Transformační klíč vám odemkne svět za bublinou

Transformační klíč vám odemkne svět za bublinou

Tisk

thovt perexRozdělte si tuto knihu na vícero dílů a čtěte jako pamlsek. Dost často jsem se totiž zastavovala, něco chtěla číst znovu, něco ve mne zarezonovalo víc, něco vůbec, něco jsem potřebovala vstřebat a někde stačilo pár vět a musela jsem knihu zavřít a začít si přemýšlet o svém.

Doslova to ve mne rozstřelilo nějaké vlastní téma.

Nahlédněme na Zemi jako celek

Kniha je vhodným inspirativním čtením pro každého, kdo má chuť se z různých důvodů zamyslet nad Zemí jako celkem. Slyšet jí dýchat, vidět jejíma očima. Vznést se do vesmíru a chvíli spatřit lidstvo i z jiného úhlu pohledu. Nakolik je to reálné, už je dílem na nás, dílem na osudu a na těch, kteří o nás rozhodují (a které by bylo fajn, kdybychom my uměli ovlivnit). Ale ten pocit, že život má smysl, že tu jsme proto, abychom žili v symbióze, to je myslím stav na duši, který neuškodí a který čas od času všichni potřebujeme.

Najdete tu velikou plejádu témat. Od Země, po zvířata a vztah k nim, po rostliny, děti nové doby, psychika dětí, roztříštěná a ničená Ritalinem (což u nás není takový problém jako v jiných zemích), někdy kniha otvírá oči velmi nepříjemným způsobem. Nic pro idealisty a někdy bych řekla, nic pro lidi, kteří si svoji bublinu už vytvořili. Pozitivní bublinu, ve které je rovnováha a vše funguje. Protože tam za tou bublinou je stále ještě dosti nepříjemný a nelogický svět, nad kterým zůstává rozum stát. Ale i to je dobré si uvědomit.

Nahlížet na svět jako na celek je zajímavé. Kéž by jednou toto vše zůstalo v historii a opravdu se stalo to, co autorka popisuje. Souhra s přírodou, se Zemí, pochopení lidské duše a její velkoleposti. 


IMG 20210315 103910 - kopie

Tón knihy je naléhavý

Co bych ještě zdůraznila? Že tón této knihy je naléhavý, někdy až nepříjemně a musím říci, že naléhavost cítím dle svého vlastního rozpoložení. Někdy je mi milá, někdy s ní souzním a chce se mi křičet s knihou, někdy je to naléhavost tak nepříjemná, že se mi chce knihu odložit. Možná budete plakat, smát se, vztekat se, odsuzovat text, nebo se dojímat a souhlasit. Tak moc toho tady je. Tak moc různého.

Tak moc různých lidí bude Transformační klíč číst.

Nedá se říct, jaká to je kniha. Je silná. To je jediné, co říci mohu s čistým svědomím.

A že je dobře, že tu je, ač nejsem schopna zatím dohlédnout, proč to je dobře.

O autorce: Kerstin Simoné žije se svou rodinou nedaleko Berlína. Již jako dítě projevila jasnozřivé schopnosti. Kromě psaní knih se aktivně zabývá ochranou zvířat a pořádá praktické semináře. Kontaktu s vyššími frekvenčními úrovněmi se věnuje už asi dvacet pět let. Zpočátku prakticky studovala různé metody channelingu a poté vyvinula svoji vlastní techniku tlumočení. V současnosti patří k nejlepším médiím v německy hovořících zemích.

thovt 1

Thovt, Transformační klíč (Originál: Thoth - Projekt Menschheit Der Transformationsschlussel)
Autor: Kerstin Simoné
Vydalo nakladatelství Anch-Books, 2020, www.anch-books.eu

Hodnocení: 85 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Komentovanou výstavu považuji za velmi důležitou součást prezentace, tvrdí malíř Jaroslav Jerry Svoboda

svoboda 200Pražský malíř Jaroslav Jerry Svoboda má za sebou řadu výstav doma i v zahraničí. Jeho díla se nacházejí v soukromých sbírkách v Číně a Holandsku, vystavoval v Kanadě a USA. Tvoří na pomezí neosymbolismu, semifigurativního expressionismu a postmodern...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Pohled do života proslulého fotbalového trenéra

mou 200Životopis jednoho z nejlepších současných fotbalových trenérů José Mourinha přináší příběh o vášni, ctižádosti i disciplíně. Jeho autorem je sportovní žurnalista Ciaran Kelly, začínající autor knih o fotbale. V České republice vyšel u nakladatelství Ml...


Literatura

Röhrig tarot patří k těm, nad kterými žasnete

Rohrig 200Röhrig tarot spatřuje světlo knihkupeckých světel už potřetí a není divu. Patří totiž k něčemu, co nelze tak dobře přirovnat k tarotové klasice. On totiž nepříjemně a pichlavě vybočuje. A to z něj dělá dílo, nad kterým budete snad do konce života h...

Divadlo

Premiéru hry (Ne)korektní pravidla uvedl s úspěchem Divadelní spolek Kroměříž

nekorekt pravidla200První letošní premiéru hry (Ne)korektní pravidla uvedl v pondělí 27. února ve vyprodaném sále Klubu Starý pivovar Divadelní spolek Kroměříž. Komorní inscenace, kterou režíroval Ladislav „Láry“ Kolář na motivy hry Mika Bartletta,...

Film

První opravdová česká fantasy pohádka nemá na domácí půdě konkurenci

princezna zakleta v case200Českým filmovým pohádkám neodzvonilo! Princezna zakletá v čase dvaatřicetiletého režiséra Petra Kubíka je toho jasným důkazem. Řadí se k tomu nejlepšímu, co současná domácí tvorba může nabídnout. Co je však podstatn...