Živí mrtví, díl 22 a Nový začátek

Živí mrtví, díl 22 a Nový začátek

Tisk


zm22cover200Srpen nám prostřednictvím komiksového nakladatelství Crew přinesl další díl série Živí mrtví. Je to k neuvěření, ale jsme na čísle 22 a ne všechno jde natahovat do nekonečna a snad i proto nese tento díl název Nový začátek. A pokud vás nechá chladnými název, který mnohé napovídá, tak vězte, že číslo 22 se hodí i pro nové čtenáře!

 

Robert Kirkman (*1978) je americkým komiksovým scénáristou a největší slávu získal právě za sérii Živí mrtví, která světla světa spatřila v roce 2003 a zatím čítá 27 svazků. Do češtiny se začala překládat v roce 2009. Crewnyní vydává 4 knihy ročně!

Co znamená nový začátek? Hlavně skok v čase, posunuli jsme se totiž o dva roky dopředu. Autor asi chtěl, aby si naši hrdinové odpočinuli a nehrnuli se jen z krize do krize, z bláta do louže. Takže vidíme snahu o počátek civilizace a zavedení řádu a taky dobré vztahy mezi Alexandrií s Rickem v čele a Hilltopem, kde vládne Maggie.

zm22 1

Všichni naši známí hrdinové zestárli a změnili se, ale největší šok jsem měla z Carla, který by se chtěl stát kovářem. Taky mi přišlo nelogické, že mají Negana zavřeného v kleci a plýtvají na něm jídlem. Máme tu však i neokoukané tváře, nové příchozí. A kdoví, jak Magna, Luke, Connie a Yumiko zamíchají kartami v nadcházejících dílech.

zm22 2

Kvůli novým postavám mi trochu trvalo, než jsem se dostala do děje a pochopila, která bije. Ale jde o závan čerstvosti, takže proč ne? Taky vztahové linky a vzdychání nad budoucností jsem musela přežvýkat, a přestože jsem v hodnocení původně chtěla dát o 10 % míň, překvapivý twist na konci mě donutil zvednout hodnocení.

zm22 3

Živí mrtví možná střídají přímočaré akční příběhy s těmi komornějšími, ale akci, vztahy a atmosféru dokáží skvěle vybalancovat. Pevně doufám, že se na tento díl chytnou i noví čtenáři a ti staří si pošmáknou. Díl 23 vychází v listopadu a bude se jmenovat Šeptavé výkřiky, tak si to nenechte ujít!

zm22cover

Název: Nový začátek

Autor námětu a scénáře: Robert Kirkman
Kresba: Charlie Adlard
Stínování: Cliff Rathburn
Obálka: Charlie Adlard
Překlad: Martin D. Antonín
Žánr: komiks, 22. díl série Živí mrtví
Nakladatelství: Crew
Rok vydání: 2017, brožované
Počet stran: 136
Hodnocení: 90 %
Zdroj: www.crew.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Chtěla bych být takovou babičkou!

Valerie Zawadska 200Audioknihu BABIČKA POZDRAVUJE A OMLOUVÁ SE od Fredrika Backmana, autora celosvětově úspěšného románu MUŽ JMÉNEM OVE, načetla Valerie Zawadská. Hravé, jímavé a humorné vyprávění líčí neobyčejný vztah babičky a vnučky, ale také uka...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Osho a jeho myšlenky o odpuštění

osho 200Osho, indický myslitel a duchovní učitel, který je známý po celém světě a stále vzbuzuje ohlas, přestože už více než třicet let není mezi námi. Možná už máte nastudované jeho přednášky, já jsem spíše začátečník a teprve se po jeho světě rozhlížím. Dnes v...


Literatura

Troufnete si na 100 mozkocvičných hádanek?

100 mozkocviceni 200Jeden moudrý muž kdysi dávno řekl, že „je lépe mozek opotřebovat, než ho nechat zrezivět“. Pro ty, kteří nechtějí nechat mozek zrezivět je určena knížka anglických mozkocvičných hádanek.

 

...

Divadlo

Goebbels/Baarová: síla, moc a poté křehkost a slzy


altV rámci Divadelní Flory v Olomouci jsme měli možnost zhlédnout představení excelentní inscenace Goebbels/Baarová.

 

...

Film

Argo – povedený film o bizarní záchranné akci

argo 4O tom, že Ben Affleck je minimálně o třídu lepší režisér než herec, už nemá smysl se zmiňovat, protože filmový fanoušek tohle dobře ví a slyší ze všech stran. Už jeho výtečný debut v podobě perfektní kriminálky Gone Baby Gone (někdy...