus se čtyřmi organickými chapadly probouzí ve vládní nemocnici, ze které následně utíká na svobodu.

 

V druhé polovině komiksu se vracíme zpět k problémům Projektu X. Storm a Beast si užívají jako dvě hrdličky, Rogue napomáhá vojenským silám s útokem na Xavierovu školu a k dispozici jsou i schopnosti jiných mutantů. Fury mezitím pátrá samostatně po této vojenské organizaci.

Scénář Spideyho napsal opět Brian Michael Bendis a o kresbu se postaral Mark Bagley. U mutantů z Xavierovy školy pro nadané studenty září u scénáře jméno Mark Millar, u kresby Adam Kubert. Překlad má na svědomí v obou případech opět Jiří Pavlovský z komiksového CREW.

Koho baví příběhy Spider-Mana a zná je, tak ho tyto začátky příliš nepřekvapí. To ale nic nemění na tom, že se to jak pěkně čte, tak se na to i pěkně dívá. Mnoho akce ale v těchto rozjezdech nehledejte. Musíte si ještě počkat.

U X-Menů je to už jiná sranda. Tady se na nic nečeká. Tady to pojede na plný koule. Akce je zde hned od začátku a příběh nabírá spád. Akci vystřídají řádky k oživení a osvětlení příběhu a jede se znovu. V tomto čísle se pořádně našim spřáteleným mutantům zahřívají koudele pod zadnicemi a nevypadá to s nimi vůbec dobře. Proto ale děj vůbec nevázne. Se zadrženým dechem budete otáčet stránky, abyste se dostali na konec a dozvěděli se, jak to skončí, když tu v tom sešit už nepokračuje a vy si budete muset počkat do dalšího dílu, abyste se posunuli o krok dále, a budete počítat dny v kalendáři a řečnicky si říkat: „Kdy už sakra vyjde to další číslo?!“

Barvy má u pavoučího muže na svědomí Steve Buccellato a u X-Menů Jung Choi. Co dodat? Dokonalá sytost barev a moderní styl komiksu, který já velice obdivuju, vám zkrátka vyráží dech na každé stránce. Opravdu je radost brodit se, utápět se a nechávat se unášet proudem tohoto čísla. Nebude to trvat dlouho a budeme tu mít číslo deváté.

ultimate spiderman 8

UltimateSpider-Man a spol. 8
Brian Michael Bendis, Mark Millar, Mark Bagley, Adam Kubert

Překlad: Jiří Pavlovský
UltimateSpider-Man: Dvojitá porce (1. a 2. díl)
Ultimate X-Men: Návrat do Projektu X (2. a 3. díl)
Vydalo: Nakladatelství Crew
Vazba: brožovaná
Počet stran: 96
Hodnocení: 80/100

Zdroj foto: crew.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Anežkou Rusevovou

rusevova 200Anežka Rusevová je česká herečka, která už má za sebou účinkování v několika divadleních hrách i televizních pořadech. Pamatovat si ji můžete například ze seriálů jako Kriminálka Anděl, Ulice, Ohnivý kuře nebo Expozitura. V našem rozhovoru se doz...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Miloš Kratochvíl pasoval prvňáčky na čtenáře

altDne 6. června zaplnili refektář Emauzského kláštera především prvňáčci. Přišli se svými pedagogy, ale i rodiči, prarodiči, sourozenci na velkou slavnost. Podle toho byli i našňoření – někteří mládenci měli motýlky, slečny byly v slavnostních (někdy až princezno...


Literatura

Kniha Stromy jsou nejen atlasem, ale i studnicí zajímavostí

stromy200Nakladatelství Kazda pokračuje s vydáváním atlasů a průvodců – po těch zaměřených na květiny nebo ptáků přichází titul Stromy: Rozpoznejte 100 druhů od Holgera Haaga.

 

...

Divadlo

Studentský Cyrano z JAMU: beatbox a slam namísto alexandrínu

cyrano 200Příběh jednoho z nejslavnějších milostných trojúhelníků v novém přebásnění Martina Crimpa nabídne brněnské Studio Marta. Inscenace Cyrano bude mít premiéru 27. října v 19 hodin. Režisér Peter Smyczek a dramaturgyně Eva Kolomazníková o volné adaptac...

Film

JAK VNIKNOUT DO OBECNÉ PSYCHOLOGIE

ucebnice obecne psychologie perexAlena Plháková hned na počátku své knihy UČEBNICE OBECNÉ PSYCHOLOGIE píše:  „Přála jsem si dokázat, že pověst obecné psychologie coby nudného předmětu je neoprávněná.“  A podařilo se jí to, neboť její kn...