Kick Ass 3 – Nářez se loučí

Kick Ass 3 – Nářez se loučí

Tisk

kickass3 200V červnu udělalo nakladatelství Crew radost všem komiksuchtivým čtenářům, kteří si skrze Davea Lizewskiho splnili sen, kdy zjistili, jaké to je, když se z obyčejného mladého kluka stane superhrdina. Finální díl epické série je tady a Kick Ass 3 – Nářez dává sbohem v opravdu velkém stylu!

 


Mark Millar (* 1969) je skotský komiksový scenárista známý pro svá díla The Authority, The Ultimates, Marvel Knights Spider-Man, Ultimate Fantastic Four, Civil War, The Secret Service, Wanted a Kick-Ass. Některá z nich byla i zfilmována: Wanted, Kick-Ass, Kick-Ass 2, Kingsman: Tajná služba a Captain America: Civil War.

John Romita Jr. (* 1956) je americký kreslíř komiksů, známý hlavně díky své práci na komiksech The Amazing Spider-Man, Iron Man, Kick-Ass, Superman a Uncanny X-Men.

Znáte ten pocit, kdy se vám do rukou dostane něco na čtení, na co si už dloouhou dobu brousíte zuby? A vy víte, že jeden velký a dobrý příběh skončí, a proto se vám zároveň ani nechce začínat číst, protože nechcete, aby tomu tak bylo? Tak to v mém případě probíhalo u Kick Ass 3 a troufám si říct, že určitě jsem v tomhle nebyla sama.

Než všechno vychválím do nebes a dál, neodpustím si malou odbočku do minulosti. Nemůžu totiž uvěřit, že už je to osm let, co v češtině vyšel Kick Ass 1 Marka Millara a způsobil revoluci v tom, jak vnímáme superhrdiny. Později se k Millarovi připojil Romita a společně vyšperkovali Nářeze k dokonalosti, když jsme se v roce 2013 dočkali pokračování v češtině. Pak bylo dlouhou dobu ticho po pěšině, až v lednu vyšel příběh Mindy McCreadyové Kick Ass: Nářez – Zabijačka a pak už zbýval jen konečný díl, Kick Ass 3.

kickass3 1

A jak je to s příběhem, oč běží? Dave Lizewski byl obyčejný kluk, co chodí na střední a žije komiksama, až se jednoho dne rozhodl stát se superhrdinou. Stal se Nářezem. Přes počáteční nezdary se spřátelil se Zabijačkou a jejím otcem Taťuldou, kteří bojují proti zločinu. Zabijačka se nyní nachází ve vězení, kde to má ale těžce pod palcem. Dave odmaturuje a stěží se uživí, ale být hrdinou je taky práce a té se jen tak nevzdává. Máme tu na jedné straně jeho bojovníky proti zločinu Věčná spravedlnost a na straně druhé nelítostného mafiánského bosse Rocca Genoveseho, který se snaží vykřesat z Čuráka pořádného chlapa.

Kick Ass neztratil nic ze svého svěžího ducha, je nabitý hláškama a je poblázněný do ostatních komiksů (ach, ten Batman), nechybí násilí a hektolitry krve, ale taky brnká na dospělejší notu a nabízí nám závěr, který předčí očekávání. Obávala jsem se něčeho až fraškovitého nebo samoúčelné smrti hlavních postav, ale ukončení bylo na úrovni, nepostrádalo finesu a opravdu rezonuje se základní premisou tohoto příběhu.

Vřele celou sérii Kick Ass doporučuji všem závislákům na komiksu pro jeho lehkost a zálibu pro tento žánr literatury a taky čtenářům, kteří by si chtěli prožít nejen přerod z kluka na superhrdinu, ale i jeho smysluplný vývoj. Nářezi, budeš nám chybět!

kickass3 cover

Název: Kick Ass - Nářez 3
Scénář: Mark Millar
Kresba: John Romita Jr., Steve McNiven
Obálka: John Romita Jr.
Překlad: Darek Šmíd
Žánr: komiks, 3. díl série Kick Ass
Název originálu: Kick Ass 3
Vydavatel originálu: Icon Comics, 2014
Nakladatelství: Crew
Rok vydání: 2018, paperback
Počet stran: 232
Hodnocení: 100 %

Odkaz na web: www.crew.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

2. díl seriálu Březen, za kamna vlezem – nejlépe s knihou (tištenou, elektronickou, audio)

BMC perex2Březen býval měsícem knihy, starší ročníky si to dobře pamatují. Asi i v dřevních dobách býval touto dobou propad prodejů (i když se na ně asi tenkrát tolik nehrálo) a tak byl jarní měsíc vybrán jako vhodný ku čtení. Na nějaký čas nám, milovníkům pís...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Máte špatný den? A co teprvé Zlé pondělí?

pondeli 200Lidé se zdají být naprogramováni tak, aby nesnášeli pondělí. Počáteční den týdne mívá spoustu nelichotivých přízvisek – v případě autorů skrývajících se pod pseudonymem Nicci French je to pak Zlé pondělí.

...

Literatura

Skutečná cesta ven nominovaná na Magnesiu Literu

skutecna-cesta-ven200Nakladatelství HOST má hned tři nominace na Magnesii Literu: básně Petra Hrušky Spatřil jsem svou tvář, povídky Viktora Špačka Čistý, skromný život a Skutečnou cestu ven Patrika Bangy. Jaká je poslední zmíněná kniha?

Divadlo

Na podzim do divadla: HRA LÁSKY A NÁHODY

200divDivadla měla dost času připravit se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte! Dalším tipem je Hra lásky a náhody v Divadle scéna ve Zlíně.

...

Film

Jak naše pradědečky a prababičky vábily pohyblivé obrázky

kinematografie 200Sotva bychom dnes nalezli pamětníka, jenž by na základě vlastní zkušenosti dosvědčil, jak vyhlíželo promítání filmů před první světovou válkou, jaký vztah se k nim tehdy prosazoval a z čeho všeho byly pohyblivé obrázky, samozřejmě č...