Coolinářka: Kuchařka testovaná na rodině

Coolinářka: Kuchařka testovaná na rodině

Tisk


coolinarka 200Foodblogerů, tedy blogerů zaměřených na jídlo a vše kolem něho, neustále přibývá a není tak divu, že se na našem trhu stále více objevují také jejich knihy. Pro autory blogů je to největší pocta, což v úvodu přiznává i Svatava Vašková neboli Coolinářka, které nedávno vyšla krásná kuchařka v nakladatelství Fragment.

 


Kuchařka má název Coolinářka – testováno na rodině a čtenáři se tak mohou těšit na 80 receptů, které jsou oblíbené právě v autorčině rodině. Pro zachování sezónnosti a jistě také přehlednosti jsou recepty také rozděleny podle 4 ročních období.


Co se týče receptů samotných, jsou velmi různorodé, ale jedná se především o oblíbená česká jídla v různých úpravách. Z masových dobrot si tak namátkou můžete připravit kuřecí stehna v parmazánové strouhance, uzený hovězí jazyk, vepřovou krkovičku nebo králíka. Polévka je grunt, takže zde nemůže chybět, zkusit můžete třeba tu z červené řepy, dýně nebo marockou z červené čočky. Milovníky sladkostí potěší recepty na mazanec, martinské vdolečky, lákavé koláče, zapečenou ovesnou kaši nebo křehké minipavlovy.


Recepty jsou doplněny nádhernými fotkami, kterým dává velký formát kuchařky ještě vyniknout. Vše působí čistě, aranžování není nikterak přehnané a dokonale vystihuje jak pokrm, tak dané roční období. A co je nejdůležitější, všechno vypadá opravdu lákavě! Kromě fotografií receptů se v knize prolínají také fotografie právě rodiny Coolinářky od Lucie Baštové a musím říct, že tam skvěle zapadají a jen utvrzují tu domáckou náladu čišící z celé knihy.


Coolinářka dala dohromady opravdu moc pěknou sbírku receptů, u kterých se vám budou sbíhat sliny. Já mám už teď založený recept na hamburgerové bulky a myslím, že rozšířím i svou řadu vánočního cukroví. Co velmi oceňuji je, že recepty jsou z běžně dostupných surovin, neční z nich žádná přehnaná exotika (krevety nebo kokosový krém už se dají bez problémů sehnat) ani honba za zdravým životním stylem.


Svatava Vašková (foodblogerka Coolinářka) začala svůj blog psát teprve před rokem – v červenci 2015, a to na mateřské dovolené. Na blogu se přiznává k tomu, že je blázen od jídla a také o sobě říká, že by byla ráda, aby její blog především inspiroval. To se jí rozhodně podařilo, protože jinak by jí nikdo nenabídl vydat knihu a také by se neobjevila ve spoustě médií (časopis F.O.O.D., MF Dnes, Právo, Český rozhlas, Prima Fresh, Mňam TV). Svatava Vašková je také lektorka dekor&food stylingu na kurzech fotografování jídla fotoškoly Nicom a s kamarádkami navíc rozjely projekt Sladké bary Hradec Králové, kde mají za sebou řadu zakázek pro svatby, dětské a firemní párty.

coolinarka

Coolinářka – testováno na rodině
Autor: Svatava Vašková
Žánr: kuchařka
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2016
Počet stran: 175
Hodnocení:  95 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Redaktorka a autorka italské kuchařky Alice Rossi: „Ital by nikdy nezasedl s jídlem před televizi!“

Inspirato 200Redaktorka, PR manažerka, milovnice Itálie a maminka dcery Adiny – to je Alice Rossi. Sympatická světoběžnice má kromě jiného na svém kontě také kuchařku italských receptů. Publikace se jmenuje Ispirato da Italia a v roce 2014 ji vydalo nak...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Oddanost – Didier Drogba, má autobiografie

oddanostDidier Drogba, velký fotbalista, sportovní superstar, sportovec s obrovskou vůlí, ale i člověk s obrovským srdcem. To všechno se můžete dočíst v knize „Oddanost – Didier Drogba, má autobiografie“.

 


Literatura

Skotská detektivka s polským kabátkem: Tichá odplata

ticha odplata200První případ skotské kriminalistky Danii Gorské od britské autorky Hanii Allenové nám v lednu přineslo nakladatelství Motto. Pohodová detektivka Tichá odplata nesází na krváky, ale na pilnou policejní práci, je to to pravé pro vás?

...

Divadlo

Slovácké divadlo uvede premiéru komedie Třináctkrát za svědka napsanou přímo pro ně

trinactkrat za svedka 200

Už tuto sobotu 4. února bude mít premiéru romantická komedie Třináctkrát za svědka, kterou přímo na míru uherskohradišťskému souboru napsal Jan Šotkovský. Režie se ujal Lukáš Kopecký.

...

Film

Česká televize se vrací k Menzelovi

menzel rozmarne letoNa televizních obrazovkách znovu spatříme základní díla světové kinematografie, ať již se dotýkají hlubin lidské duše (jako Kieslowského triptych Tři barvy) nebo nahlížejí do soukolí mocenského zákulisí, v...