Tom Kenyon spojuje matematiku, intuici a hudbu v egyptský klenot?

Tom Kenyon spojuje matematiku, intuici a hudbu v egyptský klenot?

Tisk

Moudrost Hathoru perexObohacení duše, které Moudrost Hathorů nabízí, mi šla jako čtenáři do dvou oblastí. První je ta zvědavá, dokonale uspokojená zvědavost, protože co když vážně je tohle něco, co pozvedlo egyptskou civilizaci? A druhá je čistě intutivní, vnímavá, smyslová, podpořena CD s hudbou, kterou stvořil autor na motivy vší té hathorské moudrosti.

 

 


A možná jsme s touto knihou tam, kde je autor nejvíc jako doma. Ten jeho egyptský klenot?

U tématu, které je příjemně spekulativně historické, budí řadu otázek, řadu odpovědí dává…. Ale které je také tím, co má obrovský potenciál optimalizace našeho duševního i fyzického výkonu, má dost síly na to nám pomoci zvládnout stres, probudit kreativitu a proniknout do zákoutí své inteligence, která v běžném životě nemá příliš šancí vyniknout. Protože ji jednoduše nepotřebujeme, nebo, co hůř – nenaučili jsme se ji správně používat a tudíž trénovat a pronikat do tajů její inteligence.

Autor je psycholog, hudebník, na přiloženém CD si jen potvrdíte, že hudba má velký vliv na práci mozku a na to, do jakého až meditativního či vysoce soustředěného stavu nás dostává. Jak dokáže taková hudba ovlivnit výkon, náladu… to jsou všechno známé záležitosti, na kterých může při čtení této knihy stavět i úplný skeptik. A pak se tu dostáváme do řady různých cvičení a vysvětlených metod, kterak vizualizací rozšířit svoje vědomí, minimálně se naučit uvědomovat si prostor kolem sebe – a to uvolní zábrany, rozvolní sešněrování všedním dnem a starostmi, a najednou jsem vnímavější.

Možná není bez náhody, že když jsem sem tam s těmito cvičeními v rámci čtení této knihy koketovala, tak mi dost věcí, často i letitých, v mém životě dosedlo na správné místo. Kdoví, jestli bych se ke stejným závěrům dobrala i bez toho vzácného uvědomění si – vlastně jednoho faktu – že ty správné odpovědi na své životní otázky, máme v sobě každý. Nikdo jiný je za nás neobjeví. Mohou se nám jenom nabízet, sem tam nám je osud předloží, ale ne vždy jsme dost naladění na to, abychom je pochopili…

Také jsem si víc a víc uvědomila, jak jsme spjati s přírodou, se Zemí, vždyť stačí pohled na modrou planetu a jsme se svými minisvěty v betonových kobkách odříznuti od světa, naprosto směšní. Jak si můžeme myslet, že Země je tu jen tak mimochodem a není tím, co nám poskytuje mateřskou půdu pod nohama! A pak je tady ta MATEMATIKA.

Osy, mnohoúhelníky, tvary, spirály, vlny, energie, posloupnost – kdepak, nikdy jsem matematiku neměla ráda, ale tohle je prostorové vnímání, u kterého zjistíte, že celý svět je založen na logice matematiky. Ale jiné, než známe ze školy. Té, kterou když si představíte kolem sebe, tak načerpáte energii.


Takže velké díky autorovi za toto podnětné čtení, protože je to skutečně návod na to, jak si nadechnout možná toho, co ovlivňovalo ty vyvolené ve vzestoupených civilizacích. Nebo ne? Kdoví…

O autorovi:

Tom Kenyon je průkopníkem v práci s hlasem a zvukem. Svůj hlas s rozpětím téměř čtyř oktáv a své skladatelské dovednosti uplatňuje v tvorbě kompozic, které mění stavy mozku a transformují vědomí. Podílí se na výzkumu psycho-akustických technologií a ve spolupráci vyvíjí znační počet aplikací pro zvládání stresu, na podporu kreativity a inteligence či pro optimalizaci výkonnosti, což jsou metody, které dodnes používají mnozí terapeuti.

 Moudrost Hathoru

Moudrost Hathorů
Originál: The Hathor Material. Messeges from an Ascended Civilization.
Překlad: Martin Kapalka
Vydalo nakladatelství Anch-Books, 2018, www.anch-books.eu
Hodnocení: 90 %


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ondřej Ruml – zpěvák a muzikálový herec

ruml 200Herec Ondřej Ruml se z finalisty X-factoru dostal na dosky Divadla Kalich. O jeho současném působení v divadle i o zkušenostech ze soutěže se dozvíte v následujícím rozhovoru.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Fantazii se meze nekladou – a v Zaklínačovi to platí dvojnásob

lisk200Rok 2015 by se klidně dal nazvat rokem Zaklínače – nejenomže hra na PC byla vyhlášena nejlepší hrou roku, ale nakladatelství Crew vydalo první grafický román o Geraltovi, Skleněný dům. Nesmím zapomenout ani na nabušené a skvostně vypracované kompendium Z...


Literatura

Sandra Brown a její Růžový víkend

ruzovy vikend  200V říjnu potěšilo nakladatelství Ikar všechny ženy a příznivkyně americké autorky Sandry Brown, protože vyšlo druhé vydání její knihy Růžový víkend. Občas si všechny potřebujeme odpočinout a začíst se do pohádky pro ženy, není t...

Divadlo

Slovácké divadlo uvede brilantní komedii Dealer´s Choice

Dealers Choice 200Nový rok začal před pár dny a Slovácké divadlo už hlásí první premiéru. Představí ji v sobotu 14. ledna a jedná se o brilantní komedii Patricka Marbera Dealer´s Choice, která se s obrovskými úspěchy uvádí po celém světě.

...

Film

Hastrman není horor, ale dojemný příběh o nesmrtelné touze

hastrman-finalni-trailerKonečně se mi podařilo zhlédnout Hastrmana Ondřeje Havelky, který byl natočen podle předlohy knihy Miloše Urbana. Snímek je to vskutku povedený. I když často naráží na nepochopení a těší se ob...