Recyklujte a vytvořte si originální dekorace

Recyklujte a vytvořte si originální dekorace

Tisk

Recyklace perKaždý z vás má doma něco, co už se k ničemu nehodí, ale stále je vám líto to vyhodit, protože co kdyby náhodou… Možností je spousta, ale nápadů už tolik ne. Tohle vám možná pomůže.

 

 

Dejte své zahradě šmrnc
Nová kniha Tvořivá recyklace v zahradě slibuje 65 originálních projektů, při kterých zužitkujete nepotřebné věci, které by jinak skončili v popelnici, nebo hluboko ve skříni. Vytvořte si z nich nové a hlavně praktické dekorace.
Příručka je rozdělena na čtyři části – Vylepšujeme zahradu, Žijeme v zahradě, Zdobíme zahradu a Odpočíváme v zahradě. Každá z nich zahrnuje tematicky jiné tvoření. Mě je nejsympatičtější poslední ze jmenovaných, protože v ní najdu i praktické návody, jak postavit například ptačí budku nebo hmyzí hotel. Jsem si jistá, že do výroby se s chutí pustí i děti. Nicméně i v první části se najdou „vychytávky“, díky kterým zútulníte zahradu a přestavíte ji na místo, které bude stylové a velice praktické.

Recyklace 02

Má to i své zápory
K tomu, abyste dovedli svou zahradu k dokonalosti vám (podle této knihy) nebudou vždycky stačit jenom věci, které máte doma. A to v knize o recyklaci považuji za velký mínus. Většinou se opravdu jedná o něco, co každému přebývá, ale já třeba doma nepotřebnou skříň nemám. :-)
Další a zároveň poslední výtka směřuje k použitým prostředkům. Když už se zajímám o recyklaci, táhne mě to k udržitelnosti a zájmu o zachování životního prostředí. V takovém případě nechci používat mořidlo a další chemické přípravky. Naopak bych ocenila tipy, jak se těmto věcem vyhnout a nahradit je něčím ekologickým, ale neméně účinným.

Recyklace 03

 

Název: Tvořivá recyklace v zahradě
Autor: Kolektiv
Žánr: Dům a zahrada
Nakladatelství: CPRESS
Rok vydání: 2019
Počet stran: 128
Hodnocení: 40 %                      
Zdroj foto: Albatros Media
Odkaz na web: Albatros Media


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Všichni mě mají zaškatulkovaného jako stepaře, ale já na sobě makám a chci se posunout dál, říká Tomáš Slavíček

tom slavicek perexTomáš Slavíček je ve světě tance a stepu pojem. Několikanásobný mistr světa ve stepu, který patří ke špičce ve svém oboru, má ale široký záběr. Vedle práce trenéra a choreografa v Tap Akademy Prague a Tančírně Petra Čadka je tak...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Město plné oken aneb když střela může přijít odkudkoliv...

mesto plne oken 200V nakladatelství Kalibr vyšel první díl ze série s „geniálním, zábavným a totálně nesnesitelným vyšetřovatelem“ od Roberta Pobiho s názvem Město plné oken.

...

Literatura

Jubilejní pohádkové Mýty 10 představují Dobrého prince

myty200Továrna na komiksy Crew nám v říjnu přinesla přímo pohádkový poklad – již desátý díl komiksové série Mýty, tentokráte s podtitulem Dobrý princ. Pořádná porce jedné z nejlepších komiksových sérií, co u nás nyní vychází, se zaměří na poměrně nenápadnou, ...

Divadlo

Ženy pod tónem rozezpívají Dílnu zlínského divadla

Zeny-pod-tonem plakat200Na narozeninové oslavě vás přivítají herečky Městského divadla Zlín v novince Ženy pod tónem, kterou čeká česká premiéra 16. dubna v hudebním a divadelním klubu Dílna. Novou zlínskou hudební komedii, kterou napsal čtyřem že...

Film

Do kin míří dokument Tempos – otevřená výpověď Rytmuse o budování československé hip hopové scény

RYTMUS TEMPOS 200Unikátní pohled na hip hop na Slovensku i v Čechách exkluzivně přináší celovečerní hudební dokument Tempos. Nejznámější slovenský raper Patrik „Rytmus“ Vrbovský v něm odhaluje svou 30letou kariéru, vzpomíná na své vzestupy a pády a ma...