Metalové okénko únor

Metalové okénko únor

Tisk

mo 200Nejkratší měsíc v roce za námi a před námi jeho rekapitulace z hlediska hudebního, lépe řečeno metalového. Přijde mi, že tentokrát zažíváme trochu exkurzi do minulosti díky kapelám, o kterých si můžete přečíst. Ale historie se opakuje a dobrá muzika přetrvá celá léta!

 

Americká maskovaná devítičlenná banda Slipknot překvapila samostatným singlem Bone Church. Jak je zvykem, tak Clown, tedy M. Shawn Crahan natočil video nazvané Yen – Director's Cut (Bone Church). Tak co na to říkáte?

Korn vydali před rokem nejnovější desku Requiem a na její počest vydávají nové pětipísňové EP a zároveň vypouští ven unikátní záznam z loňského představení této desky z kostela Hollywood United Methodist Church v Los Angeles. Tak si užijte bezmála dvacet minut parádní muziky:

Static-X oznámili vydání své osmé studiovky Project Regeneration: Vol. 2 na 3. listopadu. Najdeme zde 13 zbrusu nových písní, na kterých pracovali jak zemřelý zpěvák Wayne Static, tak i sestava zahrnující Tonyho Campose (basa), Koichi Fukudu (kytara), Kena Jaye (bicí). Nové album produkuje nynější vokalista a kytarista kapely Xer0. Jako první vlaštovku tu máme cover písničky Terrible Lie od kapely Nine Inch Nails:

Loni vydali desku Deceivers, kterou kladně uvítali jak fanoušci, tak hudební kritici, metalisté Arch Enemy a nyní se nám ohlašují s videoklipem k písničce Poisoned Arrow:

Pokud holdujete komerčnější hudbě, máme tu klípek k písničce Beaver Cage, což je nový singl Butcher Babies z jejich nového chystaného alba.

Do poněkud klidnějších vod nás přenese nový singl americké kapely Nonpoint, písnička Heartless:

V březnu 2003 vyšlo druhé album kapely Linkin Park, Meteora, na kterém se dají najít hity jako Somewhere I Belong, Faint, Numb a další. Linkin Park má pauzu od smrti zpěváka Chestera Benningtona od roku 2017 a Mike Shinoda říká, že žádné plány na novou hudbu, alba nebo živé koncerty, zbývající členové nemají. Nicméně, aby nějak oslavili album Meteora, vydali novou, nikdy nezveřejněnou písničku s trefným názvem Lost:

Godsmack vypustili do světa nejnovější singl Soul On Fire a zajímavé je, že klip k písni režíroval sám zpěvák Sully Erna. Líbí?

Znáte kapelu Umbilicus? Také mi to nic neříkalo, i když sestava je více, než zajímavá: bubeník Paul Mazurkiewicz (Cannibal Corpse), kytarista Taylor Nordberg (Deicide, Inhuman Condition), basák Vernon Blake (Anarchus) a zpěvák Brian Stephenson (Fore, Old James). Loni v září vydali debutovou desku Path Of 1000 Suns a teď v únoru odehráli první živý koncert na Floridě. Co na to říkáte?

 

Zdroj: https://blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Honza Jareš: „Je pro mě důležité, aby mě lidé vnímali jako umělce, nikoliv jako člověka, který nevidí a má to těžké.“

honza jares 200Honza Jareš se narodil v roce 1981 v Hradci Králové, své dětství prožil v Brně. Zde absolvoval základní školu pro nevidomé a souběžně Základní uměleckou školu Vítězslavy Kaprálové, obor zpěv a klavír. Poté se přestěhoval do Prahy a po něk...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Pozor na zákeřnou orchidej

vynalezci200Herbert G. Wells, autor známé Války světů, se věnoval i povídkové tvorbě. Čeští čtenáři tak v letošním roce mají možnost nastudovat víc než románovou tvorbu. A přesto, že je Wells vnímám jako zakladatel moderní science fiction, povídky jsou z r...

Divadlo

O klucích aneb Jsem kuchta

jsem kuchta 3perexO klucích aneb Jsem kuchta se jmenuje komedie německého dramatika Davida Gieselmanna, kterou připravil pro podzimní sezónu režisér, někdy i autor, a vlastně spíš muž mnoha rolí, také třeba ředitel Domu dětí a mládeže v Praze 10, R...

Film

Trochu jiný pohled na filmy

oscarNač se neustále hnát do kin za novinkami, když existuje spousta filmů, které nejsou známé a ani příliš neoplývají hvězdným obsazením, a přitom dokážou člověka zasáhnout daleko více, než všude propagované „trháky“! Říkáte si občas po zhlédnutí filmu, co na n...