Pocta úspěšnému Country Radiu a výborné muzice – CD 30 let spolu

Pocta úspěšnému Country Radiu a výborné muzice – CD 30 let spolu

Tisk

Country radio perexJiž tři dekády vnáší pohodu do naší neklidné doby rádio specializované na country a příbuznou muziku. Druhá oficiální česká soukromá rozhlasová stanice to rozjela přesně 15. srpna 1991 v 15 hodin a 15 minut.

 


Významné jubileum si Country Radio připomíná 2CD kompilací, sestavenou na základě hlasování současných posluchačů. Ve stylovém narozeninovém obalu tak nacházíme poctivou dávku poctivé hudby. Jelikož se jedná o vybraný profil toho historicky nejoblíbenějšího ve vysílání, na své si přijdou všichni milovníci tohoto trvale populárního žánru. Cédéčka obsahují písničky, které vznikaly od konce šedesátých let až do současnosti, takže můžeme slyšet jak nezaměnitelné písničkáře či legendární samotářské hlasy a klasickou country, tak zlidovělé banjisty nebo elektrifikované poslední kovboje. Nechybí ani medailisté z Porty.

Užila jsem si parádní a pohodový poslech melodické hudby s českými texty, které vlastně již zlidověly. Jistě bychom našli dalších třicet oblíbených skladeb, které tady třeba postrádáme. Ale od toho máme Country Radio, abychom si ho naladili a nechali znít tento specifický žánr – klidně dalších 30 let.

Co na 2CD najdete
CD1 Brhlík a Sojka (Pavel Dobeš) / Tam u nebeských bran (Michal Tučný) / Čekej tiše (Eva Olmerová) / Kousavá deka (Banjo Band Ivana Mládka) / Zátoka (Michal Tučný a Mirek Hoffmann) / Dálniční hlídka (Pavel Bobek) / Vítr nad Berounkou (Gladly S.W.) / Divokej horskej tymián (Pavel Lohonka) / Lilie Skautská (Taxmeni) / Zatím co ty spíš (Miroslav Černý) / Rosa na kolejích (Wabi Daněk) / Sedmnáct dnů (Miki Ryvola) / Skála (Folk Team) / Toulavej (Vojta Kiďák Tomáško) / Karlínský nábřeží (Helena Maršálková)

CD2 Až na vrcholky hor (Věra Martinová) / Báječná ženská (Michal Tučný) / Co nevidět se sejdem (Jitka Vrbová) / Jarní kurýr (Wabi Ryvola) / Panenka (Robert Křesťan & Poutníci) / Já to nejsem (Petr Kocman a Lucie Vondráčková) / Eldorádo (Waldemar Matuška) / Mám jen sebe (Jan & František Nedvědovi) / Jsi mým osudem (Rangers) / Velrybářská výprava (Pacifik) / Tři kříže (Hop Trop) / Pastor z Little Fort (Mirek Hoffmann) / Zelené francouzské pláně (Asonance) / Pampelišky – Děvče z Montany (Duo Červánek) / Montgomery – Jižní eskadrona (Wabi Daněk)

Country radio

30 let spolu - 30 největších hitů Country Radia
kompilace
Vydavatel: Supraphon
Rok vydání: 2021
Nosič/počet: CD/2

Hodnocení: 100 %

www.supraphon.cz/novinky/1785-30-nejvetsich-hitu-country-radia


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Chceme osvěžit zapadlá srdce kapkou poezie

poezie 200KLADNO/ BUŠTĚHRAD – Mám to štěstí, že je mohu řadit mezi své přátele. Je to dvojice, která je ojedinělá v tom, že se jim podařilo spojit dva zdánlivě odlišné žánry – poezii a hudbu, které se k sobě ale báječně hodí. Dělají to takovým způsobem, že...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Moodroký chlapec si vás získá

moodroky chlapec200Nakladatelství Ikar před pár dny vydalo další knihu populární spisovatelky Danielle Steel s názvem Modrooký chlapec. Na první pohled mě zaujala půvabná a decentní obálka se zimní tématikou, kde můžeme na pozadí parku se zasněžen...

Divadlo

Třeskutý duel vlašáku a mungo klíčků v Divadle Kalich

zenazapultemperexKoloniály se smíšeným zbožím nejsou jen tak obyčejné obchody. Nejen za pultem, ale také před pultem mezi regály s různorodým artiklem se denně odehrávají podivuhodné lidské i potravinové příběhy. Proto není divu, ...

Film

Co je otevřené dílo a jak ho vnímat

Otevrene dilo 200Od Umberta Eca u nás vyšly již leckteré spisy, avšak jeho první velký počin - Otevřené dílo - vychází teprve nyní, po více než půlstoletí od napsání, a to opět zásluhou nakladatelství Argo. I sám Eco si této práce zjevně vážil, protož...