Příručka pro bohy - vzpomeňte si, proč jste na Zemi

Příručka pro bohy - vzpomeňte si, proč jste na Zemi

Tisk

prirucka pro bohyTak nějak se tu necítíte jako doma? A pořád vám svět přijde divný? Pak jste možná přesně ten typ čtenáře, který se rád zabývá konspiračními teoriemi a knihy Jana van Helsinga již znáte. Knihu Příručka pro bohy bych zařadila jako počtení, které dobře navazuje na Můj otec byl MIB. Zároveň již ve velké míře probírá i témata aktuální, počínaje politickou situací a koronavirem konče.

 

Takže pokud ještě nemáte ve všem dokonalý zmatek, můžete se s klidem začíst. Informace se vám tu potvrdí, vyvrátí, no jak jen budete chtít. Autor si přizval na pomoc jasnovidného Johannese, který odpovídá na všetečné otázky, zabývá se konspiračními teoriemi, spiknutími a vším, co rezonovalo v médiích poslední dva tři roky.

Autor také tvrdí, že o koronaplánu věděl již v roce 2019 a i tom se zde rozepíše.

Základní myšlenkou knihy ale zůstává, abychom se rozpomněli, proč na Zemi jsme a začali plnit to, co je naší přirozeností. Což může být u každého jiné.

Ta kolektivní hypnóza, to kolektivní nechávání se ovládat může být pro někoho velkým tématem. A tato kniha všechny tyto teorie rozebírá z různých stran.

Co s tím tedy máme dělat? Jak na to pohlíží autoři?

Zde, na Zemi, jsme pod vlivem matrixu. Svým způsobem jsme však také „měňavci“! Jenže pro člověka je to velká výzva, jelikož se příliš upíná na fyzično. Myslí si, že vše „musí vidět“; avšak tím se připravuje o mimořádnou příležitost. Když se ponoříme do svého světa, své duše, svých myšlenek, najdeme životní vizi. A to je přesně to, co si potřebujeme z této knihy vzít. Chuť žít svůj život tak, jak skutečně chceme, jak to cítíme, a najít k tomu odvahu. Pak existuje možnost, že různá područí zájmů mocných začnou praskat.

Jan van Helsing je prostě autor s naprosto nezaměnitelným rukopisem a jeho knihy jsou naprosto věrné svému tématu. S každou další opakuje informace z předchozích a přidává notnou dávku novinek, nových úhlů pohledu a dalších souvislostí, které možná na první pohled nejsou zřetelné. O to zajímavější je potom otvírat tyto knihy třeba o pět, deset let později, abychom se podívali, co z řečeného se skutečně stalo.

Otázkou zůstává, jestli vše bereme jako dokument, fantasy, sbírku konspirací nebo duchovní literaturu. Asi podle naladění každého čtenáře.

O autorovi: Jan van Helsing (1967) je autorem několika knih literatury faktu a majitelem nakladatelství Amadeus Verlag. Věnuje se objevování skrytých faktů, často předpovídá politický a ekonomický vývoj na mnoho let dopředu a v této knize spojuje síly s Johannesem, vizionářem, autor meditačních CD a tvůrce mnoha seminářů o napojení se na své dary, tvůrčí schopnosti.

žžžž

Příručka pro bohy
Vydalo nakladatelství Anch-Books, 2022
Original: Handbook for Gotter
Přeložila: Jana Krejčíková

Hodnocení: 70 %

www.anch-books.com


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Každej knižke třeba pomocť a naučiť ju lietať, pripadne ju potom navigovať na ceste k čitatelovi,“ říká slovenský výtvarník Juraj Martiška

200 knizkaPřed dvěma lety touto dobou tvořil Juraj Martiška ilustrace ke knížce Jiřího Holuba Jak se zbavit Mstivý Soni. Letos si před létem střihl opět „Holuba“ – vytvořil obrázky pro slovenské vydání příběhu Kolik váží Matylda. Co je nového u Juraje Ma...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Uspěte vaše nejmenší se zvířátky

jak zviratka chodi spat 200V nakladatelství Kazda vyšlo moc krásné leporelo s názvem Jak zvířátka chodí spát od německých autorek Mariny Rachner a Anny-Kristin zur Brügge.

 

...

Literatura

Gilly Macmillanová – Spálená obloha

spalena obloha 200Být rodičem je nesmírně těžké. Je nutné být spravedlivý, tak akorát náročný i hodný a hlavně ne přehnaně starostlivý. Jednoduše se to píše, ale z vlastní zkušenosti vím, že převést tato slova do skutečnosti je téměř nadlidský úkol. K...

Divadlo

Červnové novinky na Dramoxu: kultovní Spalovač mrtvol a autorská tvorba Slávy Daubnerové

SpalovacMrtvolOnline platforma Dramox.cz přináší každý měsíc několik novinek z českých i zahraničních divadelních scén. V červnu nabídku obohatil Spalovač mrtvol z Divadla Petra Bezruče v Ostravě a Masterpiece slovenské autorky Slávy Daubnerové.

...

Film

Šokující příběh zmizelých dětí odhaluje srbské drama Stehy

stehy perexŠvadlena Ana před mnoha lety ztratila svého prvorozeného syna. Prý umřel krátce poté, co se narodil. Ana tomuhle tvrzení uvěřila, protože neměla důvod nevěřit. Když se však objevilo několik náznaků, že by její chlapeček mohl být naživu, nezávahala...