Lucie v pozici stromu: Román plný jógy, lásky a odpuštění

Lucie v pozici stromu: Román plný jógy, lásky a odpuštění

Tisk

Lucie perexLucie, Diana, Leona a Marie. Čtyři kamarádky, čtyři osudy. Čtyři příběhy se společným jmenovatelem, kterým překvapivě není muž, ale docela obyčejné cvičení – jóga.

 


Lucii potkáváme v den oslavy jejích pětatřicátých narozenin. Slaví je s těmi nejbližšími – manžela byste ovšem mezi nimi hledali marně. Robin totiž našel štěstí u mladší, ke které se jednoho krásného dne také odstěhoval. Lucie zůstala ve velkém domě, zatíženém hypotékou, sama, jen se svými vzpomínkami. A s touhou otěhotnět, kterou se jí ovšem doteď nepodařilo naplnit. Na rozdíl od Diany – k té se miminko přihlásilo neznámo jak. Co si má ovšem s tím malým, pod srdcem rostoucím drobečkem počít? Leona nic takového neřeší. Je už hrdou maminkou dcery Adiny a momentálně se těší na další přírůstek. Mateřské štěstí ovšem vyvažuje permanentní osamělost – život s lékařem se ukazuje jako velká řehole. Marie už má děti odrostlé a plně se věnuje svému podnikání – má vlastní cukrárnu. Hektický život mladé podnikatelky zpomalí až zákeřná rakovina, která pochopitelně přichází bez pozvání. Dokáže ji Marie porazit?

Čtyři příběhy, bravurně spojené v jeden, Vás zaručeně překvapí. Na svědomí je má rodačka z Děčína Beáta Matyášová, která v psaní rozhodně není žádnou začátečnicí. Koneckonců Lucie v pozici stromu je už její čtvrtou knihou. Na propracovaném, ale nijak rozvláčném příběhu je to znát. Knížka obsahuje vše, co od románu pro ženy očekáváte: lásku, napětí i romantický happy end na závěr. Svým rozsahem přitom odpovídá povídce, takže nezabere moc času. Přečíst si ji můžete třeba během delší cesty vlakem nebo v čekárně u lékaře.

Mně se Lucie v pozici stromu líbila a bez váhání ji doporučuji dál. Knížka je skvělou oddechovkou a výbornou společnicí pro dlouhé zimní večery. Bude Vás bavit!

Lucie obalka

Lucie v pozici stromu
Autor: Beáta Matyášová
Vydalo nakladatelství: Motto
Rok vydání: 2014
Počet stran: 127
Hodnocení: 90 %

www.motto.cz/lucie-v-pozici-stromu/

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Martin Pošta: Nejsou pro mne důležité výsledky, ale cesta k nim

martin posta 200Zpěváka Martina Poštu můžete znát nejen z řady muzikálů, ale také například z kapely Laura a její tygři. O tom, které role ho nejvíce baví a jak se dostal z jeviště k profesionálnímu koučování, se doč...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Myslel si, že jeho život už nemůže být horší. Ale pak ho spolknul eskalátor

eskalator perexDamián je obyčejný kluk. Nevyniká krásou, inteligencí, talentem, smyslem pro humor ani roztomilostí. To by možná ani nevadilo, kdyby nebyl jediným průměrným a nezajímavým dítětem ve skupince sedmi sourozenců.


Literatura

Těšíme se na Vánoce

200liteÚtlý sešit, jehož autor zůstal utajen, pokud jím není autor fotek Jiří Vyskočil, je určen dětem od 6 let, které se nemohou dočkat Vánoc, a jejich rodičům. Společně si mohou ukrátit čekání na Vánoce kreativní přípravou vánočních ozdob a prožít tak pohr...

Divadlo

Zahraj to znovu, Same. Kultovní komedii plnou chytré a osvěžující zábavy uvede Vršovické divadlo MANA

Zahraj to znovu Same 200Komedie, která nezklame. Hra Woodyho Allena plná vtipných, nadčasově platných hlášek o partnerství a smyslu života, která sny staví do kontrastu s životní realitou. To je nová inscenace Zahraj to znovu, Same, kterou od 2...

Film

Ledové Království je o dvou princeznách

Frozen perexLedové Království (2013) je zvláštní směs nejoblíbenějších a nejpozitivnějších žánrů. Animovaná pohádka je zároveň muzikál, komedie i dobrodružná akce, plná nebezpečí a nečekaných zvratů. Předlohu pro pohádku napsal Hans Christ...