Zemřela Whitney Houston

Zemřela Whitney Houston

Tisk
ImageAmerická zpěvačka a herečka zemřela včera v odpoledních hodinách v Los Angeles. Zde byla ubytovaná v hotelu Beverly Hilton jako host. V ranních hodinách onoho dne ještě byla viděna, jak opouští před-večírek k slavnostnímu předávání cen Grammy. Organizátoři Grammy ihned zareagovali na tragickou smrt  a slavnostní večer předávání cen Grammy by měl uctít její památku.

Hudební manažer Whitney Houston řekl, že v posledních dnech vypadala zdravě a krásně. Prý se jen snažila skrývat před paparazzi a reportéry, chtěla mít klid. Tělo zpěvačky bylo nalezeno, jejím osobním strážcem v pokoji Beverly Hilton. Měla pouhých 48 let. Příčina smrti je zatím neznámá.


Whitney Houston byla jednou z nejoslavovanějších zpěvaček všech dob. Její hity I Will Always Love You nebo Saving All My Love For You se staly dlouhodobými hity. Právě zmíněná skladba I Will Always Love You je nejprodávanější písní všech dob.


Bohatá kariéra Whitney Houston


W. Houstoun zpívala již od pěti let gospely, matce a to díky své matce Cissy Houston – gospelové zpěvačce. V mládí doprovázela svým hlasem matku i umělce jako Chaka Khan nebo Lou Rawls. V devatenácti letech dostala nabídku od Cliva Davidse, podepsala s ním smlouvu a otevřela si brány do velkého hudebního světa. První album vydané 1985 se okamžitě stalo nejprodávanějším, a některé skladby byly oceněny Grammy.

Léta největšího úspěchu a slávy tedy sklízela v 80. a v 90. letech. Na špičku hudebního průmyslu se vyšvihla neuvěřitelně rychle a nezůstala jen u něj. Její hlas a talent přilákal i Hollywood. Zahrála si ve filmu The Bodyguard. Na jednu stranu jí film přinesl největší hit kariéry I Will Always Love You, na druhou stranu se o ní začalo proslýchat, že je nedochvilná a není schopná spolupráce.

 

Image


Na velkou scénu se vrátila až v roce 1995. V tu dobu si však začala pohrávat s marihuanou a s jinými drogami. Chování zpěvačky se stávalo čím dál více nevyrovnané. Za nedlouho se provdala za Bobbyho Browna, se kterým měla dceru. Manželství zpěvákům nevydrželo, a v roce 2007 se pár rozvedl.

Celkem 11 songů se stalo jedničkou amerických hitparád. Za desetiletí a půl prodala 170 milionů desek.  Získala 6 cen Grammy, z toho tři za nejlepší popový vokál v ženské kategorii. Osobní strážce, stejnojmenné album jako film, patří k deseti nejprodávanějším albům všech dob. Whitney Houston měla neuvěřitelný talent a uměla ho využít.

Její smrt přinesla hudebnímu průmyslu nečekanou ztrátu a obrovský zármutek. V poslední době měla Houston problémy s hlasem. Nebyla schopna vyzpívat vysoké tóniny, které pro ni byly typické. Příčinou byly drogy, které užívala.

 

Image



Zdroje foto:
wikipedie.cz

 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Já rád hraju všude, ale všechna ta místa, kde vystupujeme, mají něco do sebe, říká bubeník Libor Školný

libor perexV otrokovické rockové kapele GAIA je její bubeník Libor Školný největším srandistou. Jeho smysl pro humor je pověstný a nakažlivý. Civilním povoláním je zlínský rodák svářeč - zámečník, ale k muzice má blízko už odma...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Lou Kuenzler, Sandra Rigby, Andrew Weale: Kouzelná zvířátka

zviratka noc perexNádherné a klidné čtení, před spaním bych si jako dítě nepřála nic jiného, než třeba toto: „Uvolněte se, zavřete oči a představte si nádherný vysoký strom se ...

Divadlo

Švandovo divadlo přináší mrazivý zážitek

zahrada perexKdyž slyšíte název Betonová zahrada a nečetli jste novelu Iana McEwana ani neviděli její filmovou verzi, asi máte mnoho představ, co se za trochu sterilním názvem skrývá. Přesně pro takové diváky bude nová inscenace mrazivým zážitkem. V Česku...

Film

Jak cenzura dohlížela na filmaře i ve „zlatých“ 60. letech

vadi nevadi 200Kdyby nebylo studentských prací, zpravidla disertačních, obhajovaných na vysokých školách, řada důležitých, ba zásadních knih by jednoduše chyběla – mnohá nakladatelství tak vcelku levně získávají odborně kvalitní, a přitom čtenářsky atrakt...