Nekromantka Anita Blakeová jde opět S kůží na trh

Nekromantka Anita Blakeová jde opět S kůží na trh

Tisk

AB17 200Stál rok čekání na již sedmnáctý román ze života nekromantky a lovkyně upírů Anity Blakeové? Nakladatelství Epocha nám servíruje příběh s názvem S kůží na trh, ve kterém se vydáváme řešit případ upíra-sériového vraha do města hříchu a hazardu, do Las Vegas.

 


Americká autorka Laurell K. Hamiltonová (*1963) získala slávu především svou sérií o oživovatelce zombií a popravčí upírů Anitě Blakeové a o soukromém očku s nadpřirozenou krví Merry Gentryové.
Po Temné krvi, které řadím mezi ty nepovedenější příběhy o Anitě, tu máme příjemnou změnu. Místo vylívání si srdíčka a orgií se S kůží na trh opírá hlavně o solidní policejní práci při vyšetřování sériového vraha v podání upíra Vittoria. Navíc je Anita nucena opustit svou mocenskou základnu a své milé a letět do Las Vegas, kde se setkává s kolegy federálními maršály a rozplétá brutální případ. Je zajímavé sledovat interakce Anity s Edwardem, Olafem a Bernardem, protože s každým má jiný vztah a každý má jiné přesvědčení. Naráží ale i na SWAT tým a na obyčejnou polici, které se nelíbí, že by měla spolupracovat s ženou, jež má takovou pověst. V poslední třetině se příběh opět zvrtne do erotických orgií, ale to už ke spisovatelce L. K. Hamiltonové patří.

AB17


Mé nadšení neznalo mezí, když jsem hltala příběh, plný vyšetřování, sbírání stop a následných dedukcí. To vše okořeněné Anitinými břitkými hláškami a zamyšleními o životě, kde existují stvůry. Skutečnost, že jsem tu stála s Victorem, jasně říkala, že aspoň část vegaské policie mě považuje za jednoho z netvorů. Nenecháváte nestvůry, aby honily jiné stvůry. Proč? Protože v každém lidském bytí je část, která věří, že nestvůry soucítí se svými milými spolunestvůrami. Protože oni by to tak cítili. Ve výsledku to nejsme my, komu nevěří. Nevěří sami sobě. (str. 266) Jen abych byla posléze opět zklamána, že kvalitní příběh s nestvůrami byl upozadněn kvůli nejistým citům a sexu.
Příběhy Hamiltonové u nás mají slušnou fanouškovskou základnu, takže se nebojím, že by se našel někdo, kdo by sérii s Anitou Blakeovou zradil a S kůží na trh si nepřečetl. Kéž by se další romány nesly v podobném duchu a víc než na osobní život Anity se zaměřily na její netradiční práci. Uvidíme, kam nás zavede příběh osmnáctý s úsečným názvem Flirt, který by měl vyjít na jaře.


Název: S kůží na trh
Autor: Laurell K. Hamiltonová
Žánr: paranormální romance, urban fantasy
Nakladatelství: Epocha, edice Fantastická Epocha
Rok vydání: 2015, vázané
Počet stran: 504
Hodnocení: 85 %

http://www.epocha.cz/detailknihy.php?id=688

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Taťánou Kročkovou o umění, literatuře, synestézii a výchově dětí

visennaMgr. Jana Lepková mě požádala, abych jí zodpověděla pár otázek pro výzkum určený pro její disertační práci. Janě Lepkové vděčím za mnohé odborné pedagogicko - psy...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Mrtvola v lázni – detektivní vyšetřování ve starověké Británii

altVšem, kteří si oblíbili sympatického detektiva (přesněji řečeno soukromého informátora) Marca Didia Falcona britské autorky Lindsey Davisové, přináší nakladatelství BB/art jeho třináctý příběh Mrtvola v lázni (A...


Literatura

Sedm čísel o zločinu v ženském pojetí

Sedm čísel 2

Už samotná obálka čtenářům napovídá, čeho se v thrilleru Sedm čísel dočkají. Anna Karolina se představuje české čtenářské komunitě a nabízí zajímavě pojatý příběh, který se může zalíbit ženám i mužům.

Divadlo

Sen noci svatojánské promění jeviště v magickou džungli

sen noci svatojanskeV malírně zlínského divadla vzniká jeden z největších bubnů v republice! Pro nesmrtelnou Shakespearovu komedii o zběsilé touze po lásce a milování Sen noci svatojánské, která bude mít pre...

Film

Svatba mezi citrony: Když rakovinu přece překonáme!

svatba mezi citronyPo filmu Lepší svět, oceněném Oscarem, přichází režisérka Susanne Bier s těžkou romantickou komedií, která splňuje všechny definice tohoto žánru, přestože se nebojí ani vážn...