Provokatérka Ivanna Benešová možná natočila klip roku!

Provokatérka Ivanna Benešová možná natočila klip roku!

Tisk

benesova 200Během svých studií natočila dokument o pozadí českého porno průmyslu. Pak, před dvěma lety, napálila novináře i veřejnost falešným dokumentem Zneužívaný. Šokovala i focením aktů pro Playboy v centru Prahy. Za poslední rok se sice z bulvárních plátků malinko stáhla, ale o to více překvapuje svou tvorbou. A na poli českých klipových režisérů začíná být docela silnou hráčkou. Novinka Syria, kterou natočila k písni Sámera Issy, byla pro mnohé překvapením! Ivanna Benešová dokazuje, že umí.

 

Minulý týden Sámer Issa křtil v pražském klubu Maxim svůj nový videoklip. S organizací večera mu pomáhala autorka klipu, režisérka a producentka Ivanna Benešová. K překvapení mnoha hostů se však současný klip mladého umělce nedal dost dobře přirovnat k jeho dřívějším počinům. Na první pohled bylo jasné, že za tímto videem musí stát profesionální tým. Jedná se bezesporu o nejlepší Issův videoklip za celou jeho kariéru, a o jeden z nejvydařenějších klipů tohoto roku.

Natáčení probíhalo v Tunisu, v ghettu, na Sahaře, i na pobřeží u moře. K pomalé skladbě byl spot decentně pomalu postříhaný a obohacený také o jeden trikový záběr, v němž se tanečnice na pláži rozplynula do tisíců kousíčků. Vysoce zpomalené záběry také zahrály svou úlohu na výbornou, takže několik dojatých fanynek v klubu po zhlédnutí klipu dokonce uronilo slzu.

benesova 2

Nutno však podotknout, že autoři tento klip nerealizovali z pouhé snahy o zviditelnění samotného zpěváka. Cílem bylo poukázat na nelichotivou situaci v Sýrii. Tam v těchto dnech zuří občanská válka a situace je doslova tragická. A právě samotný fakt, že perfektně natočený videoklip Syria má i mezinárodní přesah a snaží se společnost upozornit na určitý aktuální problém, dělá z tohoto videa dílo, jež stojí za vidění.

benesova 1

Sámer Issa svým prvním seriózně pojatým videoklipem ukazuje, že zvážněl a zřejmě konečně dospěl. A režisérka Benešová znovu dokazuje, že videoklipy jsou její parketou.

Video můžete vidět zde:

Zdroj: Fotky s černým okrajem: Martin Trnka, fotka režisérky: produkce Sámer Issa


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

HANKA KŘÍŽKOVÁ: „S úsměvem jde všechno líp…“

Krizkova 200Muzikálová herečka, zpěvačka Hanka Křížková, která momentálně účinkuje v Mamma Mia!, Dracula, připravuje se na znovuobnovenou Carmen je ve svém živlu. Začalo jaro a ona, milovnice květin, všeho barevného a voňavého ožila. Jak přiznává, od jara ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Poznejte 50 odstínů a chutí hantecu

50 odstinu hantecu hrbet200V Nakladatelství JOTA na začátku října vyšla hned dvojkniha zaměřená na hantec: 50 odstínů hantecu a 50 chutí hantecu. Vydejte se na exkurzi po tomto skvělém jazyce, i když nejste z Brna, bude vás to bavit.

...

Divadlo

V disco-operním muzikálu Pudl a pudr představí Geisslers fantastické počátky divadla v Čechách

pudl a pudr 200Divadelní soubor Geisslers Hofcomoedianten uvede v neděli 25. září 2022 v Divadle VILA Štvanice pražskou premiéru autorského nově-barokního muzikálu Pudl a pudr. Představení roztančené v rytmu disco-opery je inspirováno pražskými divadelními ...

Film

Ženy v běhu pobaví i dojmou

ženy v běhu 1

Komedie mají v našich končinách dlouhou tradici. Bohužel v poslední době vychází celá řada špatných zástupců tohoto žánru, které se nebojím nazvat až za trapné. Naštěstí se čas od času objeví i snímek, který má naději...