Šárka Vaňková přichází s projektem a koncertem P.S. Iveta, s původní kapelou Ivety Bartošové

Šárka Vaňková přichází s projektem a koncertem P.S. Iveta, s původní kapelou Ivety Bartošové

Tisk

Šárka Vaňková200V příštím roce to bude 20 let, kdy se Šárka Vaňková stala stříbrnou Československou SuperStar v historicky prvním ročníku. Uplyne také 10 let, kdy dobrovolně život ukončila zpěvačka Iveta Bartošová. Mladá zpěvačka nyní přichází s projektem P.S. IVETA, který 4. října odstartoval koncertem v pražském Strašnickém divadle.

 

Kapelník původní kapely Ivety Bartošové Fredy Bittner už delší dobu přemýšlel nad vznikem projektu, který by dovolil fanouškům této československé popové ikony 80. a 90. let slyšet její songy zase pěkně pohromadě a hlavně živě zahrané a s citem zazpívané.

Poté, co se loni ve vyprodané Lucerně uskutečnil velký gala koncert, kde oblíbené hity Ivety Bartošové zazpívala řada českých zpěvaček a zpěváků, zaujala kapelníka Fredyho ze všech nejvíc zaujala právě Šárka Vaňková.

„Je tam určitá podoba, nejen vizuální, ale i tím jak člověk působí. Šárka stále působí jako taková holčička a tou Iveta zůstávala úplně do konce života. Navíc jsem viděl, jak jí ty songy baví, jak si je užívá, jako tehdy Iveta... Tak jsem Šárce nabídl, aby v tomto projektu s námi zůstala," prozradil s úsměvem Bittner.

Šárka Vaňková1

To účastnici historicky první SuperStar velmi potěšilo a po sérii zkoušek se podařilo dát dohromady pražský koncert ve Strašnickém divadle, kde také hraje v některých inscenacích.

„Kromě koncertu 4. října se chystáme ukázat různě po ČR. V projektu P.S. Iveta plánujeme představit publiku původní playlist 22 songů který dala dohromady před svou tragickou smrti sama Iveta Bartošová. Svoje největší hity, svoje nejmilejší songy, jak ona to viděla a cítila. Toho se držíme," říká Šárka Vaňková s tím, že diváci a fanoušci se mohou těšit na zásadní hity jako: "Víš, lásko", "Hej pane diskžokej", "Půlnoční smíření", "Juanita", "Tři oříšky" a další pecky.

„Nechceme z toho dělat nějaký vzpomínkový koncert, nějakou tryznu! Naším cílem je, aby její songy, které řada lidi dodnes miluje, žily dál a zněly živě," podotkla Šárka Vaňková, které se daří v profesním, ale i osobním životě. Tajemstvím už dávno není, že nějakou dobu tvoří pár se známým muzikantem a hercem Petrem Vondráčkem. Šárka také plánuje další projekty, o kterých zatím ještě nechce mluvit. „Teď se na všechny těšíme s kapelou v rámci projektu P. S. Iveta," dodala Šárka.

Šárka Vaňková2

Zdroj foto: Lucie Nesládková, Petr Burda


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Interview s Petrou Maxin - Čegiňovou

ceginova 200Petra Maxin – Čegiňová je scénaristra zo skupiny ABBA SLOVAKIA.

 

 

 

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Nová kniha Blanky Faltové Nezvi si vraha do života

NezviSiVrahaDoZivotaKniha Blanky Faltové Nezvi si vraha do života je označená jako kniha plná napětí a erotiky. Pod tím bych si představila úplně něco jiného, než ve skutečnosti je. Napětí je celkem jasné – občas se ráda bojím....

Divadlo

Faust na deskách Buran Teatr v Brně

Faust 200Nejdřív několik základních informací:  BURANTEATR se zrodil v létě 2003 v hlavách dvojice studentů Divadelní fakulty JAMU Zetela a Jana Šotkovského – z potřeby realizovat své představy o divadelním provozu mimo existující divadla. Zakladatelé se tehd...

Film

Projekt Moje kino live je zpátky

Moje kino live

Již tuto sobotu 3. října se vrací projekce ve virtuálním kinosále Moje kino LIVE. Diváci tak budou moci z pohodl...