Igor Orozovič se vydává na hudební dráhu, natáčí singl i klip a vyjede s kapelou na první koncertní sérii

Igor Orozovič se vydává na hudební dráhu, natáčí singl i klip a vyjede s kapelou na první koncertní sérii

Tisk

orozovic 200Igor Orozovič je známý především z činohry Národního divadla, ale také třeba z pozoruhodného muzikálu Davida Bowieho Lazarus v Divadle Komedie či z oceňované autorské životopisné komedie Bezruký Frantík Divadla pod Palmovkou. Televizní diváci ho znají z Poldy, Devadesátek, Pasti nebo z filmových novinek Jedině Tereza a Řekni to psem. Orozovič před třinácti lety spoluzakládal populární Cabaret Calembour, pro který píše hudbu. Před rokem, v období lockdownu, zaujal širokou veřejnost charitativní písní s klipem Hippokratova armáda, který vznikl ve spolupráci s Kontem Bariéry na podporu lékařů.

Vedle herectví se Igor Orozovič nyní vydává s novým autorským písňovým repertoárem na sólovou hudební dráhu. Se svojí kapelou pod značkou Igor Orozovič & Co. vyjede ve spolupráci se Supraphonem na první koncertní sérii na trase Praha – Ostrava – Brno, kterou pojmenovala jedna z jeho temnějších písní Když chlap svléká tmu.

V těchto dnech Igor v produkci Jana Aleše natáčí singl Náušnice, ve kterém zazní i charismatický hlas Veroniky Lazorčákové. K singlu během března vznikne i videoklip v režii Jany Hojdové. Sám k tomu uvádí: „Na sólovou hudební dráhu jsem pomýšlel odjakživa. Ale měl jsem dojem, že musím nějak hudebně i duševně dozrát, abych s tím mohl vylézt před lidi. Tvorba pro Cabaret Calembour je naplňující a nekončí. Ale je to převážně zábavný žánr a dost jasně vykrystalizovaná poetika. A i když jsem do každé inscenace propašoval nějakou tu šansonovější záležitost, pořád jsem cítil, že se chci ještě pustit do nové hudební řeky a pořádně se v ní vyráchat, aby mi pak za dvacet let nebylo líto, že jsem to nezkusil.“ A ještě dodává: „Už zjišťuju, že ta řeka nemá dno a je mnohem těžší psát hudbu a texty sám pro sebe a za sebe, než tvořit pro inscenaci nebo nějakého jiného zpěváka. Zároveň nemám jasně definovaný žánr a pro autorské songy není v češtině pojmenování, pokud člověk nechce být písničkář nebo šansoniér. Ale vlastně to je výzva... Hodlám si s tím pohrávat a hledat společně s posluchači. Nebudeme si to přece usnadňovat škatulkou.“

Koncerty Igora Orozoviče s kapelou nabídnou hudbu, která neutíká k elektronice, a texty, které neutíkají k anglické zkratce. Část kapely tvoří muzikanti odkojení rockem a blues: Michal Rákosník, Marcus Jurkovič a Jan Timiopulos. Jazzovým saxofonem to koření Martin Forst a klavírem jistí Zdeněk Dočekal. Kapelu zdobí virtuózní flétnistka a vokalistka Kristýna Farag a speciálním hostem, jenž se zapojí do některých koncertních vystoupení, bude herečka a zpěvačka Veronika Lazorčáková.

orozovic 1

„Chceme, aby celý koncert byl jedním velkým zážitkem. Aby to posluchače vcuclo a až do konce nepustilo. Na chvíli jsme zapomněli na svět venku a ve zšeřelém sále sdíleli hudbu a příběhy. Na chvilku si společně stvořili vlastní svět,“ uvažuje Igor Orozovič.

IGOR OROZOVIČ & Co. – KONCERT/ KDYŽ CHLAP SVLÉKÁ TMU
13. dubna PRAHA – La Fabrika / VYPRODÁNO
14. dubna PRAHA – La Fabrika / přidaný koncert
20. dubna OSTRAVA – Divadlo Mír
26. května BRNO – Cabaret Des Péchés
Koncert 13. dubna 2022 v pražské La Fabrice se vyprodal již krátce po tom, co se vstupenky dostaly do prodeje. Další koncert v La Fabrice se podařilo pořadatelům přidat už 14. dubna a jeho předprodej odstartoval ve středu 23. února 2022.

„Že se náš první koncert vyprodá tak rychle a takřka bez reklamy, jsme samozřejmě nečekali a je to radost. Ale taky panika: koncert se blíží, a když vím, že se vyprodal, sílí pocit zodpovědnosti, že musí být dobrej. A to bude! Je to ta nejlepší motivace, jakou jsme mohli dostat,“ glosuje nečekanou situaci Igor Orozovič.

orozovic 2

PŘEDPRODEJE KONCERTŮ:
PRAHA: La Fabrika https://bit.ly/IGOR-PRAHA-VSTUPENKY_LaFabrika
OSTRAVA: Divadlo Mír https://bit.ly/IGOR-OSTRAVA-VSTUPENKY_DivadloMÍR
BRNO: Cabaret Des Peches https://bit.ly/IGOR-BRNO-VSTUPENKY_CabaretDesPeches

Zdroj foto: Martin Kubica

Více informací:

Facebook: https://bit.ly/IgorOrozovic-facebook
Instagram: https://bit.ly/IgorOrozovic-instagram
YouTube: https://bit.ly/IgorOrozovic-YouTube


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Support Lesbiens: „Jsme tu přece pro fandy a ti musí slyšet na koncertech pecky“

support lesbiens 200Pohodlně se usaďte a přečtěte si rozhovor s jednou z hvězd festivalu Holešovská Regata, se skupinou Support Lesbiens. Za ni odpovídala stálice Hynek Toman, jež se nezalekl rozpa...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

POKÁNÍ - když láska nedostane šanci

Pokani perexNeuvěřitelně silný příběh o lásce mezi Cecilií a Robbiem, která ani neměla možnost se dál rozvíjet, protože od sebe byli Cecilie a Robbie nedobrovolně rozděleni. Jsme v Anglii v roce 1939. Celý svět čeká jedno z nejtemnějších období – 2.světová...

Divadlo

Mary Page Marlowová: Mozaika jednoho obyčejně neobyčejného života

Mary Page Marlowova200Kdybyste měli vybrat z celého svého života jedenáct scén, které by ho dokázaly vystihnout, které by to byly? A dal by se z nich složit příběh, který by dával smysl?

 

...

Film

Dokáže jeden muž zvládnout tři děti?

martin venuse perexŘíká se, že žena vydrží víc než člověk. Jak si tedy povede celý měsíc průměrný muž v ženské úloze a zda se potvrdí zažitá fráze, že muži jsou z Marsu a ženy z Venuše, se dozvíte v romantické komedii Jiřího Chlumského Martin a ...