Lobo a nejen storka jménem Incident na pánských záchodcích

Lobo a nejen storka jménem Incident na pánských záchodcích

Tisk

lobo coverKaždý rok se pravidelně setkáváme s novou komiksovou knížkou a o trampotách velkýho šéfa, lovce lidí, věhlasného Loba. V září vydalo nakladatelství Crew Lobo – Incident na pánských záchodcích a další příběhy. Kdo by se netěšil na pořádnou řežbu, klasické frky a největšího drsňáka široko daleko?

 

 

Samotná postava Loba vznikla už v roce 1983 a to díky dvojici Roger Slifer a Keith Giffen. Troufnu si říct, že nejopěvovanější Lobo fuguruje v podání scénáristy Alana Granta a kreslíře Vala Semeikse. Jeho kresba mi chyběla a nějakou dobu mi trvalo, než jsem si zvykla na jiné kreslíře – a že jich bylo!

lobo cover

Když ještě zůstaneme u technických záležitostí, obálka je velmi povedená a i díky užitým barvám se pěkně vypíchne Lobova temná duše. Překladatel Pavel Dort odvedl jako obvykle vynikající práci s užitím nekorektní a obecné češtiny a vyhrál si s tím dokonale. Maličkosti jako malůvky na pánských toaletách nebo nejrůznější názvy obchodů, vše je vyvedeno k dokonalosti.

lobo b

Když se podíváme na samotné příběhy, začínáme pěkně zostra a to sešitem Vítejte v Syrečkolandu. Premisa je nadmíru zábavná – Lobo by neměl ničit, rabovat ani zabíjet, ale naopak ochraňovat. Spolu s věrným druhem Jonasem by měli hlídat zábavní park. Žel, potenciál není snad i kvůli své krátkosti využit. Pak tu máme Incident na pánských záchodcích, který patří k těm slabším a lehce zapomenutelným. Co asi může Lobo vyvádět na záchodě? Pak přejdeme k neobvyklému a poměrně nebezpečnému cestování taxíkem, tedy příběh Vesmírný taxikář nevrací úder. Autor nám taky v Krky z duše připomene, že Lobo je největší metalista na světě. Zní to vtipně, ale pro mě to byl největší slabčáček. Zato Rallye Kokoty napravilo reputaci! Nejpropracovanější příběh, který sestával z řady vtípků, byl příjemným odlehčením. A nakonec jsme v Lobovo ujetý přirozky oslavovali narozeniny našeho protagonisty. Potkali jsme staré známé, pořádně zachlastali a byl to jednoduše masakr, jak se patří!

Lobo a

Lobo není pro všechny, jen pro ty největší tvrďáky, co dokážou sežvýkat jeho neobyčejnou náturu. Takže pokud se berete moc vážně nebo nemáte porozumění pro kreslené násilí a idiosynkratický jazyk, dejte pracky pryč. Ostatní nechť si Velkýho šéfa pěkně užijí a za rok snad zas u dalšího dílu!

lobo c

Název: Lobo – Incident na pánských záchodcích
Scénář: Alan Grant
Kresba: Steve Ellis, Vince Giarrano, Phil Jimenez, Kevin O’Neill, Howard Porter
Ink: Svere Årnes, John Dell, Vince Giarrano, Phyllis Novin, Ande Parks, Mark Propst, John Stokes
Barvy: Gloria Vasquez
Žánr: comix
Obsah: Vítejte v Syrečkolandu, Incident na pánských záchodcích, Vesmírný taxikář nevrací úder, Krky z duše, Rallye Kokoty, Lobovo ujetý přirozky.
Překlad: Pavel Dort
Nakladatelství: Nakladatelství Crew
Rok vydání: 2017, brožované
Počet stran: 176
Hodnocení: 70 %
Web: www.crew.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Neviem či som si to tak vymodlila, ale aj pre mňa to bol spevácky najlepšie odspievaný koncert

ZEA200Speváčka ZEA, vlastným menom Alžbeta Ferencová, vystúpila na hudobnom festivale Pohoda v Trenčíne po prvýkrát. Ide o mladú speváčku, ktorá odštartovala svoju kariéru a len nedávno vydala prvý debutový album Burning light. Jej hlas je výnimočný to poznamena...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Zlé časy – netradiční česká scifi

zle casy200V únoru vydalo nakladatelství Laser novou scifi knihu Michala Březiny s názvem Zlé časy o netradičním cestovali časem. Záměrně neuvádím slovo „hrdina“, ale počkejte sami… Co myslíte, bude hůř?

 

...

Literatura

Bylo první vejce nebo slepice?

co nevime o slepicich 200Co nevíme o slepicích je název knihy Melissy Caugheyové, kterou nám v květnu přineslo nakladatelství Esence. Není to klasická chovatelská příručka, ale spíš povídání o slepicích, jejich životě a dalších zvláštnostech,...

Divadlo

Molierova klasika přešitá podle vzoru dnešní společnosti má pořádné grády

misantrop 200Misantropa hraje kde kdo. Každý ho zná a alespoň jednou za život by ho měl v divadle vidět. Nutně to však nemusí být hra posazená do tehdejší doby. Hrát ho ale ve svetrech se sobem na hrudi a z původního textu zachovat pouze jm...

Film

Do Říma s láskou …a z Říma bez bolesti

Filmová tvorba Woodyho Allena je tak jedinečná a rozmanitá, že než abychom ji nahlíželi jako celek, lépe je si ji nejprve rozdělit do několika (přesněji tří) tvůrčích období. První skupinu tvoří jeho rané filmové grotesky, v nichž prokázal svůj pozo...