Rozfoukejte mozkovou mlhu a žijte kvalitnější život!

Rozfoukejte mozkovou mlhu a žijte kvalitnější život!

Tisk

Mozkovamlha perexTakzvaná mozková mlha představuje problém, který vám může dost zkomplikovat život. Zahalí vaše myšlení do mraku, zablokuje kreativitu a motivaci, a dokonce vám dokáže vzít i chuť do života. Navodí vám pocit, že jste se zasekli, slova z vás polezou jako z chlupaté deky a pohnout se dál vám bude připadat zcela nemožné.

 

I když vás tento stav otravuje a způsobuje, že se cítíte nejistí, dobrou zprávou je, že cesta ven existuje. Pokud máte dojem, že bloudíte v mlze a že to trvá delší čas, nastala ta pravá chvíle pro hledání záchytných bodů a ukazatelů, které vám pomohou vyjít z mlžného oblaku. Vydejte se tedy na cestu za jasným, nezamlženým myšlením, jež výrazně zvýší kvalitu vašeho života.

Praktické tipy od klinické psycholožky

Autorkou knihy Mozková mlha s podtitulem 10 způsobů, jak ji rozfoukat je americká klinická psycholožka Jill Weber, která má soukromou praxi ve Washingtonu. Pracuje zejména s lidmi, kteří se potýkají s úzkostí a obavami, a je autorkou blogu Be Calm, který píše pro Psychology Today. Ve své knize, kterou v českém překladu vydalo Nakladatelství Portál, nabízí cvičení a tipy, které vám pomohou se s vašimi potížemi vypořádat.

Vysvětlení toho, jak funguje mozek, i skutečné příběhy

Deset kapitol nabízí stručné vysvětlení toho, jak funguje lidský mozek, a co negativně či pozitivně ovlivňuje jeho činnost. Dále snadno proveditelná cvičení, která lze zařadit i do nabitého denního programu, a shrnutí, ve kterých autorka zdůrazňuje to nejdůležitější z každé kapitoly. Nechybí ani příklady ze života. Ty vám pomohou nejen lépe pochopit pointu toho, co se autorka snaží sdělit, ale i aplikovat její tipy do vašeho života.

Zajímavým čtením jsou skutečné příběhy lidí, kteří se ocitli v mozkové mlze, z níž pak různými způsoby hledali cestu ven. Tyto konkrétní zkušenosti mohou inspirovat a možná vám pomohou i odhalit, co je potřeba změnit, aby se vám žilo líp. Poutavý styl psaní a srozumitelnost autorčina vyjadřování jsou zárukou, že si z knihy odnesete spoustu přínosných informací, a to i v případě, že se neorientujete v psychologické terminologii.

Mozkovamlha

Mozková mlha - 10 způsobů, jak se s ní vypořádat
Autorka: Jill Weber
Originální název: Overcoming Stress-Induced Brain Fog: 10 Simple Ways to Find Focus, Improve Memory, and Feel,
Překlad: Linda Bartošková
Žánr: psychologie, osobní rozvoj
Vydáno: Portál, 2023
Počet stran: 160

Hodnocení: 90 %

https://obchod.portal.cz/psychologie/mozkova-mlha/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Kniha Smrtící byznys je dva v jednom - napínavý příběh a současně osvěta“

hindrakova 200Spisovatelka Hana Hindráková před pár dny vydala knihu Smrtící byznys týkající se tématu falešných léků, o kterou jste nedávno soutěžili na našem webu. My jsme toho využili a položili spisovatelce několik otázek.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Bylo první vejce nebo slepice?

co nevime o slepicich 200Co nevíme o slepicích je název knihy Melissy Caugheyové, kterou nám v květnu přineslo nakladatelství Esence. Není to klasická chovatelská příručka, ale spíš povídání o slepicích, jejich životě a dalších zvláštnostech,...


Literatura

Cena Waltera Sernera pro studenty

altLiterární cena se uděluje za nejlepší dosud nepublikovanou povídku roku, a to studentům středních škol.

 

...

Divadlo

Zahraj to znovu, Same. Kultovní komedii plnou chytré a osvěžující zábavy uvede Vršovické divadlo MANA

Zahraj to znovu Same 200Komedie, která nezklame. Hra Woodyho Allena plná vtipných, nadčasově platných hlášek o partnerství a smyslu života, která sny staví do kontrastu s životní realitou. To je nová inscenace Zahraj to znovu, Same, kterou od 2...

Film

Na vlnách Frekvence osudu

frekvence film magicboxPříběhy s motivem cestování v čase jsou velmi atraktivní a oblíbené. V některých z nich tvůrci rozvíjejí etickou otázku zásahů do minulosti, jež mohou mít v budoucnosti nedozírné následky. Je tomu tak i ve filmu Frekvenc...