Sestav si svůj burger

Sestav si svůj burger

Tisk

sestavburger 200Víte, že na šťavnatý burger je nejlepší prorostlé maso? A že je vhodné směs nemíchat příliš dlouho, aby burger nebyl tuhý? A co dělat, aby lahodná šťáva v mase zůstala? Tak i to se dozvíte v knížce plné receptů pro příznivce burgerů, zajímavých chutí i neobvyklých nápadů.

Burger nemusí být jen z hovězího masa, můžete použít různé druhy ryb, drůbeží maso, zvěřinu, ale také bezmasé kombinace, recepty uvádí spousty možností. Rozmanité jsou tradiční i netradiční bulky, třeba ta z ledového salátu či z nudlí. Při výběru obloh, bez kterých by to nebyl ten správný burger, kniha nabízí zajímavé kombinace, které potěší oko i chuťové buňky. V omáčkách najdete recept i na koriandrové pesto či broskvovou salsu, nebo výběr různě ochucených majonéz. Nechybí ani doporučené kombinace, které stojí za to vyzkoušet nejen pro jejich zajímavé názvy – vepřové hody, sýrová vlna či španělský svátek.

Ale to není zdaleka všechno, co tato kuchařka nabízí. Pamatuje i na ty, kteří mají v jídle určitá omezení, a proto je u každého receptu uveden dietní klíč. U každého receptu také naleznete přehledné informace o počtu porcí a čase přípravy. A jak má konečný výtvor vypadat, si může každý prohlédnout na ilustračních fotografiích a porovnat se svým výrobkem. Tím, že obsah je rozstřižen na čtyři části, umožňuje kroužková vazba používat každou složku zvlášť a různě kombinovat. Seznam všech těch dobrot je uveden na prvním listě včetně označení stránky a na závěr knihy je ještě rejstřík jídel pro rychlou orientaci. Někomu může vadit, že jednotlivé recepty nelze vyjmout, ale po svých vlastních zkušenostech vím, že je vlastně výhoda mít jistotu, že ten včerejší vynikající recept nikam nezaložím a nemusím dlouze hledat.

sestavburger text

Nemáte-li nápad, co nadělit k Vánocům svým drahým polovičkám, které rády vaří, je tato kuchařka přesně to pravé. Alespoň můj manžel ji pod stromkem určitě najde, protože podle ní se dá připravit na 60 tisíc variant a to je úkol pro silné muže.

Název: Sestav si svůj burger/Originál: Build Your Own Burger
Autor: Vicky Smallwoodová
Přeložila: Jana Mandelíková
Žánr: kuchařka
Vydalo: nakladatelství Mladá fronta a.s.
Rok vydání: 2015
Počet stran: 96
Hodnocení: 95%

Zdroj foto: Mladá fronta a.s.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tomáš Verner: Vždy jsem fandil tomu slabšímu

Tomas Verner 200Desetinásobný mistr České republiky v krasobruslení, mistr Evropy z roku 2008. Jednou stříbrný a jednou bronzový z evropského šampionátu, dvakrát čtvrtý na mistrovství světa. To je Tomáš Verner. Po Mistrovství sv...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Nepolapitelný nájemný vrah si říká Tesseract

200litTen, komu se říká Tesseract, je opravdu dobrý. Dokáže ovládnout vlastní smysly, na každou akci se důkladně připravuje a snaží se o co nejmenší ztráty na civilistech. Vždy jde jen po svém objektu, za jehož vraždu dostane žold. Přestože zabíjí na zakázku, je mi sympatický. Zdá se, že jeh...


Literatura

KONČÍ SMRTÍ ŽIVOT?

experriment2 perexS přibývajícím věkem si tuto otázku klade a hledá odpověď stále více lidí. Také francouzský novinář Stephane Allix se tomu věnuje dlouhodobě. Diskutoval o tom i se svým otcem, zejména po smrti svého bratra v Afganistanu. Tehdy nav...

Divadlo

Báječně chytrá a jiskřivá konverzační komedie

Hvezda v pasti 200JOANNA: Vás nikdy neunavuje organizovat lidem život, komandovat je, vyžadovat jejich obdiv a poslušnost?
GARRY: Nikdy. Vychutnávám si to.

 

...

Film

Body zlomu, neviditelní architekti i pocta Aleně Šrámkové. Film a architektura míří pojedenácté do českých a slovenských kinosálů

fa 200Ve dnech 29. 9. – 4. 10. představí mezinárodní festival Film a architektura již pojedenácté ve více než dvou desítkách českých a slovenských měst krátké a celovečerní snímky s tématikou architektury a urbanismu. Festival se letos rozšiřuje o nové promítací p...