Zaklínač 3: Prokletí vran

Zaklínač 3: Prokletí vran

Tisk

zaklinac200Příběhy o Zaklínači zná v naší zemi snad každý fanda fantasy- jedná se přece o kultovní sérii polského autora Andrzeje Sapkowského. Díky komiksovému nakladatelství Crew si je můžeme vychutnat i ve formě grafického románu, tentokráte s poetickým názvem Zaklínač 3: Prokletí vran.

 

 

Tento grafický román obsahuje uzavřený příběh z čísel 1-5 původní série vydavatelství Dark Horse Digital: Zaklínač: Prokletí vran. A velkým lákadlem bude jistě fakt, který přitahuje potenciální čtenáře již na obálce – „Z pera autorů příběhu hry Zaklínač 3: Divoký hon.“ A když už jsme zmínili obálku, za ní, stejně jako za předěly kapitol, stojí Grzesiek Przybyś. Nemůžu říct, že bych z ní byla nějak nadšena, spíš jsem měla pocit silného déjà vu.

zaklinac3 cover

Kdo četl předešlé příběhy, tedy Skleněný dům a Liščí děti, bude jistě zaskočen kresbou, jež má na svědomí varšavský rodák Piotr Kowalski (* 1973). Opustíme tedy mignolovskou kresbu Joea Queria a zaměříme se na magií políbený život zaklínačů jako takový. Ostatně i scénáristu Paula Tobina doplnil polský tým. A vznikl tak příjemně dobrodružný příběh s pohádkovou atmosférou, která evokuje hru Zaklínač.

Náš hrdina Geralt společně s Ciri přijme práci od kněžky Maerliny z minerálních lázní. Mají najít a zabít strigu, která řádí a rozsévá spoušť v Novigradu. Ne vše je ale takové, jak se na první pohled může zdát. Dočkáme se poutavého příběhu o pomstě, o síle rodiny a hlavně uvidíme každodenní život zaklínačů.

zaklinac3 a

Prokletí vran bylo rozhodně jiné, než jsem očekávala. Ale myslím to v dobrém slova smyslu. Kresba Kowalskiho mě jednoduše nadchla a užití barev v kombinaci s emocemi bylo prvotřídní. Potěšilo mě, že do příběhu zakomponovali i Yennefer, ačkoliv její zobrazení bylo spíše na ozdobu než pro cokoliv jiného. Autoři se taky nebáli krve, násilí a rozhodně ani nahoty či explicitních scén.

zaklinac3 b

Pokud vás na několik hodin pohltila Hra roku 2015, tedy Zaklínač 3, je přímo vaší povinností věnovat čas i tomuto grafickému románu. Nejen proto, že si dává záležet na lokacích, má logický příběh, ale hlavně ukazuje celou Geraltovu rodinu, Ciri a Yennefer a jejich nelehký úděl.

Název: Zaklínač 3: Prokletí vran
Scénář: Borys Pugacz-Muraszkiewicz, Karolina Stachyrová, Paul Tobin
Kresba: Piotr Kowalski
Lettering: Josef Ládek
Překlad: Martin D. Antonín
Žánr: fantasy komiks
Nakladatelství: Crew
Rok vydání: 2017, paperback
Počet stran: 128
Hodnocení: 95 %
Web: www.crew.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Rád by som hral na najväčšom hudobnom festivale na Slovensku“ Legendárny saxofonista Bill Evans

jazz 200Na Gypsy Jazz festivale sa predstavil legendárny saxofonista Bill Evans. Zveril sa nám, že by rád zahral aj na Pohode. Celý článok o akcii nájdete ZDE

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Klíč ke štěstí a Obchod se štěstím

klic ke stesti200Ačkoliv jsou obě knížky útlé, nelze je číst naráz, plynule. Jednotlivé příběhy se postupně rozvinou a můžeme o nich zpětně přemýšlet, objevovat paralely, nechat je na sebe působit. Zjistíme, že jsme více usměvaví, pohodoví, příjemní k...


Literatura

Čtenáři komiksů, střezte se – Živí Mrtví 11!

zivi mrtvi 200Živí mrtví se s přehledem řadí mezi fenomény dnešní kultury. Na počátku byla právě komiksová série, nyní ale fanoušci nedočkavě hltají také televizní sériál, videohry či soundtrack. Co stojí za úspěchem této značky?

Divadlo

Divadlo doma na Valentýna: Nosatý romantik Cyrano, Lucie Bílá jako Carmen. Jen dokoupit květinu

Lucie Bílá jako CarmenRůže, čokoláda a divadlo! Ať už jste v páru, nebo single, vyberte si na Valentýna jako doprovod některou z vašich divadelních postav. S divadelními tipy Dramoxu si na své přijdou milovníci ulítlých komedií, shakespearovské klasiky i muzikál...

Film

Toy Story 3 poučí malé i velké

toy-story-3-200Toy Story 3: Příběh hraček (2010) je na první pohled zábavná oddechová komedie pro děti, ale nejde v ní jen o to. Dobře vychytaný scénář a zápletka, která místy připomíná spíš drama, dokáže poučit nejen malé dítě, ale i leckterého dospělého.

...