Písničkářka Lauren Ruth Ward (US) se vrací do Prahy s novinkou Mindseye

Písničkářka Lauren Ruth Ward (US) se vrací do Prahy s novinkou Mindseye

Tisk

lauren 200Americká multitalentovaná písničkářka Lauren Ruth Ward se vrací po čtyřech letech do Prahy. Po beznadějně vyprodaném koncertu v Café V lese se tentokrát představí 26. března v pražském Futuru.

 

 

Hudební kritika o ní mluví jako o spojení Janis Joplin, Florence Welch a Courtney Barnett, její pěvecké mistrovství je nepřekonatelné, lyrické brilantnosti se vyrovná pouze intenzita živých vystoupení, která mají podle většiny lidí blíže k mystickým zážitkům než k čemukoliv jinému. Pódium sdílela s pestrou plejádou umělců jako jsou Keith Urban, Shirley Manson, Eddie Vedder, Shakey Graves, Liz Phair a v neposlední řadě svou expartnerkou LP.

Marylandská hudebnice je rozená bojovnice. Její texty, ve kterých popisuje své životní zážitky a drsně i s chvěním sdílí svou zranitelnost, jsou prosyceny skrytou silou. Po zhroucení a znovuzrození osobních i hudebních vztahů, je její aktuální tvorba zpovědí, která byla napsána, nahrána, produkována převážně ženami.

Každá píseň je sebezpytující sondou do vlastního nitra i elektrizující poselství posluchačům.

Její koncerty, ať už s kapelou, která flirtuje s padesátkovým a šedesátkovým rock'n'rollem, nebo jen jako písničkářka s kytarou, jsou plné syrových a niterných emocí.

Aktuálním počinem je na podzim vydané EP Mindseye doprovázené zcela čerstvým stejnojmenným videoklipem. Lauren Ruth Ward reflektuje truchlení nad ztrátou milované bytosti i širokou škálu emocí od touhy po žárlivost a smutek.

lauren

Lauren Ruth Ward (USA)
26. 3. Futurum, Praha

Vstupenky a více informací: https://connect.boomevents.org/cs/event/6c4657a4b05c7249


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Jiřím Danielom, bývalým vedúcim redaktorom Dikobrazu o legendárnom karikaturistovi Jiří Winterovi Nepraktovi (1924-2011)

Neprakta perexV tomto roku si kultúrna verejnosť v Čechách pripomína nedožité deväťdesiate narodeniny výtvarníka, ilustrátora a karikaturistu Jiřího Wintera Nepraktu. Známy karikaturista bol vedúcou výtvarn...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Cesta od žaláře k oltáři byla trnitá

od zalare k oltariPouhých 160 let uplynulo od vydání zákona, který až pětiletým těžkým žalářem (a v případě přitěžujících okolností i desetiletým) trestal "smilstvo proti přírodě", tedy pohlavní styk jednak se zvířaty, jednak s osobami téh...

Divadlo

Láska je láska – ale řízek je řízek

vzpoura nevest 200Tento podtitul nese nová hra autorské dvojice Michaely Doleželové a Janky Ryšánek Schmiedtové s názvem Vzpoura nevěst. Ty se komediálním způsobem podívaly na zoubek jak dnešní době,...

Film

Jak vypadá láska mezi regály?


laska medzi regalmi perexChristian je rváč a muž s pochybnou minulostí. Tuhle životní etapu už má ale za sebou a jako svůj nový začátek si zvolil práci doplňovače zboží v supermarket. Nečeká ho tam žádná zářivá kariéra, jeho nejlepší pers...