Věrný čtenář thrillerů nemusí být výhra

Věrný čtenář thrillerů nemusí být výhra

Tisk

verny ctenar 200Věrný čtenář je první knihou z plánované série. Práva na tento titul byla prodána do více než 35 zemí a v Hollywoodu se připravuje také seriálová adaptace. Stojí toto finské čtení za to?

 

 

 

Příběh začíná, když je žena slavného spisovatele Rogera Koponena zavražděna v jejich luxusním domě na břehu zamrzlého zálivu. Na sobě má slavnostní šaty a ve tváři hrůzostrašný škleb. Případu se ujímá mladá inspektorka Jessica Niemi. Brutálních vražd postupně přibývá a záhy je jasné, že je na stopě sériového vraha. Vraždy přitom nejsou nahodilé, ale pachatel se vždy inspiruje hrůznými činy popsanými v Koponenových thrillerech.

Jessica Niemi potkává pachatele dokonce na místě činu a na základě jeho chování má neustále dojem, že musí jít o něco osobního. Do vyšetřování se tak vrhá ještě s větší vervou… Její postava je zároveň obestřena tajemstvím, které je čtenáři postupně odhalováno a stojí za to.

Věrný čtenář pro mě byl velmi milým překvapením. Čekala jsem další krimi se zajímavým čtenářským námětem a dostalo se mi velmi čtivé jízdy, kde tak moc nešlo o knihy a jejich děj, ale dokázal se zarýt pod kůži. Zajímaví policisté, pachatelé, co jsou o x kroků napřed, až nadpřirozená témata, … Vše se postupně spojovalo a necelých 400 stran uteklo jako voda. I když tedy závěr byl poněkud překombinovaný a oproti celé knize zbytečně useknutý. Nicméně jméno Maxe Seecka si zapamatuji a těším se na jeho další knihy.

Max Seeck (*1985) patří v rodném Finsku k nejprodávanějším autorům. Vystudoval ekonomii v Tallinnu a MBA v Curychu. Původně pracoval v marketingu, ale v současnosti se už spisovatelské dráze věnuje na plný úvazek.

verny ctenar

Věrný čtenář
Autor: Max Seeck
Překlad: Ema C. Stašová
Žánr: thriller
Nakladatelství: Cosmopolis (Grada)
Rok vydání: 2020
Počet stran: 392
Hodnocení: 91 %

https://www.grada.cz/verny-ctenar-11223/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Marie Doležalová s úsměvem: „Někdy dělám Sašu, někdy ne...“

marie dolezalova 200Mladou herečku Marii Doležalovou hodně proslavila role Saši v sitcomu televize Nova Comeback. Jak na něj vzpomíná? Kromě televizních rolí a moderování hraje také v divadle a skupině Olat...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Kuba Tuba Tatubahn aneb „Všechno je trochu divný a ničemu to nevadí”

Kuba Tuba Tatubahn200Četli jste knihy jako malé děti? Nebo vám je někdo předčítal, popřípadě popustil uzdu fantazie a vymýšlel vlastní příběhy? Nakladatelství Běžíliška má ve svém portfoliu knihu, kterou vás bude bavit číst, prohlížet si do detailu ...


Literatura

Historie knihy aneb Spolkla mě knihovna

spolkla me knihovna200Víte co nejvíce potěší každého malého knihomola? Přece kniha o knihách. No dobře našlo by se i několik dalších možných variant, ale tentokrát se pojďme podívat za Klárou Smolíkovou a její novinkou Spolkla mě knihovna.

Divadlo

Faust na deskách Buran Teatr v Brně

Faust 200Nejdřív několik základních informací:  BURANTEATR se zrodil v létě 2003 v hlavách dvojice studentů Divadelní fakulty JAMU Zetela a Jana Šotkovského – z potřeby realizovat své představy o divadelním provozu mimo existující divadla. Zakladatelé se tehd...

Film

Hledání smyslu podle Petra Weigla

weigl rusalka perexRežisér Petr Weigl (narozen 1939) si mezinárodní věhlas získal vypravěčsky stylizovanými, výtvarně vytříbenými přepisy zejména oper, ale nejen jich. Získal za ně ocenění v zahraničí i doma (Trilobit, Cena Čs. televize...