Thriller Poslední lov úspěšně následuje Purpurové řeky

Thriller Poslední lov úspěšně následuje Purpurové řeky

Tisk

Poslední lovVynikající thriller francouzského autora Jeana Christopha Grangé s názvem Poslední lov úspěšně následuje jeho Purpurové řeky z roku 2001. Žádná z těchto knih není pro slabé povahy. Poslední lov vydalo nakladatelstvé XYZ pod společností Albatros Media.

O Purpurových řekách, jejichž druhé vydání připravilo v roce 2019 nakladatelství XYZ, jsme psali zde:

https://www.kultura21.cz/literatura/20105-purpurove-reky-recenze

Připravili jsme pro vás videorecenzi:

Název: Poslední lov
Autor: Jean-Christophe Grangé
Překlad: Helena Beguivinová
Žánr: krimi
Vydáno: 2020
Stran: 350
Vydalo nakladatelství: Albatros Média a.s.
Hodnocení: 95%

Poslední lov

https://www.albatrosmedia.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Výpočtářky objevují vesmír

raketove-divky 200Jako žena se ráda seznamuji s jinými ženami, které pro mě mohou být vzorem, které něčeho zajímavého dosáhly. Velmi mě oslovil film Skrytá čísla o afroamerických ženách v NASA. Proto jsem měla radost, že se o tématu mohu dozvědět v...


Literatura

Holky musí držet spolu

Posli fotky perexNa první pohled se zdá, že se na ospalém předměstí Jonesvillu ve státě Massachusetts nic neděje. Studenti Jonesvillské střední se nemohou dočkat, až uniknou ze spárů maloměsta.

 

...

Divadlo

Muzikál Ženy na pokraji nervového zhroucení uvede Městské divadlo Zlín

zeny na pokraji200Necelé dva měsíce práce na muzikálu Ženy na pokraji nervového zhroucení mají za sebou herci zlínského divadla. V čele s režisérem Stanem Slovákem, uměleckým šéfem Městského divadla Brno, nastudovali příběh podle slavného Almodóvarova f...

Film

Jako nikdy vhlédneme do duše umírajícího umělce

200filmFilmový obraz lidí, vědomých blížícího se konce své pozemské pouti, zdůrazňoval v minulých desetiletích hlavně jejich nenadálou aktivitu, kdy se pokoušeli něco změnit či prosadit - z české tvorby lze uvést zejména Kachyňova Směšného pána (1969), jatého př...