Dny mohou být delší, než si myslíte

Dny mohou být delší, než si myslíte

Tisk

vas cas je nekonecny perexJak přeorganizovat svůj čas v chaotické době, aby začal být více efektivní? Kniha s dobrým úmyslem a jistě si najde své čtenáře, ale stále více jsem při ní měla pocit, že autor trpěl přílišnou chaotičností až natolik, že si na sebe svou vlastní metodou upletl přece jen další bič, kterým nad sebou práská. Nic proti, protože takových lidí jako byl/je on, je hodně.

 

 

Trpíte-li opravdu chaosem a jste-li na dně se silami, pak je to dobrá kniha

Musím se ale přiznat, že mi šla v souběhu s knihou Atomové návyky, která oproti této byla jemnější a nořila se více do hloubky. Tím více se mi patrně zdálo, že Fabien Olicard není typický chaotik, ale přece jen má své "mouchy" (lenivost) na které si našel vlastní medicínu (někdy bych se při nápravě bála vzniku nějaké formy OCD), která může být pro někoho vhodná, pro někoho ne.

Neberte tedy tuto knihu doslova - ale, něco přijmout můžete:

- emaily řešit hned ráno, komplet... (dobrý nápad, pokud vám to vyhovuje)

- sousedi (nádherný nápad, který autor žil a který je aplikovatelný i u nás? Toť otázka - se sousedy si vařili. Každý den uvařil někdo  i pro druhé a přinesl jídlo - prý se tím i dost ušetřilo.....jako to jsem se fakt příjemně usmívala....to se mi líbí, neb pro mě (zatím) nerealizovatelné.

- bydlení v přízemí (prý ušetříš ročně 2 dny jen tím, že přestaneš chodit každý den po domě z šestého patra) :-D....oooo, extrémista!

- vypnout notifikace, uklidit mobil, apod... (ano, to beru!)

 

První hodina dne jako nejdůležitější část

S tím velmi bojuji, takže pro toto jsem zahořela. Jaká je první hodina po probuzení, takový bude celý den, čas, který  předznamenává náladu celého dne, takže:

- připravit si oblečení předem

- připravit si snídani (nebo nápad na ni)

- nemluvit o ničem, co pohodu narušuje

- nečíst pracovní emaily a zpravodajství a vše toxické....

... každý tam má to svoje, že?

 

Zaujalo mne též:
Boreout: popisuje femoném znudění z práce, podobný vyhoření. Mně tedy přijde nakonec i vyhoření podobné tomuto, nevím... ale radí tedy, vnést mezi tu "nudnou" činnost něco zábavného. Jít ven, běhat, atd atd...  tohle je asi hodně citlivé téma, vím, že jsem to zkoušela, ale asi špatně, neměla jsem chuť se vracet domů k práci a chtělo se mi víc a víc utíkat...a pak popisuje jakousi odměnu, že každého posledního dne v měsíci končí s prací a se vším již den a půl před oficiálním kalendářním koncem měsíce: a ten den a půl věnuje jen sobě, apod...

Tento 32. den v měsíci, jak ho on nazývá, má být psychologickou odměnou za ušetřený čas v průběhu celého měsíce. A o tom vlastně celá jeho kniha je. O tom, ušetřit si 32. den v roce.

vas cas je nekonecny


Váš čas je nekonečný
Autor: Fabien Olicard
Žánr: Literatura naučná, Osobní rozvoj a styl, Psychologie a pedagogika
Vydáno: 2021, Pragma
Počet stran: 248

Hodnocení: 70 %

https://www.pragma.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kateřina Tučková: „Byla jsem děvče z vesnice, které se ocitlo ve spárech brněnské kultury“

tuckova200Brněnská rodačka, kurátorka pražské galerie a především také úspěšná spisovatelka Kateřina Tučková získala letos za svůj román Žítkovské bohyně ocenění Magnesie Litery, zvolili si ji sami čtenáři.<...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Vysoké sázky, Noční jestřáb a Dvojí hra jsou názvy tří povídek s kriminální zápletkou v hlavní roli s detektivem Jesse Stonem.

200litJiž obal knihy nám čtenářům nabízí jakousi ochutnávku obsahu jednotlivých povídek. Zlověstná vrána sedící nad hladinou vody u povídky Vysoké sázky, dalekohled s odrazem ženy ve skle u Nočního jestřába a pár třešní ve sklenici u Dvojí hry.

...

Literatura

I farářka může mít svůj blog (a knihu)

denik fararky 200Farářka Martina Viktorie Kopecká je v posledních dnech hodně vidět především díky její účasti ve Stardance. Před několika dny vydala však také knihu Deník farářky vycházející z jejího blogu.

...

Divadlo

Mezinárodní festival divadelních škol SETKÁNÍ/ENCOUNTER 2022 udělil čtyři Marty

encounter200Čtyři pozoruhodné výkony včera při závěrečném ceremoniálu vyzdvihla mezinárodní porota 32. ročníku Mezinárodního festivalu divadelních škol SETKÁNÍ/ENCOUNTER, který v termínu od 29. března do 2. dubna pořádala Divadelní fakulta JAMU. Festivalové s...

Film

Stále spolu

Stale spolu 200Stále spolu je název nového dokumentárního filmu z koprodukce České televize, který 21. května vstupuje do kin. Diváci se mohou těšit na zajímavý pohled na život jedné rodiny zaznamenaný režisérkou Evou Tomanovou, která citlivým přístupem...