Atomka opět přináší velmi zajímavé téma

Atomka opět přináší velmi zajímavé téma

Tisk

atomka 200V nakladatelství XYZ ve společnosti Albatros Media vydali v říjnu knihu Atomka s dalším případem komisaře Francka Sharka a Lucie Henebelleové. Pusťte se do něj i vy!

 

 

 

Tato kniha je třetím dílem, co u nás autorovi vyšlo a její přebal tak zapadá do konceptu této pentalogie. Má jakoby zastaralé zabarvení a jeho dominantou je tentokrát symbol radioaktivity v podobě černého trojlístku. Ten spolu s názvem dává čtenáři trochu tušit, o co půjde, ale rozhodně mu neprozrazuje mnoho.

Děj začíná před Vánoci, když je v mrazáku nalezeno tělo novináře. Je tak potřeba zjistit, co oběť odhalila a zda nekápl právě na svého vraha. K tomu se přidávají případy několika žen vhozených do ledových alpských vod a vyšetřovatelé mají o práci postaráno. Právě v Alpách pátrají po dalších stopách a díky novinářovým poznámkám se dostávají na kliniku specializovanou na využití hypotermie při operacích srdce a jednotlivé díly puzzle začínají zapadat do sebe.

Lucie Henebelleová a Franck Sharko oproti předchozímu dílu prošli vývojem, nyní jsou regulérním párem a rádi by také založili rodinu. To představuje také jedno z nosných témat knihy, stejně jako Sharkova tajemství. Tyto mezilidské vztahy jsou příjemným ozvláštněním na poli detektivek, i když s sebou samozřejmě nesou svá pro a proti.

V Atomce se tak prolínají různé děje, což jde Thilliezovi velmi dobře a výrazně to napomáhá čtivosti. Navíc téma je velmi zajímavé a rozdmýchává ve čtenáři pochybnosti o tom, zda to může být pravda. Občas z toho až mrazí a nemusí jít jen o nějaké brutální popisy. Musím uznat, že to mě na autorovi baví úplně nejvíc a hlavně jeho prvotinou Syndrom E mě opravdu dostal.

Atomka se mi už líbila o něco méně, než předchozí dvě knihy, ale jedná se o opravdu dobrou a napínavou záležitost s velmi zajímavým námětem, kterou všem doporučuji. A už teď se těším na nastíněný další díl.

Franck Thilliez pochází z malého francouzského městečka na severu Francie. Než se stal jedním z nejúspěšnějších francouzských autorů, pracoval více než deset let v oboru IT. I proto jsou jeho knihy často vědecky zaměřené. Českým čtenářům se Thilliez poprvé představil románem Syndrom E, který patří do pentalogie, v níž vystupuje dvojice vyšetřovatelů Lucie Henebelleová a komisař Shark. Několik jeho knih bylo úspěšně zfilmováno.

atomka

Atomka
Autor: Franc Thilliez
Žánr: thriller
Nakladatelství: XYZ ve společnosti Albatros Media
Rok vydání: 2018
Počet stran: 400
Hodnocení: 90 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/34568250/atomka/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Igor Orozovič: Kdyby čeština byla mezinárodním jazykem, mohly některé české písničky být světovým hitem

IgorOrozovic 200Igor Orozovič, člen činohry Národního divadla v Praze a také zakladatel Cabaretu Calembour, uvedl na svém YouTube kanále sérii šesti videoklipů, kterou příhodně nazval Rébusongy aneb Poznávačky. Diváci mají za úkol uhodnout, o kterou če...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Být lvem není žádná pohádka

je-tezke-byt-lvem 200Nakladatelství Práh vydalo v loňském roce další dílo izraelského spisovatele Uriho Orleva, který získal mezinárodní Cenu H. Ch. Andersena. Tentokrát se jedná o milý příběh nazvaný Je těžké být lvem.

...

Literatura

Život (je) byl pes aneb životop(i)es psa Života

zivot byl pes rytirovaO pejscích můžeme psát pořád, jsou to velmi pozoruhodní rodinní miláčci a knihy o nich také můžeme pořád číst. Uvítejme proto další titul o pejskovi, tentokrát s neobvyklým jménem Život, který se s životem musel pořádn...

Divadlo

Láska je láska – ale řízek je řízek

vzpoura nevest 200Tento podtitul nese nová hra autorské dvojice Michaely Doleželové a Janky Ryšánek Schmiedtové s názvem Vzpoura nevěst. Ty se komediálním způsobem podívaly na zoubek jak dnešní době,...

Film

Od nového Spider-Mana nečekejte nic moc převratného

altJaksi jsme si již zvykli, že se, čas od času, dostane do kin snímek, jenž byl natočen v letech minulých technologií, která již nevyhovuje požadavkům náročného diváka. Tak se vesele do kin vrací remaky úspěšných snímků ve 3D. Je to i případ...