Oběšení psi

Oběšení psi

Tisk

obeseni psi 200Kniha Oběšení psi čtenáře přenese do Kodaně – domova Nielsa Oxena, bezdomovce, tuláka potloukajícího se ulicemi a živícího se odpadky. Později se dozvídáme, že záhadného muže, který býval členem speciálních jednotek na severu Kodaně, kde zažil hotové peklo, nyní pronásledují vnitřní démoni, kterým se snaží ze všech sil uniknout. Odcestuje proto na Jutský poloostrov, kde žije samotářským životem v lesích. Každodenní úsilí o přežití ho zaměstná natolik, že je schopen se, alespoň částečně, od svých vzpomínek vymanit.

I zde, mimo civilizaci, se však jeho život stává noční můrou. Tentokrát se nejedná o psychiku narušenou bývalým životem, ale skutečnost, že se stane podezřelým z vraždy majitele středověkého hradu. Ukáže se, že vraždu nesleduje jen oblastní policie, ale i tajná zpravodajská služba.

Přebal, který na první pohled působí mrazivě. Příběh, který v sobě skrývá prvky krimi, detektivky, akce, korupce i špionáže. Pro někoho možná trochu více politická, ale pro mě představuje naprosto jedinečný a neotřelý příběh! Závěr nebyl absolutně předvídatelný, ale za to opravdu drsný.
A proč vlastně název Oběšení psi? Tak trochu jsem doufala, že se jedná o metaforu. Nejedná, a i když to možná někdo bude považovat za spoiler, vím, že pro mnohé čtenáře je osud psích hrdinů podstatný a za předpokladu jejich hořkého konce se do knihy raději nepustí.
Příběh představuje první díl série trilogie s Nielsem Oxenem a já jsem opravdu zvědavá, jaké bude pokračování.

obeseni psi

Autor: Jens Henrik Jensen
Počet stran: 408
Doporučená cena: 349 Kč
Celkové hodnocení: 90%


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Transformace Daniela Landy. Kouzelník Žito maluje čáry a věci se dějí.

LandaZpěvák, skladatel, scénárista, producent... Daniel Landa je navenek úspěšným mužem, v jehož práci se snoubí mnoho uměleckých profesí tvořících harmonický celek. Výsledkem je spousta písničkových hitů, několik ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Sága o Thorgalovi pokračuje! Thorgal 13: Mezi zemí a světlem


thorgal13 perexDíky nakladatelství Egmont si můžeme užít legendární evropský komiks v českém jazyce. Thorgal s pořadovým číslem 13 nese název Mezí zemí a světlem a na 48 stránkách nám nabídne napínavý boj o život.


Literatura

Milénium IV: Lisbeth proti The Spider Society

divka 200Máloco v poslední době vzbuzovalo takové emoce – myslím v okruhu literárního světa -  jako pokračování Milénia. A nejen emoce, gradovala také dlouhodobá očekávání, jak se s příběhem a oblíbenými hrdiny vypořádá nový autor.

Divadlo

Brněnské kolo aneb Jak ukrást Věstonickou Venuši
vestonickavenuse perMěstské divadlo Brno jako úvodní představení na Open air scéně, v překrásném prostředí Biskupského dvojka, s osvětleným chrámem sv. Petra a Pavla v pozadí, uvedlo další muzikálovou světovou premiéru. (Uf to byla dlouhá věta, a...

Film

Sněhulák? Spíš nesourodá sněhová břečka

snehulak 200Jeden z nejočekávanějších filmů letošního roku běží od 12. října v kinech. Tvůrci a marketéři slibují, že se budeme bát. Ti, co četli knižní předlohu Jo Nesba ví, že by se bát měli. Převézt knižní bestseller známý všude po světě do filmové podoby je vždy velká loter...