Masters Of Rock 2012: ARCH ENEMY

Masters Of Rock 2012: ARCH ENEMY

Tisk
ImageARCH ENEMY je švédská deathmetalová skupina založená roku 1996 kytaristou ze skupiny Carcass - Michaelem Amottem.






Skupinu v původní sestavě založil Michael Amott s mladším bratrem Christopherem, ke kterým se připojil zpěvák Johan Liiva a bubeník Daniel Erlandsson. V roce 1998 byl do skupiny přijat basák Martin Bengtsson a nový bubeník Peter Wildoer a v této nové sestavě vydali album Stigmata. Tímto albem si získali popularitu v Evropě i v Americe. Bylo to jejich první celosvětově vydávané album. Daniel Erlandsson se vrátil zpět k bicím v roce 1999 a baskytaru převzal Sharlee D'Angelo. V této sestavě vydali Arch Enemy album Burning Bridges a nedlouho potom i živák Burning Japan Live 1999, jehož prodej měl být omezen jen pro Japonsko, ale později bylo vydáno celosvětově. Album Burning Bridges bylo jiné, melodičtější než předešlá alba.

Image


Zpěvák Johan Liiva byl v roce 2001 od skupiny odejit. Michael Amott usoudil, že Johanův zpěv se nehodí k jejich stylu, a hledal dynamičtějšího frontmana. Nakonec našel frontwoman - Johana nahradila Angela Gossow, amatérská žurnalistka a deathmetalová zpěvačka z Kolína. Michael od ní dostal během jednoho interwiev její demonahrávku - a tahle blonďatá ďáblice ho okamžitě zaujala. První album po přijetí Angely bylo Wages of Sin a Angelin zpěv posunul kapelu do nové dimenze.

Další úspěšné album Anthems of Rebellion vyšlo v roce 2003. V listopadu 2004 vydala skupina EP Dead Eyes See No Future, na kterém byly mimo vlastních skladeb i coververze písní od Megadeth, Manowar a Carcass. V červnu 2005 skupina dokončila nahrávání šestého studiového alba Doomsday Machine. V červenci 2005 kytarista Christopher Amott opustil z osobních důvodů na čas skupinu, na téměř dva roky ho nahradil Fredrik Akesson, ale v roce 2007 se vrací.


A skupina jezdila po světě, vyprodávala koncerty a mezitím ve studiu sekala ve dvouletých intervalech jako na běžícím pásu další úspěšná alba. V roce 2007 vyšlo album Rise of the Tyrant, 2009 Root Of All Evil a 2011 zatím poslední, již deváté studiové album Khaos Legions - v současné době k němu jedou evropské turné. V roce 2011 vystoupili na Metalfestu v Plzni a byli skvělí. Letos je budeme mít příležitost vidět naživo znovu, a to na největším českém rockovém a metalovém festivalu - Masters of Rock ve Vizovicích.

Sestava skupiny:

•    Angela Gossow - zpěv (od roku 2001)
•    Michael Amott - kytara, doprovodný zpěv (od roku 1996)
•    Christopher Amott - kytara (1996-2005, od roku 2007)
•    Sharlee D'Angelo - basová kytara (od roku 1999)
•    Daniel Erlandsson - bicí (1996-1998, od roku 1999)

Studiová alba:

1.    Black Earth (1996)
2.    Stigmata (1998)
3.    Burning Bridges (1999)
4.    Wages Of Sin (2001)
5.    Anthems Of Rebellion (2003)
6.    Doomsday Machine (2005)
7.    Rise Of The Tyrant (2007)
8.    The Root Of All Evil (2009)
9.    Khaos Legions (2011)

Zdroj foto: archenemy.net

 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Alžběta Bublanová: „Život s panikou mě naučil být silnější. Ovládat svůj život a nespoléhat se pořád na někoho.“

alzbeta bublanova 200Alžběta Bublanová za svou prvotinu, povídkovou sbírku Čtyři stěny (2012), získala od Akademie literatury české ocenění Máchova růže. Kromě beletrie se zabývá také psaním recenzí, rozhovorů, fejetonů a článků. Narodila se 8....

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Je to na beton?

beton perexBeton je stavební materiál skládající se z pojiva a plniva, ze kterých po zatuhnutí vznikne umělý slepenec, tolik k vysvětlení k betonové hmotě.

 

...

Divadlo

Unikátní akce: Festival Tanec Ostrava

festival tanec ostravaLetos se již po 12. uskuteční jediná přehlídka soudobého tance, fyzického a pohybového divadla v Ostravě. Unikátní akce zve příznivce ladného i nekonvenčního umění, kde schopnost ‚čtení mezi řádky‘ je více než vítanou. O čem, že j...

Film

Extrémní biker Michal Maroši se v životopisném filmu svléká do naha - obrazně i doopravdy

ten co slavi kazdy den 200Do kin míří nový dokumentární snímek Ten, co slaví každý den. Celovečerní film režiséra a kameramana Martina Vrbického shrnuje život bikera Michala Marošiho, který díky horským kolům unikl volání temných sil a dotáhl to...