Album Dvanáctisměna jako pocta legendárnímu snímku Kulový blesk

Album Dvanáctisměna jako pocta legendárnímu snímku Kulový blesk

Tisk

RADOSTA 200Kultovní hlášky z filmu Kulový blesk ožívají v nečekaných souvislostech pod taktovkou skupiny Radosta, která vydává desku s názvem Dvanáctisměna.

 

 

Ing. Severin, Operní mistr Bílek, Jechová jsou nejen legendárními postavami z autorské dílny Zdeňka Svěráka a Ladislava Smoljaka, ale nově i názvy písní skupiny Radosta z debutového alba Dvanáctisměna. Plzeňská kapela věnuje na svém debutu každou ze skladeb některé z postav kultovní komedie Kulový blesk. Jednotlivé písně obsahují i původní hlášky zmíněných postav.

„Většinu skladeb jsme opatřili vlastním textem, i když několik z nich je postaveno čistě na úryvcích z filmu. Dost to souviselo s tím, jak jsme charakter dané postavy vnímali hudebně. Projekt jsme připravovali čtyři roky. Jsme opravdu rádi, že se koncept i výsledek zalíbil autorovi a dědicům práv původního filmu, kteří nám umožnili projekt realizovat,“ říká frontman, kytarista a zpěvák Jan J. Šimon.

Na singl Máňa vznikl rovněž videoklip, ve kterém účinkuje Daniela Kolářová, která v původní komedii ztvárnila paní Knotkovou. Byl to zároveň i vůbec první hudební videoklip, který ve své bohaté herecké kariéře natočila.

“Poselstvím skladby Máňa je čas. Čas, který plyne, a občas neměří každému stejně. Přes portál dobratecka.cz může každý sledující podpořit hospic ve svém okolí. My, jako kapela, jsme se rozhodli podpořit Hospic Svatého Lazara v Plzni,” vysvětluje okolnosti i netradiční poselství videoklipu saxofonistka Brazilská Klára.

Album Dvanáctisměna není jen jednorázovým studiovým projektem. Kapelu Radosta čeká již nyní několik koncertů v rámci letošní festivalové sezóny.

“Už během skládání jsem věděl, že chci, aby Radosta fungoval jako pódiová kapela. Tomu jsem přizpůsobil i proces psaní skladeb. Naše nejbližší velké vystoupení bude na Rock for People v Hradci Králové. ” uzavírá J. J. Šimon

Radosta1

Koncerty:
27.5. Něcobraní 2023 - plzeňský křest alba (kmotr Petr Kružík)
10.6. Tool, Burger ???? Chili Fest - Březová u Sokolova
11.6. Rock for people (hradecký křest alba) – HK
17.6. Rock pro hospic – Tachov
29.6. Vagon (+ ZNC) – pražský křest alba (kmotr Tomáš Jeřábek)
6.7. K. Vary – t.b.a.
21.7. Sokolov – Jack Daniels bar open air
5.8. Krušlov – Včelín
19.8. Festival na ulici – Plzeň
2.9. Festival Kefír – Hradec Králové
podzim t.b.a.

V nahrávkách jsou použity úryvky z filmu Kulový Blesk (režie: Ladislav Smoljak, Zděnek Podskalský, ČSSR 1978). © 2023 Státní fond kinematografie.

Kapela Radosta:

J. J. Šimon - kytara, zpěv a „Hej“
Klárka „Brazilská“ Heřmanová - saxofon, zpěv
Patrick Raab - kytara a „Hej“
David “Kopee-T” Ondřich - baskytara a „Hej“
Milan „Blažíš“ Bláha - bicí, chimney a „Hej“

RADOSTA Dvanactismena

Umělec: Radosta
Album: Dvanáctisměna
Datum vydání: 26.05.2023 / label: Indies Scope

Multilink: https://orcd.co/dvanactismena


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nejcennější je důvěra, říká Vladan Drvota

Vladan Drvota  portrét (2)Říká, že jeho snahou je v médiích hledat nejvhodnější prostor pro umělce, kteří potřebují představit svoji novou tvorbu a nepovažuje tedy za úplně vhodné, aby interview poskytoval on...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Milénium IV: Lisbeth proti The Spider Society

divka 200Máloco v poslední době vzbuzovalo takové emoce – myslím v okruhu literárního světa -  jako pokračování Milénia. A nejen emoce, gradovala také dlouhodobá očekávání, jak se s příběhem a oblíbenými hrdiny vypořádá nový autor.

Divadlo

Ženy na pokraji nervového zhroucení: Nový muzikál v divadle JAMU, na scéně v Orlí ulici, v Brně

zeny na pokraji 200Divadelní fakulta Janáčkovy akademie v Brně má vlastní muzikálovou scénu, kterou jim může kdekdo závidět. Na představení si mohou studenti vyzkoušet před publikem své dovednosti, pedagogové úspěšnost svého vedení, no je to prostě t...

Film

Věrná, statečná, ryzí. Příběh o dívce, která se stala legendou

Mulan perexMulan (Yifei Liu) je divoká a nezkrotná dívka. Aby přinesla čest své rodině, měla by se vdát a být tichá a poslušná, ale tyto podmínky splnit nedokáže. Když císař (Jet Li) vydá nařízení, že každá rodina musí poslat jednoho muže, který vstoupí do a...