Robert Bryndza – Chladnokrevně

Robert Bryndza – Chladnokrevně

Tisk

chladnokrevne 200Nakladatelství Grada vydalo v listopadu další detektivní případ britského autora Roberta Bryndzy, který je u nás oblíbený i proto, že žije s manželem na Slovensku. Chladnokrevně pro mě znamenalo první setkání s tímto autorem a musím říct, že chválu si jistě zaslouží!


Robert Bryndza (* 1979, Velká Británie) je britský spisovatel a scenárista. Vystudoval prestižní Guilford School of Acting v Londýně. Jeho kniha, Dívka v ledu, které se již prodalo přes milion výtisků, byla označena jako The Wall Street Journal a USA Today bestseller. Jedná se o první díl poutavé série s vyšetřovatelkou Erikou Fosterovou. Kromě této série je Robert Bryndza taktéž autorem romanticky a humorně laděných zahraničních bestsellerů.

Série Erika Fosterová se dočkala už pátého dílu, a přestože jsme vstoupila do rozjetého vlaku, nebyl problém se orientovat jak v postavách, tak v ději. Akorát mě trochu udivovalo, jak komplikované má hrdinka vztahy s mužským osazenstvem. To asi aby nebylo jen u vyšetřování a mravenčí policejní práce, ale dočkali jsme se i okořenění v podobě jejího milostného života.

Detektiv šéfinspektor Erika Fosterová je se svou kolegyní Mossovou povolána k vyšetření brutální vraždy. Uvnitř velkého starého kufru vyplaveného Temží se nachází rozporcované tělo mladého muže. Kdo stojí za tím to bestiálním činem? Vyšetřování se komplikuje, jakmile se zjistí, že o nějakou dobu dřív hlavní londýnská řeka vyplavila tělo mladého ženy v podobném kufru. Jde o tedy sériového vraha?

Robert Bryndza umí psát tak, že se nechcete odtrhnout od knihy a výborně si hraje s napětím i psychologií postav. Název knihy dokonale vystihuje popsané činy i chování antagonistů a spolu se sugestivní obálkou určitě přispějí k prodejům knihy. Já šla do čtení s čistým štítem, moc jsem nečekala a byla jsem opravdu mile překvapena a určitě mě zajímá, kam další případ Eriku Fosterovou zavane příště. Doporučuji všem, kteří rádi čtou kvalitně zpracované detektivní příběhy!

chladnokrevne

Název: Chladnokrevně
Autor: Robert Bryndza
Originální název: Cold Blood (2017)
Žánr: detektivka
Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2018, pevná vazba
Počet stran: 416
Hodnocení: 90 %

https://www.grada.cz/chladnokrevne-9719/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

"Buď do něčeho jdu se stoprocentním zapálením anebo to nechávám být."

isla200Nedávno ste mohli zaznamenať na našich stránkach viacero článkov týkajúcich sa Islandu. Na Febiofeste bol ocenený islandský režisér za film Vrabčáci, v Prahe sa 9.4 uskutoční Islandský deň organizovaný Klubom islandských fanatikov a určite ste tiež zaznamenali recenziu na kni...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Nekonečný Zimní příběh

zim 200Nakladatelství Jota vydalo pořádnou bichli ve formě The New York Times bestseller Zimní příběh od Marka Helprina. Dokáže však tato oceněná knížka zaujmout i českého čtenáře?

 

...

Literatura

Jak meditovat

JakMeditovat perexZcela jiný pohled na meditaci nabízí tato americká autorka. Není ledajaká, je to buddhistická mniška, která mimo svou publikační činnost pracuje jako učitelka v klášteře Gampo Abbey v kanadské provinci...

Divadlo

Švandovo divadlo přináší mrazivý zážitek

zahrada perexKdyž slyšíte název Betonová zahrada a nečetli jste novelu Iana McEwana ani neviděli její filmovou verzi, asi máte mnoho představ, co se za trochu sterilním názvem skrývá. Přesně pro takové diváky bude nová inscenace mrazivým zážitkem. V Česku...

Film

Železná lady by se bez Meryl Streep utopila v průměru
ImageMargaret Thatcherová byla neobyčejná žena odhodlaná prosadit se ve vysoké politice, do které do té doby ženy proniknout nedokázaly. Ona se tím však nenechala odradit. Pomohl jí její nekompromisní přístup – a to nejen v politick...