Tři ženy, tři muži a jeden geniální příběh...

Tři ženy, tři muži a jeden geniální příběh...

Tisk

Pan Jones 200Na pulty českých knihkupectví se díky ostravskému nakladatelství Domino dostal už druhý román Angličanky Lucy Diamond. Nese název Já a pan Jones, má 371 stránek a naprosto úžasnou obálku. Musím říct, že tuhle knížku jsem očekávala s velkým napětím a radostí - autorčina Kavárna na pláži, která u nás vyšla letos v lednu, se totiž suverénně stala tím nejlepším, co jsem za letošek přečetla....

A po dočtení knihy Já a pan Jones musím konstatovat, že Lucy Diamond se stává mojí velkou oblíbenkyní. Tahle matka tří děti psát prostě umí. Její příběhy jsou plné optimismu a svěžího humoru, což oceníte - za deštivých podzimních dnů obzvlášť.

Na stránkách románu Já a pan Jones nepotkáváme jednu, ale hned tři hrdinky. Každá je úplně jiná, a přestože žijí v naprosto odlišných světech, jedno je spojuje  - chlapi. Respektive bratři - tříčlenný klan Jonesových.


Alicia má za muže toho nejstaršího - Hugha. Spolehlivého, praktického a občas trochu nudného "tátu od rodiny," se kterým začala chodit už na vysoké. Donedávna Alicii jejich léty prověřený stereotyp vyhovoval, jenže teď se jí blíží čtyřicítka a pomyslný vlak prostě nečeká...


Nejvyšší čas vrhnout se po hlavě do nějakého dobrodružství....  jenže nedá toho v sázku až příliš?


Emma má za muže Davida Jonese, který se narodil jako druhý v pořadí. Sympatická designérka interiérů neprožívá zrovna ideální období. Třicítku už má dávno za sebou a pořád ne a ne otěhotnět...


Navíc David ztratil práci, následkem čehož se museli vzdát vysněného domu… vydrží jejich manželství tenhle nápor?


A konečně Izzy… nejmladší z trojice žen. Matka dvou holčiček, která právě uprchla od násilnického manžela Garyho a čirou náhodou potkala Charlieho - posledního z klanu Jonesových. Pomůže jí tenhle (lehce přidrzlý) benjamínek začít nový život?

Pan Jones

Musím říct, že tahle kniha splnila všechna má očekávání a je naprosto úžasná. Bavila mě od začátku do konce, nenudila jsem se ani chvíli. Lucy Diamond mě ovšem tentokrát překvapila. Nenapsala lehce předvídatelnou pohádku, ale milý a přesto reálný příběh. Smutné momenty tady rozhodně nechybí, kniha se nese v duchu stokrát ověřeného - jednou jsi dole, jindy nahoře.


Přesto je to ale román, který si okamžitě zamilujete - už jen díky tomu, jak rychle Vás vtáhne do děje. Všechny tři dámy v hlavních rolích jsem si oblíbila a bylo by pro mě těžké rozhodnout se, která z nich je ta nejlepší. Každá má něco, co si zasluhuje obdiv a každá Vám bude něčím blízká.


Kniha je napsaná milým a čtivým způsobem, pro Lucy Diamond naprosto typickým. Stránky Vám budou ubíhat jedna za druhou.


Suma sumárum: Román Já a pan Jones je naprosto skvělá kniha, která potěší a ke které se zaručeně v průběhu roku vrátíte ještě mnohokrát. Mně se líbila strašně moc a budu ji doporučovat každému na potkání.

Název: Já a pan Jones
Autor: Lucy Diamond
Přeložila: Jana Vlčková
Vydalo nakladatelství: Domino
Rok vydání: 2015
Počet stran: 371
Hodnocení: 100%

Foto: www.dominoknihy.cz

www.dominoknihy.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

NEZAPOMÍNEJME DĚTEM VYPRÁVĚT - Rozhovor se Spolkem Storytelling

Storytelling200Spolek Storytelling se věnuje vyprávění příběhů už několik let. Vypráví na nejrůznějších akcích, ve školách, knihovnách, na festivalech, v divadlech i kavárnách. Učí také zájemce na seminářích, jak poutavě a zajímavě vyprávět, ať už dětem ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

RECENZE: Harry Potter a Prokleté dítě

harry potter200Již několik měsíců fanoušci Harryho Pottera netrpělivě očekávali další díl ze série knih o chlapci, který zůstal naživu. Já k nim samozřejmě patřila také, a jaké jsou moje dojmy?
...


Literatura

Konec receptů na papírkách, pořiďte si zápisník receptů

muj-zapisnik-receptu 200V Apetit edici vyšla kniha Můj zápisník receptů doplněné 106 tipů a triků z Apetitu.

 

...

Divadlo

Kouzelná, pohádková, strhující My fair lady

my-fair-lady 200Městské divadlo Zlín na konci předešlé sezóny představilo hudební komedii podle hry George Bernarda Swawa a filmu Gabriela Pascala Pygmalion - My fair lady. Nebyl to jednoduchý počin, protože většina zná zápletku nebo filmové zpracová...

Film

Tři oříšky pro Popelku navždy

tri orisky-pro popelku 200V poválečném období nalezneme řadu neomrzitelných pohádek, které se k divákům (nyní už převážně televizním) ustavičně vracejí, a mezi nimi i několik takových, které bez nadsázky patří k tomu nejlepšímu, co v tomto žá...