JEAN-MICHEL JARRE uvádí « WELCOME TO THE OTHER SIDE »: NOVOROČNÍ SPEKTAKULÁRNÍ KONCERT ve virtuálním NOTRE-DAME

JEAN-MICHEL JARRE uvádí « WELCOME TO THE OTHER SIDE »: NOVOROČNÍ SPEKTAKULÁRNÍ KONCERT ve virtuálním NOTRE-DAME

Tisk

jean-michel jarre 200Ve spolupráce s městem Paříž a pod patronátem UNESCO přinese mág elektronické hudby Jean-Michel Jarre spolu s francouzským virtuálním start-upem VRrOOm živý přenos spektakulárního koncertu, který se bude promítat na legendární virtuální katedrálu Notre-Dame. Vizuální svět, který stvořil Jarre pro VR, se představí v unikátní 3D architektonické laserové scénografii.

 

 

"Welcome to the Other Side" je jednorázový, exkluzivní a pro všechny přístupný koncert zdarma, který si mohou dopřát všichni fanoušci, kteří chtějí strávit Nový rok oslavou ve speciálním, futuristickém a slavnostním stylu. Zároveň je určitou nadějí pro rok 2021, že temné časy, kterými jsme letos procházely, už končí. Notre-Dame je unikátním prostorem pro kolektivní imaginaci, je symbolem síly a světového dědictví, které nás spojuje.

Jarre nás tímto pozývá k virtuálnímu koncertu, kde můžeme všichni společně uspořádat virtuální novoroční party, kdekoliv na světě právě jsme, včetně těch, kteří jsou právě v ten čas sociálně nebo geograficky izolováni.

Live stream bude pojat jako špičková kombinace současných moderních médií: vítejte na druhé straně reality, vítejte v Novém roce, vítejte na vlastní osobní oslavě, vítejte na celosvětové party, to vše v dimenzi, kterou si sami zvolíte:

  • v totálním ponoru na sociální VR platformě Vrchat, která je přístupná jednoduše přes PC nebo audio virtuální realitě pro fanoušky, kteří dávají přednost VR sluchátkům
  • Live-streaming na sociálních platformách Jean-Michela Jarreho přes PC nebo Mac a chytré telefony
  • architektonická 3D laserová scénografie na fasádě notredamské katedrály pro všechny, kteří se na Silvestra budou pohybovat v Paříži
  • Live audio přenos na francouzském veřejném rádiu France Inter
  • Live TV přenos na francouzském kanále BFM Paris

Jean-Michel Jarre se představí živě ze studia kousek od katedrály, zatímco jeho avatar bude hrát zevnitř virtuálního Notre-Dame. 45minutový koncert se bude skládat ze skladeb z alba Electronica, které bylo nominováno na cenu Grammy, a z nových verzí jeho největších hitů z alb Oxygène a Equinoxe.

Audio z koncertu bude vydáno 1. 1. 2021 v 0:15h na všech streamingových platformách pod názvem “WELCOME TO THE OTHER SIDE – LIVE”.

jean-michel jarre

"Virtuální realita je pro dnešní dobu něco jako když na svět přišlo kino v dobách divadel. Něco naprosto kuriózního. Věřím, že VR je naší budoucností, novým způsobem uměleckého vyjádření,” dodává Jean-Michel Jarre.

Pusťte si koncert nahlas a sledujte ho na velké obrazovce!

Kde všude bude koncert k vidění a slyšení:
YouTube /jeanmicheljarre
Facebook /jeanmicheljarre
VRChat /hello.vrchat.com
VRrOOm /vrroom.buzz
City of Paris paris.fr
UNESCO unesco.org
France Inter Radio franceinter.fr
BFMTV & BFM Paris www.bfmtv.com

Autor foto: Peter Lindbergh


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Michal Malátný: „Nejsem od přírody zrovna optimista, ale po narození dcerky jsem si tak nějak srovnal život.“

michal malatny chinaskiSkupina Chinaski si léto užívala plnými doušky, a to především na festivalech. Mají však za sebou i dovolenou, můžeme je slyšet ve znělce k novému seriálu Ententýky a příští rok se snad dočkáme i další...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Zmrzlinové sedmé nebe: Léto v růžovém obalu, které musíte mít!

ymry 200Britskou redaktorku Abby Clementsovou v Česku až do teď nikdo neznal. A to přitom v roce 2010 napsala knihu Meet me under the Mistletoe, která se v Británii takřka okamžitě stala bestsellerem. Díky nakladatelství Argo se teď sympatická žena žijící v ...

Divadlo

Nora, osekaná, Helmerová

nora uvodkaHenrik Ibsen a jeho Nora (původně Domeček pro panenky) patří k divadelní klasice. Hra byla napsaná před více než sto lety, ale její téma – postavení žen ve společnosti - je živé dodnes. Inscenace brněnské Reduty (Národní divadlo Brno) přijela v p...

Film

Do Říma s láskou …a z Říma bez bolesti

Filmová tvorba Woodyho Allena je tak jedinečná a rozmanitá, že než abychom ji nahlíželi jako celek, lépe je si ji nejprve rozdělit do několika (přesněji tří) tvůrčích období. První skupinu tvoří jeho rané filmové grotesky, v nichž prokázal svůj pozo...